Известие

Collapse
No announcement yet.

внимавайте! антифриз "приста" продаван и като "петрол""

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Когато заговорих за водата като вариант, не случайно използвах израза "Ако разглеждаме нещата само от гледна точка на охлаждащи способности".

Далеч съм от твърдението, че е по-добре да се кара с вода. Антифризът притежава други по-неявни свойства, като способността да смазва фибъра на водната помпа и така да допринася за по-малкото му износване, антикорозионните му свойства..............и други.

В крайна сметка охладителната система е проектирана да работи с антифриз.

Накратко:

Ползвайте качествен антифриз, но не прекалявайте излишно с концентрацията.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
      Преди ~ 2год. смених радиатора и тогава сложих концентрат само, от тогава съм долял около половин литър и то пак концентрат. От любопитство го гледахме с един уред, не знам как се казва, слагаш една капка и гледаш вътре в него, показа ми -65, то и скалата беше до толкова. Дали е вярно или не...

Предпочитам да не си правя ескперименти и радиатора най-малко ми е скъп и мисля, че е добре да се кара само с антифриз.
      Концентратът не е антифриз вече, трябва да му сипеш поне 1.5л. вода
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        абе гледам модно е напоследък да вземеш от най-евтиния концентрат и да напълниш догоре, така че нищо чудно да са го кръстили предварително.
        Мдаа виждал сътм го това- колкото по-концентрат толкова по-добре.
        Но и в други теми е писано, че концетрата трябва да се разрежда.
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
        X