Известие

Collapse
No announcement yet.

За и против газта - разсъждения

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Crusader
    Първоначално публикувано от Mury_alfata
    Плюс че след известно време хвърляш целия инжекцион в кофата,бензинова помпа и т.н.
    Тва уекинко не е така, просто няма причина това да се случи! Единственото което може, повтарям може да се случи е да запече някоя дюза, но това е проблем чоето решение е 15 лв. А на помпата какъв и е проблема, нали си работи, само трябва да има 10-15 литра бензин в резервоара. Виж на ламбдата и се е#@$а майката, но тя на газ не ти трябва, е освен ако не си с ламбда контрол /аз го смятам за излишен ->мое мнение/
    Газовия инжекцион си е ОК работа, само че не знам що у Булгаристан той струва 1ХХХ лв. а той едва ли струва повече от конвенционална уредба от второ поколение! Пък и има руски газови инжекцион, които нямат даже испарител а от това цената още пада!
    Проблема с газ може да стане МНОГО сериозен.
    Мислиш че с 10-15 лв ще се разминеш при дефект в дюза ? Да, ако стане само с почистване. Нова е доста (пъти) повече. Бензинова помпа (редовния проблем на газаджийките) - 10-15 литра бензин да имало - т.е. да обира постоянно утайките от резервоара = рецепта за смяна на помпа.
    Проблема не е в газта. А в газаджиите и собствениците. Правилен реглаж и правилна експлоатация:
    при неправилен реглаж - гърмежи в дебитомера
    палете винаги на бензин - да загрее колата - после газ, това не е случайно и хитрости от рода "ама тя си пали на газ" бъркат във вашия джоб после....

ПП: Има и друг подход - продаваме колата и следващия се оправя... типично по български в духа на "добрия стопанин".
    Нищо лично Крусейдър, не се засягай - тирадата ми е по принцип - просто цитирах.
    пред Админите... със сапун !

Comment

Не се засягам колега, но толкова време не съм имал сериозни проблеми с газовите уредби, пък и последното не се отнася за мен, последната кола ми я купи мой колега от поделението, до сега човека само добри отзиви има а го виждам всеки ден!
      Верно че ако си замине дюза работата става с пари, но тя може да умре и на бензин, същата работа е и с помпите.
      Интересното е че предната кола ми е правила детонации само когато съм се писал на хитър и съм и завивал кранчето и го правеше при 100км./ч. ->щот натискам газта а изпарителя не пуска достатъчно. Сегашната още не гърмяла, но да не дава господ че тая е с дебитомер и двете са били а автоматичен ключ и винаги са палели на бенз. и като "отлепи стрелката" газ до 2500 об. и си превключва /наложи се да си регулирам ключовете за да превключват по късно че оригинално са на 1800/.
      Аз и на друго място го казах, но тая като я поотворя върви по-добре от колкото на бенз. -> факт, но ми гори 15->факт.
      Пък отайки в резервоара не остават много много, щото на 100л. газ си отиват и 10л. бензин /засечено миналия месец/, но това е щото я карам на бензин докъто позагрее!
      Пак казвам 4 коли на газ са ми минали през ръцете /от тях 2 Алфи/ до сега сериозни ядове не съм имал!
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

За туй че си отиват дюзи и на бензин - да, може да се случи но разликите са сериозни - при газта:
        дюзата НЕ се охлажда
        дюзата не се смазва (то па голямото смазване ама все пак)

10 бензин на 100 газ - ето туй имах предвид - така е добре примерно. Но ако караш 1 година с 10 кила бензин "за всеки случай" - белята е само въпрос на време.

Comment

Значи току що направих една проста сметка. Ако карам кола (например Алфа 155 2.0 или 145 1.4 ТС), кято ми харчи 11/100 бензин и минавам 2000 км месечно само градско. В такъв случай ще давам 20х11х1.77=390 лева за бензин месечно. Ако сложа газ, ще ми гори поне 13/100. Така: 20х13х0,98=255 лева. Разликата става 135 лева. Е, извинявайте, ама според мен човек, когото толкова го бъркат 135 лева месечно и му се налага да кара толкова, не би трябвало да си купува Алфа . Има и други марки, има и градски транспорт (за такива като мен например ).
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio
            Значи току що направих една проста сметка. Ако карам кола (например Алфа 155 2.0 или 145 1.4 ТС), кято ми харчи 11/100 бензин и минавам 2000 км месечно само градско. В такъв случай ще давам 20х11х1.77=390 лева за бензин месечно. Ако сложа газ, ще ми гори поне 13/100. Така: 20х13х0,98=255 лева. Разликата става 135 лева. Е, извинявайте, ама според мен човек, когото толкова го бъркат 135 лева месечно и му се налага да кара толкова, не би трябвало да си купува Алфа . Има и други марки, има и градски транспорт (за такива като мен например ).
            хах колега мисля 4е за всеки един от нас (българ4етата) дето кара кола на над 4-5 години го бъркат 135 лева на месец а ако ще стои кенефа пред блока или у гаража а аз с тролея моите извинения ама по добре да нямам кола
            а по темата : зна4и аз мисля 4е теми като тая са абсолютна боза а колите са си ваши и мисля 4е всеки сам може да вземе решение дали да си слага газ или ядрен котел у багажника

