Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - FiatECUscan

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не мога да хвана някаква зависимост на моята показанията на километраж и на FES са близки както каза един колега малко преди мен , но на друга 147 1.9 пък системата 1/5 важи
    Alfa 147 Q2 1.9 150 hp, Alfa GT 2.0JTS '05 ex, Alfa 159SW 1.9JTDM 150hp+ ex, Alfa 156SW 1.9JTD FL '04ex, Alfa 156 2.0 TS 16V 155hp '99 ex, Alfa 147 1.9JTD 115hp+ '04ex

Comment

• Колеги ако се ползва преходник (като този от линка) , нужно ли е да си играя със смяна на пиновете в ОБД кабела (имам предвид както на 156 за да се върже с комп/абс/еърбег) Предполагам че НЕ, но за всеки случей да питам.
      http://sklad66.com/cms/Prehodnik-16p...ahranvane.html
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Ами ако се опитаме да мислим "логично" не би трябвало да ти трябва.
        Обаче най-лесно е да се замери с мултицета
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Такааа, гледам се заформи спор за тия километри........
          та да попитам и аз.........
          Като прилагам две снимчици, те са от алфа 156 1.9ЖТД 105к.с 99г.
          Та на нея тези 266х.к.м. са и почти 1/1 с показанията на километража на колата, отклонението е съвсем малко.
          2-те замервания са правени през няколко дни, вижда се на датата на всяка картинка и се вижда, че показанията се променят........
          На една 147-ца 2002г. също почти и съвпадъха данните около 190хил. явно не са имали време да го превъртят.
          На моята кола и една Мареа километражите показват със около 100х. по-малко, но моя е 100% превъртан.
          Та:
          Odometer (Fiat)
          Odometer (Lancia)

За Алфа нищо не се споменава.............
          Кое какво означава?
          Мен по принцип слабо ме интересуват тия километри, но все пак да се знае........

Май не се виждат много добре......
          Attached Files
          Last edited by haljscho; d.m.y г., 22:04. Основание: май малко маки излязоа
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

• Та като казахте спор.
            Хич не и мислех да си играя да тествам, но почивните дни като изхвърлях разни боклуци намерих един хвърчащ лист на които си бях писал показанията на това което е на таблото и по ЕКУ-то което е EDC15C7. И викам от мен да мине , ще се прежаля и слязох до колата да запиша какво имам като отчитане днес , 7-8 месеца по-късно.

Та по табло:
            Ново 195952
            Старо 185195
            Разлика 11757 км

По ЕКУ:
            Ново 100446
            Старо 88849
            Разлика 11579 км

Това е моят скромен принос по въпроса.

п.с За да не се чудите , ЕКУ-то ми явно е сменяно - като датата му на програмиране ( предполагам от завода) е 2004 7-ми месец . Това обяснява разликата в показанията на километража и еку-то.
            А на колко км е колата... никой не може да каже със сигурност
            Ама не ми и пука де.
            Last edited by pr_00f; d.m.y г., 22:32.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Някой реши ли проблема с "връщането" на първата страница на програмата по време на гледане на параметрите било то 1 или повече
              http://www.youtube.com/watch?v=3mv14T6i9UI

Comment

• Първоначално публикувано от mboge Покажи съобщение
                И на мен ми се случи да видя по показания на ФЕС една 147 1.9JTD на 960000 , та сега ми се поизбистрят нещата с това 1 към 5
                Да не е била тая от подписа, колата е 2001г. и е карана до 2008, около 7г., преди ние да я вземем.
                Зимата Бобо три пъти я мери, и не вярвайки на очите си, с прискърбие ми заяви, че съм си взел автомобил-милионник... А бе, бая противоречиво беше - салон, педали, двигател, турбини-мурбини видимо непипани и в добро състояние, а пък на 900к Виж, на 200к - напълно достоверно, а впрочем броячът гордо показваше 115к!
                Last edited by Zarini; d.m.y г., 01:43.
                Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
                Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

• Първоначално публикувано от Zarini Покажи съобщение
                  Да не е била тая от подписа, колата е 2001г. и е карана до 2008, около 7г., преди ние да я вземем.
                  Зимата Бобо три пъти я мери, и не вярвайки на очите си, с прискърбие ми заяви, че съм си взел автомобил-милионник... А бе, бая противоречиво беше - салон, педали, двигател, турбини-мурбини видимо непипани и в добро състояние, а пък на 900к Виж, на 200к - напълно достоверно, а впрочем броячът гордо показваше 115к!
                  Да бе напълно съм съгласен с вас ма как така на същата такава кола и гледаме километрите и си излизат точно Кво правиме сега тая дето пише 100 000 на табло и 100 000 на компютъра начи е на 20 000 и таблото е грешно или тая дето пише 8-9 00000000 хиляфи или колкото там компютъра е 1 към 5 - Нещо ви се губи логиката
                  0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                  sigpic
                  Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                  Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Специално за Евро3 ЖТД моторите и аз мисля, че не лъже ФЕС-а.
                    За Евро2 ако не се лъжа даже няма отметка специално за км. на Алфа - има Фиат и Ланчиа.
                    Виж на Алфадиага по му имам доверие.
                    Друг е въпроса това ЕКУ дали е от тази кола и т.н. На фиата ми в момента съм с ЕКУ дето е на 500000+. Още по-друг е въпроса дали не са върнати км. и в ЕКУ-то.
                    На дизелите с ЕДЦ15... хич не е трудно.
                    Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                    Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                      Специално за Евро3 ЖТД моторите и аз мисля, че не лъже ФЕС-а.
                      За Евро2 ако не се лъжа даже няма отметка специално за км. на Алфа - има Фиат и Ланчиа.
                      Виж на Алфадиага по му имам доверие.
                      Друг е въпроса това ЕКУ дали е от тази кола и т.н. На фиата ми в момента съм с ЕКУ дето е на 500000+. Още по-друг е въпроса дали не са върнати км. и в ЕКУ-то.
                      На дизелите с ЕДЦ15... хич не е трудно.
                      Много си прав и не само на едц15 няма фиат/алфа/ланча до 2009 година на която да не могат да се врътнат Въпроса е да можеш поне да разбереш дали са пипани
                      sigpic
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Хм... замислих се по тая тема и вчера проверих...
                        147 000 по табло
                        140 000 по ECU

Каквото и да значи това...

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                          Хм... замислих се по тая тема и вчера проверих...
                          147 000 по табло
                          140 000 по ECU

Каквото и да значи това...
                          значи че всичко е в нормата винаги е нормално да има м/у 4 и 7% разлика
                          sigpic

Comment

• Това чудо на техниката може ли да ми манипулира имобилайзера ? Щото нещо тая сутрин беше забил и колата не искаше да пали ? От десет опита ,ключето на таблото изгасна един път .....май дълго време нямах проблеми с колата

sigpic
                            Alfa Romeo 159 EX

Comment

• На мен това ми се е случвало след автомивка, ако са прекалили със силикона по таблото и е влязал, така че да пречи на добрия контакт.
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                                На мен това ми се е случвало след автомивка, ако са прекалили със силикона по таблото и е влязал, така че да пречи на добрия контакт.
                                ООО маменце, ти се появи ...Не е от това ,проблема е отстранен ,просто не може батерията в ключа да е на 6 години и да е читава :) Смених я и няма проблеми поне до сега десет опита

sigpic
                                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                                X