Известие

Collapse
No announcement yet.

Опасни и фалшиви носачи!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Опасни и фалшиви носачи!

Пускам темата за да алармирам всички, че се продават опасни авточасти. Примамват с цена и фалшива реклама. С колегите се навидяхме на какво ли не и не издържах. Последната капка в чашата беше носач, продаден за чисто нов, който е гнусен рецилаж та дори и заварен. Колеги не се подлъгвайте по цените, а гледайте какво купувате. Следете за малки надписи и емблеми. Всяка реномирана фирма си има емблеми и каталожни номера и няма скрито покрито. Пускам първите снимки които са ми на лесно място от "капката в чашата": снимки на носачи под името ФАСТ - FAST на шарнира, грубо заварен рециклаж. Пускам и снимки на китайски носач до носач на Текнород, на който всичко си е както трябва и надписано. Китайският е труден и за монтаж дори. МИСЛЕТЕ ЗА ЖИВОТА си като спестявате 10 лева! Предстоят снимки на счупени носачи и втулки. Не заставайте в това положение -

Click image for larger version

Name:	20032010254.jpg
Views:	1
Size:	94.0 Килобайта
ID:	2369345

Name:	20032010255.jpg
Size:	94.6 Килобайта
ID:	2369346

Name:	20032010256.jpg
Size:	96.0 Килобайта
ID:	2369347

Name:	Image103.jpg
Size:	93.3 Килобайта
ID:	2369348

Name:	Image104.jpg
Size:	93.2 Килобайта
ID:	2369349

Name:	Image106.jpg
Size:	97.5 Килобайта
ID:	2369351

Name:	Image105.jpg
Size:	97.9 Килобайта
ID:	2369350
    Last edited by ne0; d.m.y г., 17:29.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Такова е положението , повечето хора гледат по-евтиното . Вчера на сбирката беше станало въпрос за носачи . Носач MOOG - живот 5000 км живот , а тампонът изваден с отверка без проблем . Един от малкото примери ..

Предлагам тук да се направи списък с фалшивите носачи и друг с читавите
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
    Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
    Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Лошото е че освен за TRW и отчасти Технорот за други не се сещам да са с добри отзиви.
      145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
        Лошото е че освен за TRW и отчасти Технорот за други не се сещам да са с добри отзиви.
        Ето как трябва да изглежда читаво ТРВ.
        Attached Files
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Феби билщайн също са боклуци! Някой колеги от форума могат да потвърдят и да споделят и техния горчив опит с тази марка... При мен на 3-4000км се раскърцаха тампоните на горните, а на 7000км се разби шарнира на десен горен!!! Това е от моя личен опит!!
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
            Феби билщайн също са боклуци! Някой колеги от форума могат да потвърдят и да споделят и техния горчив опит с тази марка... При мен на 3-4000км се раскърцаха тампоните на горните, а на 7000км се разби шарнира на десен горен!!! Това е от моя личен опит!!
            До няколко дни ще пусна снимки на Феби да видят колегите какви откровенни ментаци са. На няма и 5000км колата скърца и тропа на полуразпад. ХОРА НЕ СИ КУПУВАЙТЕ ФЕБИ, официалния вносител не е внасял никога носачи за Алфа Ромео. Най големия смях е че идват с етикет хванат със свинска опашка. Тия смотани немци толко ли немат една кутия или найлонов плик? Най-тъпото в цялата история че са купени от съфорумец, които съвсем тактично ме пусна у лево, и не призна никаква гаранция.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777
              Аз затова сложих при Ферариста в клубния ни сервиз в Стара Загора полиуретан на долни и горни носачи, също и на стабилизираща щанга и рециклираха шарнирите, та съм си спокоен...
              Ще е интересно хората с полиуретан да споделят впечатления примерно на 5 , 10 , 20 хил км какво е положението

