Първоначално публикувано от Jivko7777
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Разлики м/у Selenia 20K и Selenia Gold
Collapse
X
-
ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.
ВАЗ 21079 1990 г.
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеИ на мен ми предстои смяна(но моята е дизел) и четох и за други марки масла.Написах това в гугъл и си четох доста-( VW 505.00 - моторни масла за дизелови двигатели със свръхпълнене турбодизели) .Сега карам с ALPINE RSD 10w40 не го гори май.http://alpine-oil.eu/ казвам май защото много зависи на какъв наклон е колата-видимо уж е хоризонтална.Малък наклон невидим на око се отразява на показанията на щеката. В книжката на колата пише 10w40.Има един сайт на мотул там пише за всяка кола какво масло е най добро.
Меря на едно и също място (подземен паркинг - паркирам все в една клетка) и не го пипа.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеЧитаво 2.4 JTD спокойно кара с Selenia 5WR40 за дизели.
Меря на едно и също място (подземен паркинг - паркирам все в една клетка) и не го пипа.
и аз си има място ама дава малко отклонение + -(ще взема да и шибна един нивелир на покрива- хората с декоративни антени -аз с нивелир няма да има друга такаваНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Разлики м/у Selenia 20K и Selenia Gold
"Голд" май е специална разработка на петронас за да усмъртяват по-бързо старите модели италиянски коли (защото примерно поостарява ти колата, викаш си "айде сега, няма за тая стара чанта да харча ХХХ пари за масло, ще и взема за ХХ ама понеже съм си фенче, айде поне да е на марката с която съм карал толкова време" - оттам пълниш с голд и х(л)оп - само нови алфи, фиатове и ланчии по пътищатааа...)
Comment
-
Първоначално публикувано от bokota Покажи съобщениеПриемам предложения за масла до 20лв. за литър."BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
Opel Astra J GTC
Comment
-
Абе и аз карах с 20к една година...със смесени чувства съм.То това масло самото се разширява и свива от топлината имам чувството.Ако го измеря на съвсем студен двигател (примерно не е пален от снощи ) имам чувството,че показва значително по-малко масло на щеката,отколкото ако загася колата и изчакам 20 мин да се стече в картера. Ей сега старото ми масло 20к е в една 7л туба в коридора и така се е свило,че тубата е хлътнала.А колко го гореше не е истина.И все пак мисля,че ако човек си следи внимателно щеката и си долива редовно,това масло е достатъчно добро.Разход,разход,но пък ако пази мотора...Голд пък не бих сложил.Сега съм с Castrol от ауди форума и съм доста доволен,не личи да го пипа и двигателят не загрява толкова.И мирише на истинско масло,Селенията мирише на мармалад
Comment
-
Първоначално публикувано от valery Покажи съобщениеКупих,абе явно маслото е добро,щото двигателя сега не се чува,чак подавам газ за да разбера дали работи на празен ход.
Кеф.
Селения 20К си е точно едно обикновенно масло.
Честно казано аз смених Селения Рейсинг с Кастрол Едж Формула РС, и съм 10000 пъти по-доволен!
Comment
-
Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщениеНай вероятно си оглушал нещо
Селения 20К си е точно едно обикновенно масло.
Честно казано аз смених Селения Рейсинг с Кастрол Едж Формула РС, и съм 10000 пъти по-доволен!
А аз че съм си глух,ми сигурно е така,ама ти кажи все пак,за кастрола и то 10000 пъти.Last edited by valery; d.m.y г., 00:28.Lancia Dedra 1.8i.e
Alfa Romeo 146 1.6TS
Comment
-
Първоначално публикувано от valery Покажи съобщениеE,кажи от кво си по доволен,разясни.
А аз че съм си глух,ми сигурно е така,ама ти кажи все пак,за кастрола и то 10000 пъти.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщениеДавал ги е за изследвания в лаборатория
Сега по въпроса - може и селенията, която съм си купил да е била менте, не я знам, но вариатора ми с нея откачаше. След около 7-8к км. стана ужасно. Точно лешникотрошачката. Да не говорим, че като го източих, беше абсолютна вода!
С Кастрола тея проблеми ги нямам. Вариатора ми не трака, мотора работи тихо и "мазно".
Минал съм вече 6000 км. с него и си е същото от как съм го сипал. Че за тва съм по-доволен и не бих се върнал на съмнителната Селения.
Поне в Кастрола съм сигурен за произхода му.
И цената, на която се намира въпросния Кастрол, е 90 лв.
А тази на Селения Рейсинг е 150 лв.
И така, ся схвана ли що съм по-доволен. Причините са достатъчно и основателни...Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 12:42.
Comment
Comment