Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - FiatECUscan

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
    Колеги, може ли да ударите едно рамо.
    Купих си такъв VAG COM кабел:

Освен него си купих и преходник към 3-пиновите фиатски букси.

Пробвах да се закача със FiatECUScan.

С ЕКУ-то (Motronic M2.10.4) нямам никакъв проблем да се свържа.

Пробвах и с АБС централата, но без успех.
    Както е описал Прууф-а в 37-ми пост, свързах на твърда връзка Пин1 и Пин7 от буксата и пробвах пак.
    Отново не стана.

И при двата опита за закачане докато прави опит, се чува как прещраква някакво реле в двигателния отсек.
    Във ФЕС си задавам централата да е Bosch ABS 5.3. Такава ми излиза като задам модела на колата. Такава излиза и на 90% от Афлите, посочени във ФЕС.
    Замерих кабела с мултимер и установих, че Пин1 няма никаква електрическа връзка с платката с чиповете. Дори и контактната му площадка няма електрическа връзка с главната платката.
    Дайте акъл какво да правя. Ако успея да го подкарам като хората съм замислил много културен начин за инсталиране на микропревключвател за избор на централа.

[ATTACH]93302[/ATTACH] [ATTACH]93303[/ATTACH] [ATTACH]93307[/ATTACH]

Нищо друго освен черния кабел не е правено от мен. Тези другите телове на снимките са плод на някой китайски "инженер" с 2 леви жълти ръчички.
    Няма нужда да укъсяваш пиновете.При теб е с две букси, една на ECU-то и една на ABS-а.С преходника К линията ти идва на пин 7 и от двете.
    Attached Files
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
      Няма нужда да укъсяваш пиновете.При теб е с две букси, една на ECU-то и една на ABS-а.С преходника К линията ти идва на пин 7 и от двете.
      добре, но защо не може да се свърже ?
      Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
      Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• Прибелм с VAG KKL

Имам проблем от няколко месеца немога да си трия грешките през ФЕС с кабела имам алфа 146 JTD и Фият Браво 1.8 с бравото ок всичко си чете на алфата само абс и аербега а в ECU-to не иска и да мисли да влиза някой знае ли каде може да е проблема

Comment

• Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
          добре, но защо не може да се свърже ?
          Ех...,ако можех да ти отговоря от такова разстояние......

Comment

Ех...,ако можех да ти отговоря от такова разстояние......
            Ясно, но поне предположение? Кабел, драйвери и софт и конфигурация са ОК. Остава неправилен избор на централа напр. Знаеш ли дали Бош АБС 5.3 е правилния, ако съдиш по снимката от предния пост, или това е недостатъчна информация?

ПП. Като избера точния модел на моето ГТВ я показва баш такава. А като дам да я ауто-детектне, познава, че е АБС, но изписва "Unknown type" или нещо подобно беше.
            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Ясно, но поне предположение? Кабел, драйвери и софт и конфигурация са ОК. Остава неправилен избор на централа напр. Знаеш ли дали Бош АБС 5.3 е правилния, ако съдиш по снимката от предния пост, или това е недостатъчна информация?

ПП. Като избера точния модел на моето ГТВ я показва баш такава. А като дам да я ауто-детектне, познава, че е АБС, но изписва "Unknown type" или нещо подобно беше.
              Не ти е това ABS-са.
              Виж във файла, който прилагам.Маркирал съм го в червено.

Сега пригледах FES-a.Този ABS го няма в него.Пробвай с Alfadiag или Visa.
              Attached Files
              Last edited by myato; d.m.y г., 19:12. Основание: допълнение

Comment

Не ти е това ABS-са.
                Виж във файла, който прилагам.Маркирал съм го в червено.

Сега пригледах FES-a.Този ABS го няма в него.Пробвай с Alfadiag или Visa.
                Благодаря много за безценната помощ колега!

Жив и здрав да си!
                Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Благодаря много за безценната помощ колега!

Жив и здрав да си!
                  За нищо колега

Comment

• На мен пък от 2 дни,като тръгна да стартирам ФЕС-а и ми вади съобщение че шибания уиндоус хваща някакви файлове като грешка и не го стартира,същото ми го прави и с Алфадиага.Преди десетина дни ми беше претъпкан десктопа с прозорци и май пуснах без да искам някакъв ъпдейт уизърд на виндовса,и оттогава май се бъгна раотата.Има ли някой идея как да го оправя,или ще трябва да правиме бекъп
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Mury, какъв ти е windows-a ?
                      Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• ХП,досега съм нямал ядове,имам още 5-6 диагностични програми,и с тях нямам проблем

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          На мен пък от 2 дни,като тръгна да стартирам ФЕС-а и ми вади съобщение че шибания уиндоус хваща някакви файлове като грешка и не го стартира,същото ми го прави и с Алфадиага.Преди десетина дни ми беше претъпкан десктопа с прозорци и май пуснах без да искам някакъв ъпдейт уизърд на виндовса,и оттогава май се бъгна раотата.Има ли някой идея как да го оправя,или ще трябва да правиме бекъп
                          Ами пусни едно възстановяване кат начало
                          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                          0879369082

Comment

На мен пък от 2 дни,като тръгна да стартирам ФЕС-а и ми вади съобщение че шибания уиндоус хваща някакви файлове като грешка и не го стартира,същото ми го прави и с Алфадиага.Преди десетина дни ми беше претъпкан десктопа с прозорци и май пуснах без да искам някакъв ъпдейт уизърд на виндовса,и оттогава май се бъгна раотата.Има ли някой идея как да го оправя,или ще трябва да правиме бекъп
                            Преинсталирай фремуорка.Най-вероятно го е ъпдейтнало с неподходяща версия.

Comment

Преинсталирай фремуорка.Най-вероятно го е ъпдейтнало с неподходяща версия.
                              Aми оказа се прав,обаче след преинсталацията на фремуърка/беше качена 2 версия/ и един рестор на компа,пак не тръгва/естествено преинсталирахме и ФЕС-а/,май май ще трябва преисталация на виндовса

Comment

Aми оказа се прав,обаче след преинсталацията на фремуърка/беше качена 2 версия/ и един рестор на компа,пак не тръгва/естествено преинсталирахме и ФЕС-а/,май май ще трябва преисталация на виндовса
                                Пробвай да му напопмпиш от началото Ф8, и от менюто избери "Последния път когато уиндоус е работил добре".
                                По този начин съм си оправял подобни проблеми.
                                Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Working...
                                X