If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ръководство - диагностика с VAG COM и Unidiag под Windows
Здравейте, имам Алфа 146 1.6ТС от '97 година със М2.10.4 и искам да си я свържа с лаптоп-а. От това което прочетох разбрах че ми трябва VAG-COM 409.1 и преходник от OBD на 3-пинова букса + някакъв софтуер...правилно ли съм разбрал?
п.п. И ако има колеги които са с това ЕКУ и са се справили ако може да кажат с коя програма става най-лесно! МЕРСИ!
Избихте се да помагате
Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Имам проблем с тия виртуални портове. Не мога да го създам. Някой да обясни стъпка по стъпка ако обичате С виста съм инсталирам CMD20600.exe и след това ръчкам единия край на кабела в колата другия в лаптопа. В дивайс мениджъра не се появява нищо. Като опитам връзка дава грешка. Сложих демото на алфадиаг и от там гледам някакъв com 3 промених на унидиаг настройките от com 3 да рови и спря да ми дава грешка, но нищо повече не се случва. Никаква комуникация с колата. Пробвах със софта дето е заедно с кабела и там имам връзка, но нямам фолксваген .
Като влезеш в дивайс мениджъра излизат ли ти ком портове?????
Ако се уговорим нещо да ме напипаш на скайпа може да оправим нещо......иначе е играчка......плюс това Вистата е кофти и не знам дали мога да съм полезен, щото не знам драйверите как се държт там....
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
В ръководството пише, че се инсталират драйверите и след това се забожда кабела и тогава се появява ком порт в дивайс мениджъра, но при мен не се получава, слагам драйверите и нищо повече не се случва. unidiag пише, че има грешка, alfadiag, че не може да намери ft**.dll, a файла го има лично го намерих в system32 директорията. Когато сложих програмката на VAG групата ми показва, че кабела е свързан с колата, но в нея има опция за USB. Почвам да си мисля, че лаптопа нещо е виновен, като се постопли времето ще завлека настолния компютър в гаража и ще видя какво ще стане ако и с него не успя ще те търся.
Здравейте,
Искам и аз да се снабдя с диагностичен кабел за моята Alfa, но от всичко, което прочетох не ми стана 100% ясно кой да използвам.
Колата е Alfa Romeo 166, 2,4JTD 1998. ECU EDC15C5. Диагностичният куплунг е с 16pin.
Някой може ли да потвърди, че този кабел ще свърши работа: http://www.sklad66.com/cms/VAG-COM.html
Минавах през Пловдив и реших да си купя кабел "VAG COM 409.1 USB KKL адаптер" .Адреса указан в http://www.sklad66.com/cms/VAG-COM.html се оказа в Столипиново.... и се отказах!
Минавах през Пловдив и реших да си купя кабел "VAG COM 409.1 USB KKL адаптер" .Адреса указан в http://www.sklad66.com/cms/VAG-COM.html се оказа в Столипиново.... и се отказах!
Не знам какво те притеснява колега. Фирмата ползва един от складовете на някакъф бивш завод. Влизаш си вътре с колата, има охрана на входа... Аз си го купих от там. Същия е като този от И-бея, май ги взимат от там.
Кабела си го взех от склад66 и всичко е абсолютно коректно, единствената разлика е, че досега винаги са ми се обаждали по телефона за потвърждение на поръчката, а тоя път не. Иначе са хорицата са редовни.
Comment