Известие

Collapse
No announcement yet.

Дебитомери

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• HUGO

Я малко инфо и от мен
    http://www.hueco.de/mm/Motormangement_08-09.pdf

Comment

• Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
      Я малко инфо и от мен
      http://www.hueco.de/mm/Motormangement_08-09.pdf
      То не беше малко, а доста инфо, ама нещо не можах да стопля в каква връзка...

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
        То не беше малко, а доста инфо, ама нещо не можах да стопля в каква връзка...
        Ами друга марка дебиетомери ставащи за Алфа освен Бош

Comment

• Ааа, добре!

Comment

• Колеги, май забравяте че " козата си сака пръч" Можете ако искате да си сложите дебитомери и от 29,89лв и сонди от 5,60лв/кг, да си тествате колите с какъвто искате софтуер мотаещ се в нета, но тогава забравяте за темата" какъв разход дава вашата Алфа". Просто си наливате и не се чудите защо не върви а харчи.
            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
            sprint tropheo
            155/1.8
            156/2.0 Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
              Колеги, май забравяте че " козата си сака пръч" Можете ако искате да си сложите дебитомери и от 29,89лв и сонди от 5,60лв/кг, да си тествате колите с какъвто искате софтуер мотаещ се в нета, но тогава забравяте за темата" какъв разход дава вашата Алфа". Просто си наливате и не се чудите защо не върви а харчи.
              Първата умна приказка, която съм чувал, от много време насам!!!

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Първата умна приказка, която съм чувал, от много време насам!!!

Не знам защо си мислите, че само Бош е фирма

Comment

• Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
                  Bosch 0 280 217 102 (за 1.4 ТС с металния капак и 4 извода) е със сензор на който пише:
                  763 10 2 В
                  106
                  Тъй като цената му е умопомрачителна, всяка информация къде другаде се ползва, ще е много ценна
                  здр,имам БОШ 0280217102 взех го втора рака от катастрофирал автомобил за 90лв,но моята е с 5 извода и не става.Ако имаш интерес пиши ми
                  sigpic

Comment

Никой не е казал такова нещо, но в някои отношения са най-добри. Практиката го показва.

Comment

Защото е добре цялата електроника да е на една и съща фирма.
                      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                      sprint tropheo
                      155/1.8
                      156/2.0 Selespeed

Comment

Защото от личен опит 100 човека са установили, че точно за нашите ламбди и дебитомери, само Бош става за нещо, всичко друго е прах в очите. Тъпо, но факт.
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

• Нямам нищо против фирмата BOSCH, дори часовникът ми е такъв, но не харесвам монопола който наложи на пазара. Това е вредно и не води до прогрес. А лично моето мнение за управлението на съвременните двигатели е, че са просто отражение на съвремнния свят и на безсилието и застоя в икономиката и отрасъла. Всяка нова система изглежда като кръпка пришита с тел.
                          Реакцията е бавна, преходните и процеси са лениви и мудни... И това е защото концепцията е тъпа в самата си същност... с огромното си количество сензори (или канали) с тъпата си обратна връзка посредством ламбда сондата и осцилацията и... всъщност, който е учил теория на управлението на процеси ще ме разбере. За съжаление цифровата електрониката ни направи лениви и глупави.
                          Знам, че мислите ми за много хора, може би ще са еретични, но... нямам нищо против да дискутирам с добър опонент! Мисля, че имам и примери с които мога да подкрепя, тезата си.
                          И всичко това се прави за едно устройство (имам предвид ДВГ) което е с топлинен КПД само 26-28%... тъжно.
                          Last edited by fade; d.m.y г., 11:16.
                          Have A Nice Day
                          o/_______\o
                          (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                          []=о===о=[]

Comment

• Вчера си купих дебитомер Бош. В сравнение с HUCO просто е изпипан. Може би другите фирми ако се постарят повече ще сапо-конкурентно способни. До тогава просто няма какво да говорим. A и се оправи студения старт, вече не киха, дави, гърми и т.н. И върви като изтребител
                            Last edited by Stranger65; d.m.y г., 23:02.

