Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на демпферен маховик с обикновен?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна на демпферен маховик с обикновен?

Пускам и тука темата, че в раздела 166 не сме чак толкова много . Гледам, че маховика (и по-точно цената му ) е сериозен проблем за всички с JTD-та. Та се поразрових в нета и гледам, че хора по други форуми са решили проблема, като са сложили обикновен маховик и феродов диск с пружини. Освен да поразсъждаваме
    166, 2.4 JTD'00

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
    Пускам и тука темата, че в раздела 166 не сме чак толкова много . Гледам, че маховика (и по-точно цената му ) е сериозен проблем за всички с JTD-та. Та се поразрових в нета и гледам, че хора по други форуми са решили проблема, като са сложили обикновен маховик и феродов диск с пружини. Освен да поразсъждаваме
    от цялата работа ще претоварваш ударно съединителя и или той или скоростната кутия след него ще го отнесат...

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Според мен би трябвало да стане, стига пружините на феродовият диск да отговарят като тези на маховика. Като брой,дебелина на витката и т.н

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
        Според мен би трябвало да стане, стига пружините на феродовият диск да отговарят като тези на маховика. Като брой,дебелина на витката и т.н
        Е да ама не , вчера си получих турското валео и на феродовия диск няма никакви пружини. Иначе принципно ако се намери един феродов със същите измерения и с пружини би трябвало да стане. В някакъв форум четох за един човек, който около 40 000 няма никакви ядове така
        166, 2.4 JTD'00

Comment

Нормално е да няма демпферни пружини на феродовият диск след като са сложени на маховика. Ако може да се намери маховик който да е едно към едно като демпферният е въпрос на малко време да отидеш в специализиран магазин за дискове и да се сложи от друг автомобил такъв с пружини. Никога не съм виждал такъв маховик и не знам каква е идеята маховика да е демпферен вместо да си е класическото изпълнение. Също така какво се скапва при един такъв маховик.

Comment

Само да поясня нали знаете на какво се закача маховика Та да не стане няква грешка - тва не е спортен филтър а демферен маховик на коляновия вал!
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              Само да поясня нали знаете на какво се закача маховика Та да не стане няква грешка - тва не е спортен филтър а демферен маховик на коляновия вал!
              Аз лично допусках . Не става въпрос да седнеш и да си измайсториш един маховик. Ясно е, че ако не е балансиран примерно ше береш ядове. Става въпрос, че принципно става и аджеба дали някой е открил такъв маховик конкретно за алфите, тъй като за други марки Валео предлагали готов кит с твърд маховик и пружини на феродовия диск (за дизеловите пежа ако не се лъжа). А от тука би трябвало да следва, че тоя проклетник не е 100% задължителен . До колкото разбрах негативите са само в посока на комфорта (не се обират вибрациите в такава степен). Бобо, ти като врял и кипял, кажи не би ли станал маховика от двулитровка примерно, или от 164? Или не си ги сравнявал?
              166, 2.4 JTD'00

Comment

Аз лично допусках . Не става въпрос да седнеш и да си измайсториш един маховик. Ясно е, че ако не е балансиран примерно ше береш ядове. Става въпрос, че принципно става и аджеба дали някой е открил такъв маховик конкретно за алфите, тъй като за други марки Валео предлагали готов кит с твърд маховик и пружини на феродовия диск (за дизеловите пежа ако не се лъжа). А от тука би трябвало да следва, че тоя проклетник не е 100% задължителен . До колкото разбрах негативите са само в посока на комфорта (не се обират вибрациите в такава степен). Бобо, ти като врял и кипял, кажи не би ли станал маховика от двулитровка примерно, или от 164? Или не си ги сравнявал?
                Би станал всеки махпвик в комплект с принадлежащия му съединител, задължително обратен и със спазено разстояние на болтовете, НО не там е проблема комфорта е най-малкото за което бих се притеснявал аз Демферният маховик и демферната шайба на вала освен че играят роля за комфорта "омекотяват" и натоварването в/у коляновия вал и може да се окаже че без демфери колата ще върви докато издържи вала - после
                sigpic
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Това значи ли, че коляновия вал на по-новите дизели е по-слаб или олекотен примерно? Защото старите дизеляци си пърпорят по милион и без тая екстра
                  166, 2.4 JTD'00

Comment

Това значи ли, че коляновия вал на по-новите дизели е по-слаб или олекотен примерно? Защото старите дизеляци си пърпорят по милион и без тая екстра
                    'Стар' дизел с обем 2000 кубика, да кажем, е давал около 2 пъти по-малко коне и въртящ момент в сравнение с модерен дизел. Няма как да е 'по-слаб' валът при това положение.
                    Коляновия вал, въобще коляно-мотовилковия механизъм и прилежащите прериферии се изработват на база изчисления на якост и вибрации за конкретния двигател . Ако си сигурен, че вибрационните характеристики няма да се променят, ако сложиш плътен маховик и съединител с демпферни пружини, ок. Иначе може да промениш резонансните честоти на системата като може нищо да не се случи, а може и да се случи...Бобо каза какво може да очакваш.
                    Last edited by trustworthy; d.m.y г., 23:21.
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Колеги то е ясно за какво служат въпросните пружини в едно такова нещо. Ако се спазят размерите и тежината на маховика не мисля, че ще има някакъв проблем. Както казах по нагоре никога не съм виждал и не знам каква е идеята да е на маховика а не на феродовият диск, може би има повече пружини. А и да не забравяме, че и умишлено се намалява тежината на маховика при някой автомобили.

Comment

Ето тук и с това няма да имате проблем за една такава конверсия http://alfastumper.dk/oscommerce_st/...oducts_id=1460

Цената е малко висока - излиза около 2260 лв. без доставка, която ще е около 100 лв. за тая пратка.

Според мен си заслужава, ако се налага да се сменя и маховикът, защото така и така ще трябва да се купува нов.
                        От друга страна, този комплект е усилен, с 25% повече сцепление
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                          Ето тук и с това няма да имате проблем за една такава конверсия http://alfastumper.dk/oscommerce_st/...oducts_id=1460

Цената е малко висока - излиза около 2260 лв. без доставка, която ще е около 100 лв. за тая пратка.

Според мен си заслужава, ако се налага да се сменя и маховикът, защото така и така ще трябва да се купува нов.
                          От друга страна, този комплект е усилен, с 25% повече сцепление
                          Човека гледа да спести 800 кинта от маховик ти му предлагаш да даде 2400лв за съединител който дори не е ясно кво ше получиш по пощата
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                            Човека гледа да спести 800 кинта от маховик ти му предлагаш да даде 2400лв за съединител който дори не е ясно кво ше получиш по пощата
                            Значи да поясня, че (надявам се ) маховика ми е ок, поне няма симптоми. Като се разчаркова ще се види. Съединителя ще се сменя идните дни и се поразрових за инфо около цялата тая работа. Просто темата не е разисквана в нашия форум (поне аз не открих), а може да се каже, че не е маловажна
                            166, 2.4 JTD'00

Comment

При ауди тди знам ,че става от един приятел които е направил трансплантация със стария маховик. Но при нашите не се продава феродов диск с пружини. Освен това според мен ,трябва да се сложи и обикновен маховик понеже съединителя с пружини идва по дебел от този дето е без.
                              Имам един въпрос. При свалена кутия как се проверява дали демферния маховик е пътник.
                              Last edited by Galeano; d.m.y г., 22:29.
                              sigpic Alfasud/156 1.8ex
                              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Working...
                              X