If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
чип за JTD - какво точно прави и откъде ги вади тез коне...?
ХСР според мен е точно така за 3 минути ти сменят софта с някъв краден от нета и ти искат 300 лева щото видиш ли колко сериозна раота са извършили
Е тука си имаме един мапер, който пишел картите на бял лист хартия, без да ползва пищови. Даже, както ти е известно, до 1-2 месеца ще предлага и първия провинциален диностенд, с който да се види разликата преди/след
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Сори, разбрах те погрешно
Значи сме на едно мнение
Кое ви се струва завишено момчета.Цената е много занижена дори.Това дойде от ефтините и достъпни китайски флашери и кракнати софтуери които много хора си накупиха и решиха ,че ще станат мапери за 1 година.
Знаете ли колко струва един истински флашер?
А един файл който е направен за вашата кола и точно върху вашия софтуер-това за новите коли.по-старите стават и с един файл 100коли(стига да са един и същ хардуер и софтуер разбира се)
С нетърпение очаквам всички да си купят нови колици-след 2006та и да ги питам тогава къде ще търсят евтин тунинг.Същото е за японските-защо никой не предлага тунинг на японски(такива с японски екута-хитачи,денсо и т.н)...
Малко по-нагоре намесихте и Келеша-евала на тоя пич.Скъпо ви било-а него питате и го колко пари е потрошил за това да стигне до тук,питате ли колко пари е това дино.За колко искате да ви направи колата--за 100лв.как да стане?
Я питайте някой псевдо тунер как ще ви нарави алфата с хибриднто еку 1.5.5. И с какво ще го направи?С КВП2000 или с галето?Щото аз правя,ама флашера за тва еку ми е 4000евро и файла да го купя е 100евро за тая атмосферка.На колко да го сложа-на 220лв ли?Няма ли да ви е скъпо пак.Щото някой може за 100 да го направи-ама на ваша отговорност щото не е сигурен дали ще стане.
Ефтиното е най-скъпо.Ама всичко с времето си...
Много поздрави от мен доо тогава....
Кое ви се струва завишено момчета.Цената е много занижена дори.Това дойде от ефтините и достъпни китайски флашери и кракнати софтуери които много хора си накупиха и решиха ,че ще станат мапери за 1 година.
Знаете ли колко струва един истински флашер?
А един файл който е направен за вашата кола и точно върху вашия софтуер-това за новите коли.по-старите стават и с един файл 100коли(стига да са един и същ хардуер и софтуер разбира се)
С нетърпение очаквам всички да си купят нови колици-след 2006та и да ги питам тогава къде ще търсят евтин тунинг.Същото е за японските-защо никой не предлага тунинг на японски(такива с японски екута-хитачи,денсо и т.н)...
Малко по-нагоре намесихте и Келеша-евала на тоя пич.Скъпо ви било-а него питате и го колко пари е потрошил за това да стигне до тук,питате ли колко пари е това дино.За колко искате да ви направи колата--за 100лв.как да стане?
Я питайте някой псевдо тунер как ще ви нарави алфата с хибриднто еку 1.5.5. И с какво ще го направи?С КВП2000 или с галето?Щото аз правя,ама флашера за тва еку ми е 4000евро и файла да го купя е 100евро за тая атмосферка.На колко да го сложа-на 220лв ли?Няма ли да ви е скъпо пак.Щото някой може за 100 да го направи-ама на ваша отговорност щото не е сигурен дали ще стане.
Ефтиното е най-скъпо.Ама всичко с времето си...
Много поздрави от мен доо тогава....
Не си прав за 1.5.5. - става и по измикярския метод с китайско галето. Проблема е какво ще запишеш да не роди бараката - там парите са повече.
Писането е най-фасулската работа - майсторлъкът е правенето на чипа!
Не си прав за 1.5.5. - става и по измикярския метод с китайско галето. Проблема е какво ще запишеш да не роди бараката - там парите са повече.
Писането е най-фасулската работа - майсторлъкът е правенето на чипа!
Прав съм,опитвал ли си да запишеш 1.5.5 с галето??Колко си записал.Изтрива епрома и се збъгясва.Софтуера по принцип е най-важното наистина.Ама и като нямаш инструменти да го направиш по-маловажно ли е?
имам си едно такова еку от моето начало за назидание.И аз имах само галето и лаптоп.Сега няма нещо дет да го нямам вече.Ама по форумите е само спам и там работа нямам.Има по-евтино-знам...всеки има право да си чупи колата както иска.