Comment

• Дебитомер

Така. Да разкажа и на мен какво ми се случи тези дни.
                              Баща ми си купи Алфа 156-ца, 1.8, ТС, 144 коня, 98г. на старо, на около 130к км. На съфорумците им говори повече от колкото на мен сигурно
                              Идеята в това, че отива до Алфа сервиза в София до летището, за да му видят дебитомера. Там отварят, поглеждат, правят нещо, покарват я и му казват следното:
                              1-во сменяли ли сте дебитомер?
                              2-ро явно сте сменяли, защото този дебитомер не е за тази Алфа и той е виновен за "спъването" на колата.
                              3-то сменихме дебитомера с какъвто трябва, тествахме и колата тръгна както трябва.
                              4-то за да направим ремонта - искаме 700лв за дебитомер и... И баща ми не е питал за труда.

Прибира се човекът доста тъжен и на мен ми става неприятно 700лв за част?! Я да видя каква е тази работа - отварям, чета, разглеждам, проверявам, питам...
                              Оказва се, че в нашата Алфа има дебитомер BOSCH 0280218213, който след съответното прехвърляне на номера отговаря на 46811312 от ЕПЕР, в спецификацията на този дебитомер Алфа 156 отсъства.

Второ: според ЕПЕР за 156-цата е нужен 46407008 или 0280217111 BOSCH . В ЕПЕР е публикувана цената от около 400лв, не си я спомням точно. В BOSCH струва 354 лева; в познат мен сервиз ми казаха че имат дебитомер за Алфа 156 с 5 крачета за 130лв.

Трето: слязох долу до колата и погледнах - дебитомерът в нея е с 5 крачета; само че на картинки в интернет 46407008 е с 4 крачета?!

Четвърто: Ако купим дебитомер от BOSCH и си го сложим (все пак до колкото видях е един кюнец с две скоби) - по какъв начин може да се види това ли е правилната част и трябва ли някаква софтуерна намеса по компютъра? Вероятно ще ми кажете: диагностика.

Пето: Диагностика в София само в Ауто Италия ли се прави или и някъде другаде?

Шесто: Ако купя за 120 лева софтуера - за диагностика от сайта им.. забравих как се казваше, тук във форума го има доста често споменато) и за още 40лв кабел - мога ли да го закача към лаптоп, да инсталирам софтуера и вероятно по някакви таблици, схеми, инструкции (нещо което пак ще бъде търсено в интернет) да проверя в ред ли са нещата?

П.П. Баща ми е автомобилист, а аз съм компютърджия - срамота ще е да мога да му помогна с компютърната част от обслужването на колата и да не го направя, защото, де факто, него го притеснява, че ще вземе част, която няма да може да провери как работи... Той изказа предположение, че някога се е счупил оригиналният и някой невнимателен човек е сложил наличният просто защото е бил от Алфа, без да е наясно, че има разлики. Това за разликите го съдим от факта, че в ЕПЕР има различни видове дебитомери за различните марки. Не знам какво точно има вътре в един дебитомер, но доколкото се запознах с частта - джаджата мери температурата на въздуха и казва на компютъра колко гориво да предаде - на Лададжийски - автоматичен смукач.. Може и да ми се смеете, но така ми звучи. И в крайна сметка - ЕПЕР ли е манната небесна и картинният указател за части за Алфа? За ладата си имам руски книжки с рисунчици, с надписчета и т.н. Това ли е ЕПЕР в крайна сметка, защото на такова ми прилича
                              Та нещо такова е цялата работа..
                              Last edited by HellMan; d.m.y г., 00:29.

Comment

• Как може дебитомер за 700 лв, гати мошениците... естествено има за 130 лева които вършат работата и са също толкова надеждни. А труда за смяната му е никакъв - горе долу към лев и петдесет. Може диадностиката за откриване на проблема да е някви пари, ама 700 лв... ...
                                sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Working...
                                X