Известие

Collapse
No announcement yet.

запецващи чистачки - ремонт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• запецващи чистачки - ремонт

1. сваля се механизма за чистачките - първо кората и т.н.

2. откача се управляващия блок - бялото нещо - държи се на три щифтчета

откачен

3. зачистват се всички контактjи повърхности със водна шкурка а крачетата се изlиват за по-добър контакт
    главите на крачетата оксидират силно и се почистват много добре

4. при нужда се добавs грес на червяка

5. сглобявете в обратния ред

НЕ е необходимо да се откачат рамената на механизма

6. гресирайте и ябълките на рамената

7. et voila c'est tout
    Last edited by търтей; d.m.y г., 01:45.
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Не знам дали моята страда точно от това, но ще ви кажа симптомите, пък вие ме посъветвайте дали да направа описаната по-горе процедура. А именно – лятото(или когато е по топло времето) като ползвам чистачките си правят пълния ход, без да има някакво запъване или нещо подобно, но сега от една седмица откакто са студовете се забелязва следното - в края на хода(почти изправени) става едно мноого грубо запъване. От целия ход то е в рамките на четири пръста разстояние.
    Та въпроса ми е дали нещо не са ми за смяна перата на чистачките(имам предвид гумата да се прецаква от температурата нещо) или пък си е от моторчето. Работота е там,че миналата зима за пръв път го забелязах тоя проблем, но докато направя нещо по въпроса и времето се стопли и проблема се реши....и така до сега
    97'Alfa Romeo 145 1.6 BOXER - Sold Out
    02' FIAT PALIO 1.2 Weekend
    Accord i-ctdi 2.2 Executive

Comment

Търтей много убаво си го описал ма проблема не е в пистите

В повечето случей на "нервни чистачки" се скапва едно реленце което е вътре в този белия управляващ блок
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
        Търтей много убаво си го описал ма проблема не е в пистите

В повечето случей на "нервни чистачки" се скапва едно реленце което е вътре в този белия управляващ блок
        като са замазани минава слаб ток и релето не знае кво да прави аз пък да ти кажа

Comment

Първоначално публикувано от търтей
          като са замазани минава слаб ток и релето не знае кво да прави аз пък да ти кажа
          Верно ли бе? ебаси а какво е ток? и бате ти колко такива ремонтира? а може ли да е от течността за чистачките?
          sigpic
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от търтей
            Верно ли бе? ебаси а какво е ток? и бате ти колко такива ремонтира? а може ли да е от течността за чистачките?
            понеже питаш колко - 3 съм правил и сега работят
            може и от кофтито бензин да е

ПС и место да мимажеш тука - ела в кръчмата

Comment

[quote=търтей]
              Първоначално публикувано от "търтей":364qgvr9
              понеже питаш колко - 3 съм правил и сега работят
              може и от кофтито бензин да е

ПС и место да мимажеш тука - ела в кръчмата [/quote:364qgvr9]

Нема да дойдем щото си дървен филосов и не слушаш
              sigpic

Comment

Аз па да ви светна и двамата че може да е от релето може да е и от пистите а може и от ръждясало клеясала ос туй на задната чистачка мойта беше така и от както я почистих и смазах е на 6. А пък при предните някой път се скапва и пласмасовото зъбно колелце поне две вече видях и като ги обърнахме всичко е ок. ма не мога да разбера що механизмите бяха малко по различни от твоя
                А със 100 октанов бенц аванса на чистачките по рядко чука

Comment

Така от тва дето сътворихме излиза че най добре да си купите нови механизми моторчета у управляващи блокове Много полезно инфо а? А някой да каже от лостчето за чистачките дали неможе да стане?
                  А сега некой да оправи темата че стана ебати мазалото
                  sigpic

Comment

Това, което е описал търтея е абсолютно точно и полезно. Правих тая процедура и резултатите са отлични.
                    Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

@ търтей имаш бира от мен.
                      Днес си поиграх и смених и въздушният филтър и оправих чистачките, като почистих от грес мястото където се плъзгат контактите , малко шкурцица, почистване на самите пъпки, малко поогъване за по-добро прилягане смазване на ябъките и сега е ОК . Само дето 3 часа не можах да наглася чистачките или долу се удрят или горе.
                      Направих го по-най мързеливият начин .Освободих гайките отпред и 2 та бплта в страни и извадих рамката заедно с ел.мотора. Завъртях я и махнах бялата капачка на контактите. На място почисти грестта и пситие и пъпките. Махнах и малката капачка на релето , но се отказах от повече интервенции. Забелязах, че 2 от дирите на платката са малко поопечени и лака беше накипнал, явно там про неизправността на контактите тече голям ток , но не съмсе задълбочавал повече,
                      @ Alfa Corce тази Алфа от линка ,който си дал много е ръждива.Да не са я поливали със солна киселина. При мен няма такава ръжда.
                      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Ето и още един линк с подобни снимки и коментари:
                        http://myweb.tiscali.co.uk/arocderbyshi ... perfix.htm

А за чистачките като ги нагласиш един път и после преди да ги махнеш можеш да ги отбележеш с нещо...
                        Alfa Romeo 155 1.8TS
                        Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Mалии, Търтей не мож изтрезня, при първа среща напомни ми да те напия!!! След днешната профилактика чистачките се движат гладко и мазно.
                          Благодаря!
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

@kriss & crusader

споко момчета - аз носа на бира
                            радвам се че съм бил полезен

Comment

Абе аз преди две-три седмици я направих процедурата (после всичко ОК)... днеска пускам и пак зацепват.
                              Alfa Romeo 155 1.8TS
                              Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Working...
                              X