If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не мога да хвана някаква зависимост на моята показанията на километраж и на FES са близки както каза един колега малко преди мен , но на друга 147 1.9 пък системата 1/5 важи
Колеги ако се ползва преходник (като този от линка) , нужно ли е да си играя със смяна на пиновете в ОБД кабела (имам предвид както на 156 за да се върже с комп/абс/еърбег) Предполагам че НЕ, но за всеки случей да питам. http://sklad66.com/cms/Prehodnik-16p...ahranvane.html
Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Такааа, гледам се заформи спор за тия километри........
та да попитам и аз.........
Като прилагам две снимчици, те са от алфа 156 1.9ЖТД 105к.с 99г.
Та на нея тези 266х.к.м. са и почти 1/1 с показанията на километража на колата, отклонението е съвсем малко.
2-те замервания са правени през няколко дни, вижда се на датата на всяка картинка и се вижда, че показанията се променят........
На една 147-ца 2002г. също почти и съвпадъха данните около 190хил. явно не са имали време да го превъртят.
На моята кола и една Мареа километражите показват със около 100х. по-малко, но моя е 100% превъртан.
Та:
Odometer (Fiat)
Odometer (Lancia)
За Алфа нищо не се споменава.............
Кое какво означава?
Мен по принцип слабо ме интересуват тия километри, но все пак да се знае........
Май не се виждат много добре......
Attached Files
Last edited by haljscho; d.m.y г., 22:04.
Основание: май малко маки излязоа
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Та като казахте спор.
Хич не и мислех да си играя да тествам, но почивните дни като изхвърлях разни боклуци намерих един хвърчащ лист на които си бях писал показанията на това което е на таблото и по ЕКУ-то което е EDC15C7. И викам от мен да мине , ще се прежаля и слязох до колата да запиша какво имам като отчитане днес , 7-8 месеца по-късно.
Та по табло:
Ново 195952
Старо 185195
Разлика 11757 км
По ЕКУ:
Ново 100446
Старо 88849
Разлика 11579 км
Това е моят скромен принос по въпроса.
п.с За да не се чудите , ЕКУ-то ми явно е сменяно - като датата му на програмиране ( предполагам от завода) е 2004 7-ми месец . Това обяснява разликата в показанията на километража и еку-то.
А на колко км е колата... никой не може да каже със сигурност
Ама не ми и пука де.
И на мен ми се случи да видя по показания на ФЕС една 147 1.9JTD на 960000 , та сега ми се поизбистрят нещата с това 1 към 5
Да не е била тая от подписа, колата е 2001г. и е карана до 2008, около 7г., преди ние да я вземем.
Зимата Бобо три пъти я мери, и не вярвайки на очите си, с прискърбие ми заяви, че съм си взел автомобил-милионник... А бе, бая противоречиво беше - салон, педали, двигател, турбини-мурбини видимо непипани и в добро състояние, а пък на 900к Виж, на 200к - напълно достоверно, а впрочем броячът гордо показваше 115к!
Да не е била тая от подписа, колата е 2001г. и е карана до 2008, около 7г., преди ние да я вземем.
Зимата Бобо три пъти я мери, и не вярвайки на очите си, с прискърбие ми заяви, че съм си взел автомобил-милионник... А бе, бая противоречиво беше - салон, педали, двигател, турбини-мурбини видимо непипани и в добро състояние, а пък на 900к Виж, на 200к - напълно достоверно, а впрочем броячът гордо показваше 115к!
Да бе напълно съм съгласен с вас ма как така на същата такава кола и гледаме километрите и си излизат точно Кво правиме сега тая дето пише 100 000 на табло и 100 000 на компютъра начи е на 20 000 и таблото е грешно или тая дето пише 8-9 00000000 хиляфи или колкото там компютъра е 1 към 5 - Нещо ви се губи логиката
Специално за Евро3 ЖТД моторите и аз мисля, че не лъже ФЕС-а.
За Евро2 ако не се лъжа даже няма отметка специално за км. на Алфа - има Фиат и Ланчиа.
Виж на Алфадиага по му имам доверие.
Друг е въпроса това ЕКУ дали е от тази кола и т.н. На фиата ми в момента съм с ЕКУ дето е на 500000+. Още по-друг е въпроса дали не са върнати км. и в ЕКУ-то.
На дизелите с ЕДЦ15... хич не е трудно.
Специално за Евро3 ЖТД моторите и аз мисля, че не лъже ФЕС-а.
За Евро2 ако не се лъжа даже няма отметка специално за км. на Алфа - има Фиат и Ланчиа.
Виж на Алфадиага по му имам доверие.
Друг е въпроса това ЕКУ дали е от тази кола и т.н. На фиата ми в момента съм с ЕКУ дето е на 500000+. Още по-друг е въпроса дали не са върнати км. и в ЕКУ-то.
На дизелите с ЕДЦ15... хич не е трудно.
Много си прав и не само на едц15 няма фиат/алфа/ланча до 2009 година на която да не могат да се врътнат Въпроса е да можеш поне да разбереш дали са пипани
Това чудо на техниката може ли да ми манипулира имобилайзера ? Щото нещо тая сутрин беше забил и колата не искаше да пали ? От десет опита ,ключето на таблото изгасна един път .....май дълго време нямах проблеми с колата
На мен това ми се е случвало след автомивка, ако са прекалили със силикона по таблото и е влязал, така че да пречи на добрия контакт.
I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
На мен това ми се е случвало след автомивка, ако са прекалили със силикона по таблото и е влязал, така че да пречи на добрия контакт.
ООО маменце, ти се появи ...Не е от това ,проблема е отстранен ,просто не може батерията в ключа да е на 6 години и да е читава :) Смених я и няма проблеми поне до сега десет опита
Comment