Известие

Collapse
No announcement yet.

Тъмни джамци !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да, и мен ме интересува прозрачно фолио с УВ защита дали има. И още нещо, в този член 105 пише за стъклата на задните врати, но не пише нищо за задното стъкло на автомобилите. Има ли някакъв друг член от закона, който да оправдава облепването, или не?
    Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
    Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Да, но не пише, и че го забраняват облепянето на задното стъкло?!
      А пък и задния джам може да се вземе предвид, че е на 3-тата (5-тата) врата...И в закона пише, че ако имам изправни 2 огледала за задно виждане..мога да си ги затъмня на задните врати....
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
        има ли фолио дето не е тъмно? да си е безцветно? искам да си сложа просто за изолация
        маже и да има но аз специално не съм чувал
        sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
          Да, и мен ме интересува прозрачно фолио с УВ защита дали има. И още нещо, в този член 105 пише за стъклата на задните врати, но не пише нищо за задното стъкло на автомобилите. Има ли някакъв друг член от закона, който да оправдава облепването, или не?
          В нито един член на правилника нищо не пише за задното стъкло.Има фолио което гледано от вътре навън седи все едно няма фолио,но от вън е тъмно,на ЛЛумар,но за фолио прозрачно само с ув не съм чувал
          Last edited by toshko69; d.m.y г., 19:32.

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
            маже и да има но аз специално не съм чувал
            има,виждал съм,но проблема е че нз къде се продават.

Comment

Първоначално публикувано от k_valkanov33 Покажи съобщение
              има,виждал съм,но проблема е че нз къде се продават.
              Ще попитам дистрибутора на 3М продуктите за Плевен и ще напиша после,какво инфо ми е дал.

Comment

Днес ме спря пътна полиция на жълтите павета ахахха....Не ми казаха нищо за затъмнението Значи просто, ако почнат да правят проблеми за това, го правят с цел заяждане и един вид да се стигне до ситуацията "...ииии сега кво праим???"
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

Момчето което ми слага на мен фолиото, което е Лумар ми показва мостри и там имаше прозрачно.
                  Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                  sigpic
                  http://vbox7.com/play:884c5234
                  http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

Добре де няма ли някой полицай в тоя форум който да разясни тези въпроси със стъклата
                    ALFA ROMEO 75 2.0 ts
                    sigpic
                    Нещо което работи - не се пипа!

Comment

ИМА! точно 3 поста по-нагоре

FIAT Coupe 16VT

Comment

Първоначално публикувано от alfonso_90 Покажи съобщение
                        Добре де няма ли някой полицай в тоя форум който да разясни тези въпроси със стъклата
                        ми нали ви обяснявам от два месеца как стоят нещата с писаното във правилника за тия стъкла,/остана само да кажа че аз съм полицай/ и много добре знам какво пише за стъклата в ЗДП,или по-точно в ППЗДП
                        Last edited by toshko69; d.m.y г., 21:30.

Comment

Първоначално публикувано от alfonso_90 Покажи съобщение
                          Ако чакаш куките да ти разясняват нещата.......
                          Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
                          ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
                          автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
                          прозрачността им.
                          (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
                          автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
                          огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                            Ако чакаш куките да ти разясняват нещата.......
                            Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
                            ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
                            автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
                            прозрачността им.
                            (2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
                            автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
                            огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
                            Да това е единственния член от правилника,в който става въпрос за стъкла.И се вижда много ясно,че никъде не се споменава задно обзорно стъкло.Нищо не забранява неговото затъмняване.Пише само за челно стъкло и странични,като се има в предвид предни врати.

Comment

Малко е изпаднала темата...
                              Свалил съм двете задни стъкла,фолиото е сложено.
                              Питането е следното:
                              Да изрязвам ли фолиото с половин сантиметър,колкото минава през уплътненито на прозорците или не???
                              Тоест ако не го изрежа да не почне да се отлепя от търкането в страничните и горното уплътнение?
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                                Малко е изпаднала темата...
                                Свалил съм двете задни стъкла,фолиото е сложено.
                                Питането е следното:
                                Да изрязвам ли фолиото с половин сантиметър,колкото минава през уплътненито на прозорците или не???
                                Тоест ако не го изрежа да не почне да се отлепя от търкането в страничните и горното уплътнение?
                                Ако го лепнеш кадърно мое и да не го изрязваш......ако почне да се отлепя така или иначе ще го изрежеш после......
                                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                                X