Comment

Колега, ако теб не те бъркат 135лв./м. може да ги пуснеш в касичката на КАРБ
              sigpic

Comment

Засега ме бъркат, колега, и си пътувам с градския транспорт. Иначе мнението ми може да не е много комптентно, но като гледам бая хора от форума имат подобно становище, така че всеки си знае за себе си. Ама нали затоа е форум, да обсъждаме .
                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

за 135лв ли говорим? като гледам как колегите, един през друг имат проблеми с колите, на един не му вървяла, на друг проблем с дебитомер или каквото и да е! Харчат се доста пари по сервизи, части и тн! И накрая за 135 правим въпрос? Еми градския е прав! Който е взимал алфа да си е правил сметка!
                  Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

pent, 135/месечно=1620 годишно.
                    За тия пари ще си сменяш ходовата част и ще си правиш основен ремонт всяка година (зависи от бракмата де).
                    Разходите ми за гориво за бензин доскоро се свеждаха до 65лв/мес.

Comment

Тия 135 лева са разликата ако караш 2000 км месечно само градско . Или около 24000 годишно. Ако правят такъв пробег, хората обикновено си купуват дизел или малолитражка . И доколкото видях в анкетата, хора, които минават по толкова и то само градско, са единици.4

Comment

мом4ета теи като 4ета сега и ви се 4удя зна4и като е алфа не може на газ така ли егааа хората какви по сериозни коли карат на газ а ние с алфите не да не би да са нещо специално дееба или го обръщаме на секта а газта за голфове така ли ?
                        п.с. не ми отговаряите няма смисъл аз ли4но не карам на газ щото имам дизел но ако тряя давам всеки месец по 100-150 лева пове4е не бих се замислил ама грам

Comment

Тия 135 лева са разликата ако караш 2000 км месечно само градско . Или около 24000 годишно. Ако правят такъв пробег, хората обикновено си купуват дизел или малолитражка . И доколкото видях в анкетата, хора, които минават по толкова и то само градско, са единици.4
                          Аз карам по 2000 км месечно градско и наистина по-добре е дизел, ама няма. Затова взех с ГАЗ, ама не слагана в България.
                          Инече Фиат Пунто много ме кефи. Карах едно за 2-3 седмици и среден разход около 7. Беше 75 коня

П.С. А и дизела не е много евтин за подръжка, а за ремонт на двигателя, направо майка плаче. Направо 2000 лв.
                          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                          Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                          Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от 75 2.0 turbo
                            мом4ета теи като 4ета сега и ви се 4удя зна4и като е алфа не може на газ така ли егааа хората какви по сериозни коли карат на газ а ние с алфите не да не би да са нещо специално дееба или го обръщаме на секта а газта за голфове така ли ?
                            п.с. не ми отговаряите няма смисъл аз ли4но не карам на газ щото имам дизел но ако тряя давам всеки месец по 100-150 лева пове4е не бих се замислил ама грам
                            Ама не говоря специално за Алфа бе човек, въпросът е принципен. За която и да е кола газта е допълнително усложнение, затова трябва да се замисли човек много сериозно струва ли си . И аз не съм краен противник на газта, в смисъл че ако наистина няма накъде и аз бих си сложил. А конкретно за Алфа- ами някакси тъпо ми звучи да си купиш спортна кола и да я скопиш. Но така мисля сега, щото не ми е дошло до главата. Но пак, ако ще карам на газ бих си купил Фиат примерно. Идеята ми беше, че газта е много крайна мярка.

Comment

я сподели защо да си купувам дизел като искам да не е дизел,защо да си взимам малолитражка като мога си карам многолитражката(образно казано).искам да карам алфа,карам алфа и на какво я карам си е мой проблем,ако искам и по инерция ше я пускам,но да си я държа само на бенз и да ми стои пред блока няма да се получи

Comment

Първоначално публикувано от MrXzender
                                я сподели защо да си купувам дизел като искам да не е дизел,защо да си взимам малолитражка като мога си карам многолитражката(образно казано).искам да карам алфа,карам алфа и на какво я карам си е мой проблем,ако искам и по инерция ше я пускам,но да си я държа само на бенз и да ми стои пред блока няма да се получи
                                ОК, разрешавам, карай си ! Що се впрягаш толкоз бе човек, всеки сам си прави сметката. Просто написах моите разсъждения по въпроса и пак си мисля, че има истина в тях.

Comment

Working...
                                X