Известие

Collapse
No announcement yet.

Най -тъпите аварии

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

айде да се включа и аз (макар че не е точно авария):
    давах колата на един пич 'да покара'; като ми я върна - няма мигачи (аварийните работят, лостчето 'цъка'...) след няколко км. ми изчезна и осветлението на таблото... айде познайте: оня мръднал волана макс. надолу (чак насила) и... това е резултата; просто върнах волана нагоре (приблизително на 1/4) и всичко е ОК
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
      И аз да се оплача От смяна на габарит ми изчезна таблото и всички габарити. След като отидох на жичкаджия - вече си имам всичко, но ми светнаха индикаторите за Airbag-a
      Oтиди да ти изчистят грешката.
      като се бърника таблото и се даде на контакт без да е свързано, еърбега пише грешка
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        като се бърника таблото и се даде на контакт без да е свързано, еърбега пише грешка
        В понеделник отивам. Мерси
        sigpic
        Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
        BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
          И при мен така се получи.

А най-голямата тъпотия която направих беше да си продам колата заради една стоманена телчица случайно попаднала между главата и колекторите.Резултата е два пъти изгорял клапан без да се открие проблема.
          Ех хубава колица беше и си е ама за друг.После си взех по-хубава................................виж раздел Ремонти и подобрения.Направо не ми се говори и въобще не ми е смешно

Дано поне си стегна наборката(е почти де) и тя да ме слуша
          Last edited by JORDANGT; d.m.y г., 01:12.

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Най-тъпата авария е да ти сърши горивото а да няма бензинджийница наблизо
            '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
            Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
            Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Има и по-тъпа!
              Да ти се скъса ремъка на динамото, той да се промуши някак си през капака и да се скъса ангренажния ремък.
              Крайния резултат-скъсан клапан, който се обръща и забива в буталото.
              От един ремък за пет лева - голямо
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

- Веднъж бях оставил колата за пребоядисване на детайл, имаше гориво, тъкмо ми беше светнала лампата.
                След като я взех си карам и след 15-20 км колата огасна, без гориво насред нищото. Взънях на приятел да носи, той взе че донесе само 2 литра и те не стигнаха, че ходи 10км до града за още ...карали колата, откраднали ми дъвките...

- Др. случай, чакам моята девойка и си викам я да видя крушката на задната врата как е, реших да я сменя и нали имам от вс резервни в багажника. Сменям я аз и след малко паля колата, няма километраж, парно, сд и кво ли не още (наван тъмно). Бяха изгорели два бушона. Странно двг беше изгасен.
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Като каза бушони, купувам си аз първата кола-Ланча Делта 1.9ТД и отивам да й давам газ горе около Бояна, на околовръстното...и давам си аз газ, по едно време при една бърза втора ритнах таблото с бушоните и то се отвори(на Делтата се пускаше като екранчетата в самолетите)...от всичките светлини ми останаха само аварийни....посред нощ....та 1 час докато ми хрумне, че може да е бушон....
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Леле моето Гранде как ме тормози 2пъти вече.

Както си карах и почна да тропа нещо"отпред в дясно"- както винаги.

Та само с дясните гуми като мина по неравност се чуват едни звуци все едно биеш с чук по предницата.

И така тропа вбесява ме само на по-остри неравности тропа. На големи и малки не, а звука ме побърква.
                    Ебахти колата си мисля на 10 000км да се разбие като А4-ка с оригиналните носачи на 200 000км.

Та слухтях дадох друг да кара колата, блъскахме дупки. (е поне 200 дупки изтрясках за да локализирам шума)

Оказа се нещо в таблото в средата.
                    "Мам*а му тва нещо няма да има оправяне си викам"

И един ден съвсем случайно ми дойде на ум че предусилвателя на CD плеъра е една кутийка и виси на кабел
                    http://thegamepz.snimka.bg/auto-raci...35424.25646497

Извадих CD плеъра наместих кутииката и ОООО ЧУДО всичко замлъкна.

Отново се появи проблем този път тропане като на носач ама някак си се чува от зад.
                    Отново се местих по всички седалки да чуя от къде е гадното тряскане което понякога наподобява все едно потропвате с нещо по пластмасовите кори на вратата.

