Колеги, елетрически нещата са ясни, питанката е как общото съпротивление влияе на работата на мотора и дали примерно когато оригиналните свещи са без резистор е добре да се кара с такива с вграден резистор при една и също останала конфигурация на кабели и бобини?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане за съпротивление на искрови запалителни свещи
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеКолеги, елетрически нещата са ясни, питанката е как общото съпротивление влияе на работата на мотора и дали примерно когато оригиналните свещи са без резистор е добре да се кара с такива с вграден резистор при една и също останала конфигурация на кабели и бобини?
За да те успокоя и аз карам с резисторни свещи и 5 килоома кабели и не смятам да променям нещата.
Comment
-
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеНе търси под вола теле,ако смяташ ,че от това колата ти не върви си много в грешка.
За да те успокоя и аз карам с резисторни свещи и 5 килоома кабели и не смятам да променям нещата.
Даването на газ, води до пристрастяване!
Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Comment
-
Колеги имам и аз едно въпросче свързанои с темата.
Как влияят разликите в съпротивленията на първичната и вторичната намотка на бубината върху силата на тока(искрата), има ли връзка с момента на протичане на тока и момента на искрообразуването и такива неща.
П.П. Също така ме интересува има ли разлика между две бубини, от които едната маслена, а другата суха обикновена с един извод за високоволтов кабел?Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
-
по съпротивлението на намотките може да съдиш единствено дали са здрави, бобината не е такъв елемент. давам ти един жокер. импулса във вторичната намотка който е и искрата , се получава в момента на прекъсване на захранването в първичната намотка.точка
Comment
-
Това е ясно, мисълта ми беше друга, какво ще се случи ако да речем сложиш на една кола бобина от друга, същата по вид и свързване, но с различни намотки(съпротивления на намотките)?Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92
България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!
Comment
-
Може много неща да се случат. Зависи какви са разликите. Може да имаш слаба искра или по-малка продължителност на искрата, а може да имаш и обратното. Най-просто казано.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщениеТова е ясно, мисълта ми беше друга, какво ще се случи ако да речем сложиш на една кола бобина от друга, същата по вид и свързване, но с различни намотки(съпротивления на намотките)?
2-ри вариант - искрата ти е слабаточка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение1-ви вариант - прегрява и изгаря
2-ри вариант - искрата ти е слабаsigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Ако се вземе предвид малката вероятност да си нацелил сходни по параметри бобини го има и този вариант.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Ще се опитам да ти отговоря възможно по най разбираем начин....
Преди години още когато прохождах в тунинга на автомобили си направих закачка с два вида бубини,двете бяха масленни ,но едната беше за обикновенно запалване (чукче и наковалня),а другата за електронно комутаторно запалване.
Та и двете ги пробвах на обикновенно запалване или по точно на разпределител с чукче и извода беше ,че бубината за такъв вид запалване работи нормално(естественно),но с другата имаше искра само на празен ход,нагоре в оборотите искрата прекъсва .
Извода беше ,че бубината за елктонно комутаторно запалване е с много по малко съпротивление на първичната намотка както и с по малко индуктивно съпротивление и се пренасища от големият и продължителен ток на първичната намотка.
А няма да ти говоря ако сложиш различна бубина с различно съпротивление на елктонно комутаторна система,как плющтят комутатори като пуканки.
Знаеш що е дуел тайм ????
Comment
-
Кажи сега за каква кола става на въпрос та ако можем да ти помогнем.
Comment
-
Нищо няма да се случи!
Нещата стават!
Баси и профаните!
Има само два типа бобини.
Първия с комутат0ор и вториа- тиристорни системи
Тирристорните системи умряха!Last edited by Kuker; d.m.y г., 23:54.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Много глупости сте изписали по темата.
Има едина специална дисциплина ТВН /техника на високите напрежения/ Учил съм я 2 семестъра в ТУ-София, ако някой се смята за компетентен, нека да коментираме конкретни неща.
---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:15 ----------
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеАко при 30kv имаш 5А и без да искаш те удари този ток си мъртвец!!!!!!Last edited by vaklinator; d.m.y г., 00:38.Alfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
Comment