Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво трябва да е налягането на маслото?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Хлабава връзка, разхалтавен уред и играе от вибрациите, играе напрежението, пиянски запой, ...
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Da_Fuse Покажи съобщение
      Колега, един въпрос в духа на темата - какво масло 10/50 мислиш да сипеш и от каде?
      Елф 10в50
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Мерси колега!
        Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
        Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
          Елф 10в50
          Има и Селения 10W50 - http://www.motorni-masla.net/index.p...roducts_id=927
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
            за тия пари трябва да е златно тва олио
            AR 156 2.0 JTS / SW 2003 Y

Comment

Първоначално публикувано от vlalov Покажи съобщение
              за тия пари трябва да е златно тва олио
              Златно няма да е, но ще златисто на цвят и ще маже качествено Абартите
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Леле то за тия пари има Мотул Льо Ман бре!!
                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Леле то за тия пари има Мотул Льо Ман бре!!
                  Бъркаш се Льо Мана е доста по евтин
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                    На нова кола (предполагам важи и за абарт-ите) първата смяна на масло е между 15 и 30К километра. Ако сметнеш грубо, че "Льо Ман"-а трябва да го сменяш на макс 5К километра, а пък на въпросното "златно" пише, че било за първоначално "вграждане" (демек колата излиза от завода с него), тоест най-вероятно поне 15К ще издържи, сметките не излизат баш такива...
                    Аз не знам от това описания за сипването в завода дали не следва, че това е с някакви по-специфични свoйства за разработване на чисто нови двигатели обаче...
                    Даа така като се сметни по този начин си прав
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ако става въпрос че това е масло за разработване на двигатели, на мен не ми изглежда такова. маслото за разработване има лоши мазителни свойства щото иначе цилиндрите ще се полират и задължително смяната му е на малко километри.
                      тука по-скоро цената е такава заради емблемата на абарт и италианските думички в описанието.
                      точка

Comment

От миналата седмица с масло PENTOSIN 10W40 и чисто нов датчик налягането не пада под 3 бара. Студена на празен ход е на 6 бара. Друго което ми направи впечатление че това масло загрява изключително бавно. От Младост до Люлин успява да стигне не повече от 65-70 градуса.
                        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                          От миналата седмица с масло PENTOSIN 10W40 и чисто нов датчик налягането не пада под 3 бара. Студена на празен ход е на 6 бара. Друго което ми направи впечатление че това масло загрява изключително бавно. От Младост до Люлин успява да стигне не повече от 65-70 градуса.
                          Гъст боклук
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                            Друго което ми направи впечатление че това масло загрява изключително бавно. От Младост до Люлин успява да стигне не повече от 65-70 градуса.
                            Ами напоследък е малко по-студено
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Гъст боклук
                              Изобщо не си прав. Около година гледам приятели, някои от тях с доста скъпи коли как ползват тази марка и досега никой не се е оплакал
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                                То това става ли с гледане..? И какво значи това, че никой не се е оплакал..? Аз познавам такива мърлячи спрямо колите си, че ще карат с М10Д и ако не блокира двигателя няма да се оплачат... А пък ако блокира ще се оплачат от колата, не от маслото и на следващата пак ще сипят същото...
                                E ти надали очакваш да разглобяваме двигателите след всяка смяна и да правим лаборатовен анализ на повърхнините в него. И в случая не говорим за мърлячи а за технически грамотни хора с коли произведени след 2007 година. Но спора е излишен. Мисля че тази тема е за да можем да споделяме собствените си впечатления а не да се впускаме в теоретични коментари
                                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Working...
                                X