Е открих го. Кондензатора ми е завит с две дървни винтчета за суб-буфера като една част от него стърчи извън кутията. (нямам снимки за да покажа)

Е от баса явно винтчетата са се разхлабили и понякога цели кондензатор леко мръдва нагоре и удря пластмасовата кора от страни на багажника (реално като е стегнато минава супер близко до въпросната кора)

От начало шума беше лек от време на време, после се усили и пак псувах предницата на Италианеца а то се оказа отново поредната простотия която ме вбесяваше над месец.

Това за сега са ми тъпите аварии.

Докато имах Алфа Ромео 155 най тъпата авария беше когато чистачките не искаха да се гасят. Пуснеш ли ги гориш буквално нямаха гасене.
                    До толкова се бях изучил, че си изкарвах и вкарвах релето на чистачките в движение без проблем и така си ги включвах пред 15-20 сек когато не валеше силно (естествено докато имах проблема винаги ту завали ту спре да ми е гадно не за друго)

П.П. Сетих се за още един:
                    Карам си аз 155-цата и на светофара до Шела в Дианабад колата както си работеше перфектно умря, ама умря както гаснат болидите във Форума 1.
                    Е от лява лента се дотътрих в най-дясната на стартер.
                    После разкачах кабели ръчках всичко звъннах 10 телефона и нищо. Бензин имаше колкото искаш, ток на свещите никакъв.
                    Ебаси да изгорят и двата комутатора или и двете бобини или всичко комбинирано неможе да бъде, на никоя свещ да няма ток.

Е въртях въртях, как не падна акумулатора нямам представа ,(ако бях включил на 2-ра на стартер с това въртене щях да се прибера- бях на километър от нас)

Та до като се гъзя пред колата спря един колега с Типо от форума. Евала на човека стоя с мен над половин час. Чудихме се пробвахме релетата с кабелче - пробвах всяко едно реле и всички цъкаха нормално.

Та затегли ме той до нас(Живеех в 1-ви блок в Студентски град, точно тогава празника на университета пълно с народ и разбутваме хората и 155-цата починала на въже).

Тогава колегата от Пазарджик Тошко ми каза, че скапаните релета и да цъкат пак може да не работят и беше прав, едно от релетата беше се скапало смених го и колата си запали все едно нищо не е имало.
                    Last edited by The_Game; d.m.y г., 22:50.
                    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Аз веднъж карах по един път с ужасни дупки,валеше, всичко беше локви и реших да мина по тротоара,той беше хубав и гладък имаше само една локва дълга и тясна от край до край, напряко.....оказа се канал дълбок 50-60 сантиметра,предните колела паднаха вътре и разбиваха водата като миксер, пода на колата опря на земята,трагедия.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Има и по-тъпа!
                        Да ти се скъса ремъка на динамото, той да се промуши някак си през капака и да се скъса ангренажния ремък.
                        нещо такова ли имаш в предвид,аз съм го ял,ноооо по други рацерски причини
                        Attached Files

Alfetta GTV 2000TS 87г. Alfa Romeo 164 2.0TS 91г. Alfa romeo 155 1.8TS 93г. Honda VFR400 NC24

Comment

Първоначално публикувано от pe6kata212 Покажи съобщение
                          нещо такова ли имаш в предвид,аз съм го ял,ноооо по други рацерски причини

Абсолютно същото!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Има и по-тъпа!
                            Надали е бил ремъкът. Може да е заради ролка на този ремък. Наскоро при един бакшиш стана това. И дизелът отиде за як ремонт
                            Last edited by NightRider; d.m.y г., 10:08. Основание: Уточнение
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                              Надали е бил ремъкът. Може да е заради ролка на този ремък. Наскоро при един бакшиш стана това. И дизелът отиде за як ремонт

Цецооооооо!!!!!

Поне цитатите, дето посваш ги чети!
                              Къде си видял на боксер да има ролка на ремъка на динамото!
                              Не ме вкарвай в грях форумен!

Comment

Цецооооооо!!!!!

Поне цитатите, дето посваш ги чети!
                                Къде си видял на боксер да има ролка на ремъка на динамото!
                                Не ме вкарвай в грях форумен!
                                Не на 33-ка бе. Аз вече нямам 33
                                И добре де, не съм допрочел. Ма не става въпрос за 33, то е ясно. Само не ми е ясно как този ремък на 33 е влезнал при ангренажните - ебати късметът е бил да се завре навътре
                                Last edited by NightRider; d.m.y г., 17:27.
                                Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                                156 1.8TS 16V (01.2001)
                                147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                                0879369082

Comment

Working...
                                X