Известие

Collapse
No announcement yet.

Премахване на стабилизираща щанга!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

нали ти казвам че на същото окачване бях със скъсани тампони на биалетките - тоест недействаща щанга. след смяната усетих разликата и то без да съм я търсил.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      всъщност в ремонтното ръководство на алфа е наречена точно stabilizer bar и е обяснено какво прави.
      Сори, но не е точно така - анти рол бар си е писано, макар и под шапката на цитираното - иначе да - обяснено е какво прави, и докоркото виждам "респонсивнес" някак си не значи "стабилност"......
      Attached Files
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

---
        Attached Files
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:39.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Според мен ролята на стабилизиращата щанга е да разпределя теглото равномерно върху всички четири гуми,чрез преместване силите от едната страна на купето към другата.Ако не разполагаме със стабилизираща щанга ще имаме проблеми с купето в завой. Ако имаме прекалено твърда щанга ще се намали независимоста на окачването от двете страни на колата.Вероятно при колите без щанга нейната роля се поема от други елементи на окачването.Идеалът е да се намери настройка, която намалява накланянето на купето, но не вреди на независимостта на окачването.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:40.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Реално щангата служи, при завой, да пренесе част от усилието от натоварената група пружина-амортисьор, към разтоварената, според завоя. Вече от силата на пружините и амортисьорите, се избира колко да е дебела тази щанга - т.е. колко от усилието да се пренася.
              Колкото е по-дебела щангата и по-здраво закрепена към купето и подвижните части на окачването, толкова повече при завой не се натискат само левите или десните пружина и амортисьор, а и двете пружини и амортисьори, свръзани с тази щанга.
              Last edited by Furious 155; d.m.y г., 00:32.

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                Не само според теб. В общи линии това пише в рьководството.
                За да е сигурно че не се заяждам - тая прьчка се среща и под названията които посочи Ферариста.
                Часовете по "Устройство и управление на автомобильт" са ми малко "тьмна индия" вече. Но "ми се мотка нещо" че тая щанга има роля и при движение в права посока.
                Днес не успях да получа отговор на вьпросьт - защо някой Дачии нямат такова чудо. Но ще разбера. Предположих вече че иде реч за модификации. Ако и при Дачия нещата са като при Рено - нищо чудно.
                Тъй си го обяснявам от гледна точка на опита си.Щом е слязла от конвейра със щанга няма какво да умувам, ще си стои там.Ако я нямаше фабрично, нямаше да се чудя дали да я сложа.Ако нямаше нужда от нея производителя поне нямаше да пропусне да си спести разходите по нея.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Някой може ли да сподели нещо повече по въпроса, защо колите заводски се правят да недозавиват, че ми стана интересно?
                  156 SW, 2.4 jtd CF3, 2001

Comment

щото е по безопасно.
                    точка

Comment

Първоначално публикувано от Дядо Мраз Покажи съобщение
                      Някой може ли да сподели нещо повече по въпроса, защо колите заводски се правят да недозавиват, че ми стана интересно?
                      Недозавиват само тези с предно предаване.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Някои има ли познат които е наясно с Датчия Сандеро и Логан!? При тях има и със и без доколкото знам въпросната щанга та да сподели защо е така!
                        sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                          Някои има ли познат които е наясно с Датчия Сандеро и Логан!? При тях има и със и без доколкото знам въпросната щанга та да сподели защо е така!
                          Заради теб днес лежах по плаца....от 11бр. 10 имаха щанга и една нямаше!?!?!?
                          Виках механиците и ги бъзиках че нощес са откраднали щангата за надин настана паника,глупаците почнаха да търсят записите на камерите.И аз щях да повярвам ако не бях прочел тук че има логан и без щанги
                          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Колега датчията е румънска кола ,и недеи да търсиш отговор за щангата при румънската техника.Те и Румънците от 10 човека 6 знаят да пишат и 4 не,ма това не доказва ,че да си неграмотен е нещо нормално.
                            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

И пунто 1.1 няма щанга... което значи че при евтини коли със слаби мотори е позволено стаб. щанга да липсва Не разбирам на тази тема таква е драмата ?
                              Да може без и ???

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                                .... Не разбирам на тази тема каква е драмата ?
                                Да може без и ???
                                Драмата е как е по-добре - без или със стаб. щанги За можене ясно, че може, но на каква цена.
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X