Известие

Collapse
No announcement yet.

Някои истини за работата на дизеловите дигатели на празен ход+ Fuel Cut Off

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не стига, че харчиш 6/100 градско, ами и ми спамиш в сериозната тема тука
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

6.15 /100 за последните 5000 км , като до сега не съм излизал на дълъг път извън софето.
      Но все пак си карам извънградско - по околовръстното - само че там ми е 3.7-4.5 някъде разхода, , но като вляза в града си се вдига - няма начин.

Няма да спамиш в хубавата тема - спамер такъв
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
        Не,
        Ако показваше нямаше да занимавам колегите тук с глупостите си
        Намери достатъчно дълго нанадолнище

И по темата значи кът-офф при дизелите е много трудно да се каже кога се получава по-принцип оборотите нямат значение кът-офф съществува от момента в който педала е пуснат и оборотите са над минималните за празен ход при твоя дизел са 830-850. От там нататък ако по формулата за изчисляване на товара на мотора падне под определени стойностти които са строго индивидуални за модела и еку-то получава инфо че колата се движи, тогава настъпва кът-офф и понеже при кът-офф колата продължава да смуче въздух в определен момент товара на колата достига стойност при която възтановяването на горивото настъпва но в много ниски количества и то предимно с преинжекшън режим за да не се получи рязко обогатяване ако в този момент сриташ газта Е...ти изречението
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Абе дългичко си е изречението , ама споко аз чета бавно и по 3- пъти

Най- накрая да си начеша крастата.
          Може би и това е причината като търсих из гуугъл да не намеря смислен отговор.

Гледам си се активизирал от няколко дни - Добре Дошъл отново, радвам се че имаш време за форума.

А за това нещо имаш ли идея дали би проработило ?
          А де ама точно на този двигател не знам как мога да му правя онлайн диагностика.
          Аз си мислех да си взема нещо съвсем непрофесионално колкото да си начеша крастата.

И стигнах до варианта Алфа диаг
          http://alfadiag.net/

със този кабел - препоръчан от тях.

http://www.ecufix.com/shop/index.php...roducts_id=182

На сайта на алфа диаг във FAQ секцията пише че се поддържа моят двигател - Engine - 839.A6.000

И другите неща за колата който съм изровил.
          ECU - Bosch EDC15C7
          protocol ISO-14230 -
          buksa - OBD2

Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

При мен имам точно МОМЕНТЕН разход...При пускане без газ колата си върви и на дисплея ми изписва 2л/100...Ако колата е спряла на светофар да речем тогава ми излизат три чертички ( --- ) като моментен разход...Надявам се тази информация да ви помогне...
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
              При мен имам точно МОМЕНТЕН разход...При пускане без газ колата си върви и на дисплея ми изписва 2л/100...Ако колата е спряла на светофар да речем тогава ми излизат три чертички ( --- ) като моментен разход...Надявам се тази информация да ви помогне...

И при мен е по същия начин.

Comment

Щом не е 0, значи не е точно моментен разход.
                Или по-скоро е от друг момент.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Темата малко се отклони, така че все пак някой може ли да каже за дизел като моя - td колко да чакам преди да тръгна?

Comment

Все таз дизел или бензин. Палиш, чакаш примерно 30 сек. да стабилизира налягането на маслото и тръгваш. Колкото по-рано тръгнеш, толкова по-бързо загрява колата.
                    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Колкото по бързо тръгнеш е по добре за околната среда , но не значи че е добре за двигателя.
                      CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
                      Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Аргументи?
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Колеги,

По въпроса с дългото спускане - последния път като минавах прохода Шипка на влизане в Габрово бях шокиран от показанията на датчика за температура на ДВГ, а именно малко под 70 градуса по Целзий И това при положение, че бях тръгнал от Бургас, т.е. двигателя си беше загрял и работил близо 200 км. В следващия момент шока отмина, защото се светнах каква е причината... Разказвам ви го това само за да ви дам пример за място, където да докажете за себе си горенаписаното
                          155, 156, 159 That's the way I count
                          Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V
                          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                            Аргументи?
                            Например написаното по-долу в червено!
                            Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                            Все таз дизел или бензин. Палиш, чакаш примерно 30 сек. да стабилизира налягането на маслото и тръгваш. Колкото по-рано тръгнеш, толкова по-бързо загрява колата.
                            Можеш ли да дефинираш, колко е това “бързо”. В смисъл, до каква скорост на прогряване на двигателя ти считаш за безвредна.
                            Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

За това, колко бързо ще загрее двигателят, определящо е натоварването му Не са оборотите, не е периода, в който стои запален.
                              Най-важното за едно двигателче е да достигне максимално бързо до работна температура, но е също така важно подгревът да става плавно, за да се избегнат деформации в резултат на резки температурни разширения.
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Аз смятам, че при нормално управление не може да се загрее 'опасно бързо' двигателя.

Пример- бензинов: палиш, 30 сек., потегляш. Обороти до 3500- след 5- 6 минути е стигнал до работна температура.

Да не говорим колко е добре, ако въобще не изстива двигателя...
                                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Working...
                                X