If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При ауди тди знам ,че става от един приятел които е направил трансплантация със стария маховик. Но при нашите не се продава феродов диск с пружини. Освен това според мен ,трябва да се сложи и обикновен маховик понеже съединителя с пружини идва по дебел от този дето е без.
Имам един въпрос. При свалена кутия как се проверява дали демферния маховик е пътник.
Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...
Недозавиване е когато се халосаш у дувара с предницата Презавиване е когато се халосаш у дувара със задницата Мощност е колко бързо ще се халосаш у дувара Въртящ момент е колко далече ще влачиш дувара...
от цялата работа ще претоварваш ударно съединителя и или той или скоростната кутия след него ще го отнесат...
Недей се секири за скоростната кутия,май е като на 164,с малко разлики.Произведена е от ZF.При 164 е без този демпферен маховик и издържа.А колегата да не се плаши от цените на маховика.Не е запознат на Ауди какви пари е тоя маховик.А със 166 ще сте малко като ние със 164,защото има вероятност по-да не се развалят.Ще се развали някоя част,която е купена евтино.Разбетете-евтино няма.
---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:09 ----------
Аз лично допусках . Не става въпрос да седнеш и да си измайсториш един маховик. Ясно е, че ако не е балансиран примерно ше береш ядове. Става въпрос, че принципно става и аджеба дали някой е открил такъв маховик конкретно за алфите, тъй като за други марки Валео предлагали готов кит с твърд маховик и пружини на феродовия диск (за дизеловите пежа ако не се лъжа). А от тука би трябвало да следва, че тоя проклетник не е 100% задължителен . До колкото разбрах негативите са само в посока на комфорта (не се обират вибрациите в такава степен). Бобо, ти като врял и кипял, кажи не би ли станал маховика от двулитровка примерно, или от 164? Или не си ги сравнявал?
Маховика не е предназначен само да се хване за него съединителя,колега.Маховика е като акумулатор на въртящ момент.Няма как да си туриш току така от 164-там мотора е с 4 цилиндъра,коляновия вал и коляно-мотовилковите групи са с по-голяма маса и т.н.Нищо общо с редови 5 цилиндров мотор.А вибрации аз не усещам от страна на съединител.Освен ако си монтираш некое менте за 150лв или съединител,който е избиран само по размери от майстор на коли с прости емблеми.Когато си е читав съединителя,няма вибрации.
---------- Post added at 17:32 ---------- Previous post was at 17:25 ----------
'Стар' дизел с обем 2000 кубика, да кажем, е давал около 2 пъти по-малко коне и въртящ момент в сравнение с модерен дизел. Няма как да е 'по-слаб' валът при това положение.
Коляновия вал, въобще коляно-мотовилковия механизъм и прилежащите прериферии се изработват на база изчисления на якост и вибрации за конкретния двигател . Ако си сигурен, че вибрационните характеристики няма да се променят, ако сложиш плътен маховик и съединител с демпферни пружини, ок. Иначе може да промениш резонансните честоти на системата като може нищо да не се случи, а може и да се случи...Бобо каза какво може да очакваш.
Колега,за какви вибрационни характеристики и резонансни честоти говориш,да не си докторант по физика?Моля обоснови се.Какво означава стар дизел и какво нов?Комънрейл впръскването ли ги дели на стари и нови,или демпферния маховик?Ако е първото-има с ГНП и демпферен маховик.
Начин има, продават се готови комплекти за тази трансформация. Наскоро сменях, само че не на алфа , а на друг автомобил.
AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Начин има, продават се готови комплекти за тази трансформация. Наскоро сменях, само че не на алфа , а на друг автомобил.
Съгласен съм донякъде-един приятел си е подменил на БМВ 318 iS демпферния маховик с обикновен.Според него сега колата е станала по-пъргава.Но козата си иска пръч.
Съгласен съм донякъде-един приятел си е подменил на БМВ 318 iS демпферния маховик с обикновен.Според него сега колата е станала по-пъргава.Но козата си иска пръч.
по пъргава не че щото видиш ли с обикновен маховик, а е станала пъргава щото плътния е бил по лек
Comment