Известие

Collapse
No announcement yet.

JTD - висок разход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не, но паля без проблеми при -8 без да чакам подгряването.
    А съединиля не е почнал още да бускува, само му стана твърд педала и почна да тресе колата.

Comment

Току що,като разглеждах темите ми щукна една щурава идея.Сигурен ли си,че някой от предишните и собственици не я е чипосал?
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Нямам идея.Но пък нали ги карам и двете, еднакво вървят.

То всъщност трябва да сваля РОМа и да го сравня с оригинален.Имам само бегла представа как да го направя и едва ли .....

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Току що,като разглеждах темите ми щукна една щурава идея.Сигурен ли си,че някой от предишните и собственици не я е чипосал?
          че моята е с чип... !??!
          http://luchi.bg/ Парапети

Comment

То всъщност трябва да сваля РОМа и да го сравня с оригинален.Имам само бегла представа как да го направя и едва ли .....
            Защо не пробваш,направо с чип.Може с новата карта да си доиде всичко на място.
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Всъщност колата е карана от младеж, имаше прекарани кабели за амп, Boston Acoustic колони (забравих модела, но са солидна сума) на предните врати.Нищо чудно и да и е пипан софта.
              Мене ми е чудно как ако гори толкова много изобщо не кади пущината къде отива това гориво.Нали ремапнатите припушвали от време на време.

В друг форума писах, че имам едно много гадно продърпване на 1ва 2ра и едвам усещащо се на 3та предавка.Под придърпване да се разбира, че колата се лашка напред назад доста силно при около 1300рпм.Оправя се с повече газ или пускане на педала.

Comment

За т'ва с оборотите и аз го имам.Само дето е на около 1400-1500. До колкото знам съм с доста агресивен ,,чеп" и колата гори като твоята, НО моят крак е доста тежък. Хич не я жаля. Последно 1000 км с един резервоар ~ 6/100 извънградско.
                '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Ъпдейт:
                  За 300км покрай студените дни 42л. нафта - 14/100

Comment

Първоначално публикувано от G.Konzolev Покажи съобщение
                    Ъпдейт:

???????????????????????????
                    Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                    Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Ъпдейт:
                      Сега се сещам нещо ...
                      На баща ми Авенсис-а започна да харчи 12/100 от 8/100 градско. След известно време се появи едно странно тракане. Оказа се 1 дюза. Смениха я, въпреки че можеше с почистване, но в ТМ са идиоти, както във всички официални сервизи и след това разходът се оправи отново.
                      Странното в цялата работа беше, че колата не пушеше и вървеше нормално. Не знам как е направен ДВГ на Тойота-та, но сигурно на JTD няма да е толкова по-различен, като начин на работа. И двата са комън-рейл, с електромагнитни дюзи.
                      Проверявал ли си дюзите на стенд?
                      sigpic

Comment

Не, не съм, в селото, в което живея (Димитровград) не знам къде да ида.
                        Наистина колата не пуши, изобщо !
                        Сега имам към 10-15л нафта в резервоара, ще сложа една добавка за дюзи и ще карам почти до ръба на свършването.

Comment

Я прескочи до София... да я видят Бобо или Лисан, по-евтино ще ти излезе от храненето и... да не говорим, че проблем може да ескалира.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Не, не съм, в селото, в което живея (Димитровград) не знам къде да ида.
                            Наистина колата не пуши, изобщо !
                            Сега имам към 10-15л нафта в резервоара, ще сложа една добавка за дюзи и ще карам почти до ръба на свършването.
                            Значи ако имаш проблем с някоя дюза примерно е запушена и не впръсква както трябва двигателя ще работи по шумно ще чука сравнено с работата на друг двигател чукане може да има и ако аванса ти е висок но това вече ще се дължи на софтуерна намеса. Но ако има софтуерна намеса ще върви доста по добре.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Сложно ми е много идването до Сф, но като краен вариант.
                              Току що видях колега от фиат форума, как си е решил проблема с придърпването.
                              Студено, не студено отивам в гаража да проверя въпросния сензор.

п.с. колега Novachev, нормално си бръмка ДВГто, другото браво даже е малко по-шумно, но може и да си внушавам.Като ги карам и двете си вървят еднакво.

Хайде, отивам да го видя този сензор.

Comment

Taka, придърпването го няма вече.Под жабката има един куплунг, който е за потенциометъра на педала на газта.Целия беше лепкав, сякаш нещо е текло отгоре му.Разгобих буксите, почистих с коресилин и с шкурка зачистих крачетата.
                                Сега наистина го няма лашкането на 1ва, 2ра и 3та.

Седя и си мисля, дали е възможно този датчик да е лъжел ЕКУто да обогатява сместа ?

Comment

Working...
                                X