След всичко изчетено из форума съм съгласен с drigata , макар че на TRW също имало ментета . Чух добри впечатления за носачи на AS METAL , но на коли от други марки . Някой да е слагал на Алфа
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
              Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
              Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Лош опит с Феби и Окап, не ги препоръчвам. Сега съм рециклаж + ферарист = супер са засега повече от два месеца, жив и здрав да е човека. Дано го споменавам след година пак
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Пътищата в Бг са ужасни, и честно нз на какво мога да се доверя и на какво да разчитам. Но определено например носач Окап от проверено място уж се скапа за 8к км, при фебито ми се скапаха тампоните (говоря за горни носачи и са салгани както трябва, като колата се спуска да стъпи на тежестта си и тогава се стягат). Долните са оригиналните и са уникални, мн доволен. За тампони на долните съм сменил преди 25к км такива с Мало, и нямам грам оплакване от тях. С др тампони като бърт, окап еми не стават. Тампоните от ферарист са по мое мнение мн здрави, просто трябва да се ревизират на определена възраст, да се смазват. Интересно на колко време или км трябва да се прави това. Но по мое мнение тъй като са точно като на едно нисанче нх100 например, устроени няма да се износят лесно. Оригиналните ни тампони са на база лагеруване и там се износва.

Всеки сам си решава какво да слага, както всеки знае има части и части, дай боже на всеки от нас да попадне на арни такива!
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    Тампоните са по мое мнение мн здрави, просто трябва да се ревизират на определена възраст, да се смазват. Интересно на колко време или км трябва да се прави това.
                    Износването не е от нещата дето да е голям проблем, прискърцването е по вероятно да се появи, но това е за предпочитане пред разтропването......засега единствените подобни симптоми имаше Дигитала, скръцна му горен десен, понеже и шарнира му беше за смяна го сменихме целия горен носач, изненадата дойде след два дена, когато скръцна и десния долен от същата страна, задния тампон......което засега е що годе добра равносметка, впредвид и че той е и малко карък.....
                    Далеч съм от мисълта че няма да има недоволни, щом скърцане се появява от всички известни марки полиуретанови тампони........може би профилактичното мазане на тампоните с грес е най - доброто лечение.....и то не чак когато се разскърцат......
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner
                      П.П. Вносителя се казва Манимпекс. http://www.manimpex-bg.com/index.html
                      Хм ... да ти кажа честно, "Манимпекс" внасят читави части.
                      Няколко пъти съм купувал от тях различни неща и не съм оставал с впечатление, че са ментета.
                      Последно бяха едни биалетки (Феби) за 307-ца, които се разтропаха наскоро, чак 25 000 км след слагането им, което за нашите пътища е добре.
                      От тях съм купувал винаги дискове "Брембо", за което пак мога да потвърдя, че са качествени.
                      sigpic

Comment

Пускам и снимки на китайски носач до носач на Текнород, на който всичко си е както тр

задължително ли трябва да имат щампа-текнорота,на моите няма такава,какво да очаквам
                        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

На 166-цата няколко пъти сменях тампони на горни носачи, накрая и метнах 2 нови носача TRW и се успа. Тампоните бяха някакви от Александър Ауто 50-60лв 4-те. На долните носачи скоро смених тампоните и друго по окачването за 2,5г не съм сменял. Задното окачване е както съм я взел - не е мръднало.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Колеги придържайте се към темата... идеята е да се отсеят откровените ментета:

рециклирани
                            заварявани
                            пребоядисани
                            с менте нашони и тампони
                            трудни за монтаж и т.н.

целта е ако някой е решил да си пазарува носачи на своя глава и да поема отговорността сам като си ги закупува да знае поне кои са тоталните ментета.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Тук отново темата взе завой нанякъде, а е пусната с призив да се избягват най-злите ментета. Въпросните носачи, които ги пусна Нено се опитах да ги монтирам на колата Аз. Стана трудно, много трудно. Първото нещо (освен, че носача е чупен и заваряван, а дного хора знаят колко дъжи заварен чугун) е, че планките за захващане към магарето са толкова зле, ле разстоянието между дупките с резба е по-голямо с 3-4 мм от необходимото, след това и разстоянието между планките също не е същото, защото единият тампон не е набит докрай. Вие си правете изводите. Продават ти нещо за ново, а то е рециклаж, и то с възможно най-ниско качество.

Относно Фебито което се обсъжда, то има сходни проблеми като гореспоменатите носачи при монтажа и за мен 2 мнения няма, че е зло менте.
                              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
                              X