Първоначално публикувано от 156
Известие
Collapse
No announcement yet.
Защо се прецакват кабелите на свещите?
Collapse
X
-
Че не са 30 кВ е ясно ма и не са под 10 000 е сигурно а да видиме кой ще познае, останалите глупости написани от 3316В нема ги коментирам0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Bobo, току-що мернах MSD capacitive запалване и си му дават точно 30кВолта.
А тук пък има малко данни от Мерцедес тестерско оборудване:
http://www.startekinfo.de/ssep/servi...s/dia_test.jsp
И по-специално:
Мисля че колегата с 6кВолта по-горе следва да инвестира малко парички в нов сноп кабели, капачка, свещи, бобинка - каквото му душа сака (или поне да диагностицира проблема си докрай и тогава да харчи).пред Админите... със сапун !
Comment
-
Първоначално публикувано от 156Първоначално публикувано от DeXП.С. Я ми кажете на ТС моторите бобините каде са точно ? И не са ли в самите лули ?Alfa Romeo Stelvio 2.0T
Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT
Comment
-
Първоначално публикувано от DeXАм при мен всяка бобинка си отговаря за цилиндърчето, на което е. Ама пък от друга страна това дето го казваш за отсрещния цилиндър ми звучи по-скоро като грешка на някой майстор ... няма логика да разкарват високо U от 4-ти до 1-ви цлиндър при положение, че може да си го вземат от бобинката дето е на самия цилиндър.Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от CrusaderПървоначално публикувано от DeXАм при мен всяка бобинка си отговаря за цилиндърчето, на което е. Ама пък от друга страна това дето го казваш за отсрещния цилиндър ми звучи по-скоро като грешка на някой майстор ... няма логика да разкарват високо U от 4-ти до 1-ви цлиндър при положение, че може да си го вземат от бобинката дето е на самия цилиндър.'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
Първоначално публикувано от 156...при мен явно всяка бобина подава 2 напрежения изместени с 2 такта , а при по-новите - едно напрежение и за 2-те свещи...
Не знам дали на ТС-а е така, знам че го правят на някои мотори.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от jamieBobo, току-що мернах MSD capacitive запалване и си му дават точно 30кВолта.
...то и за енергия на искрата даже и при МСД игнишън модулите има огромна рзлика между 6АЛ и 10АЛ примерно... едното с 180mj другото с 300mj spark energy
Comment
-
Първоначално публикувано от 156Първоначално публикувано от CrusaderПървоначално публикувано от DeXАм при мен всяка бобинка си отговаря за цилиндърчето, на което е. Ама пък от друга страна това дето го казваш за отсрещния цилиндър ми звучи по-скоро като грешка на някой майстор ... няма логика да разкарват високо U от 4-ти до 1-ви цлиндър при положение, че може да си го вземат от бобинката дето е на самия цилиндър.Alfa Romeo Stelvio 2.0T
Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT
Comment
-
Първоначално публикувано от DeXЕ да ама 2-рия спарк не идва ли малко по късно? ( този ма налката свещ ). Нали уж това било предимството 2-ри спарк по-късно с цел доизгаряне?0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboЧе не са 30 кВ е ясно ма и не са под 10 000 е сигурно а да видиме кой ще познае, останалите глупости написани от 3316В нема ги коментирам
Нищо лично! Просто реалността е такава.Alfa 33S16V Permanent 4
Comment
-
Първоначално публикувано от BoboПървоначално публикувано от DeXЕ да ама 2-рия спарк не идва ли малко по късно? ( този ма налката свещ ). Нали уж това било предимството 2-ри спарк по-късно с цел доизгаряне?Alfa 33S16V Permanent 4
Comment
-
Първоначално публикувано от ALFA33S16VПървоначално публикувано от BoboПървоначално публикувано от DeXЕ да ама 2-рия спарк не идва ли малко по късно? ( този ма налката свещ ). Нали уж това било предимството 2-ри спарк по-късно с цел доизгаряне?
Надявам се разбрахте мисълта ми .. ако не ще поясня.Alfa Romeo Stelvio 2.0T
Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT
Comment
-
Е, защо трябва да доизгаря? Нали целта е да се взриви цялата смес отведнъж за да има по-голяма мощност. Бензиновите молекули са голями и дълги и им трябва време да се разкъсат, т.е. изгорят. Затова е и втората свещ - да подпомага процеса на запалване. Поне това слушах от приятелите ми във Ванто били на обучение в Италия навреметоAlfa 33S16V Permanent 4
Comment
Comment