...Малко по-нагоре намесихте и Келеша-евала на тоя пич.Скъпо ви било-а него питате и го колко пари е потрошил за това да стигне до тук,питате ли колко пари е това дино.За колко искате да ви направи колата--за 100лв.как да стане?...
Въобще не съм имал предвид да оспорвам цените на Келеша в предишния си пост. Напротив. Имах предвид, че при него по-скоро не би трябвало да има съмнения, защото, доколкото знам, той сам си пише чиповете. А това с дино стенда е показателно доколко е сериозен човекът. Пак доколкото знам, досега една единствена фирма предлагаше дино заверка на резултатите си и тя е в София. Келешът е втория, за който знам аз - стедностатистическия форумен ламер - да предлага тази услуга '2 в 1' и доколкото разбирам, цените са доста приемливи
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Прав съм,опитвал ли си да запишеш 1.5.5 с галето??Колко си записал.Изтрива епрома и се збъгясва.Софтуера по принцип е най-важното наистина.Ама и като нямаш инструменти да го направиш по-маловажно ли е?
имам си едно такова еку от моето начало за назидание.И аз имах само галето и лаптоп.Сега няма нещо дет да го нямам вече.Ама по форумите е само спам и там работа нямам.Има по-евтино-знам...всеки има право да си чупи колата както иска.
Приятелю уважавам мнението ти но за М 1.5.5 недей да спориш с оригинално галето подчертавам ОРИГИНАЛНО съм записал над 50 коли и не съм имал никога проблем Включително съм оправял такива сбъгясани от пишман тунери с китайски и секви програматори
Относно скъпите и евтините чипове момчета - на по старите коли като се счупят и обеснението е стари са не е от чипа ! Като си сложите двете коли една до друга с читав чип и менте всичко става ясно Примери няма да давам имате с ги в форума доста Обаче какво става на новите - ми ще викажа примерно чипнати 159-ки има вече доста има и доста с проблеми от чипове което обаче се получава доста бързо след чипа и този който е правил чипа вече няма обеснение "стара и за тва така" и сега какво правиме Проблема е че има доста такива хора, за съжаление много рядко споделят тези проблеми обикновенно като карат скъпи коли не ги интересува и гледат само да ги оправят аз имам поне 2 примера такива от тази седмица Когато решите да ви правят чип на колата в никакъв случей не се осланяйте на търговски омайвания определено се консултирайте с някой който разбира да установи дали писача на софтуера въобще знае какво прави или просто говори сложни думи без техническо обоснование и подбива цената - идеалният вариянт за повечето купувачи Доста хора копират и пишат чипове от нета и други места но повярвайте ми - всяка кола си има собственна перфектна настройка и обикновенно тези чипове са доста неефективни Таман намерих конкретен пример за човек който говори сложни думи без никаква логика - четете края на темата - http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=16981 четете към края на темата
Приятелю уважавам мнението ти но за М 1.5.5 недей да спориш с оригинално галето подчертавам ОРИГИНАЛНО съм записал над 50 коли и не съм имал никога проблем Включително съм оправял такива сбъгясани от пишман тунери с китайски и секви програматори
Не говорех за оригинално-защото като кажеш галето или квп или бдм100 - това за мен са нарицателните на ментетата.Една снимка може ли на оригиналното галето да видя как изглежда.
Проблеми винаги ще има понеже всеки търси евтинкото-някой им казал,че няма разлика между скъпото и евтиното-било само заради рекламата разликата.Как ще си купя файл за атмосферка 1.6(примерно)за 100евро и ще го сложа за 150лв.За това и не правя атмосферки и мн рядко коли под 2004та-няма как да се конкурирам на пиратите-а за 2007+ нямат никакъв шанс
Дали някой в БГ друг може да изкара тая селекция-това покрива всичко на пазара(което може да се "чипосва")
Добре де, никой от разбиращите не каза какво точно прави ремапа и от къде ги вади тези коне - говоря предимно за първите jtd-та като моето, на които не им се пипа налягането на турбото.
Въпреки негативните оценки, които получих за някои мои постове- продължавам да твърдя, че не може двигател евро 3 след чипа пак да е евро 3 (примерно). Ще се пипа циклова порция, аванс, налягане на турбо, ще повишим темепературата в горивната камера и накрая пак ще имаме същите емисии- да, ама не.
Отеделен е въпроса, че колите са стари и не ни касаят еко нормите.
Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts; Lancia Kappa JTD '98 -
Днес препрочетох отново темата и видях, че отговор как се вдига налягането на 105 коньовите жтд-та още не е бил даден, а съшевременно чип-тунинг офертите за тези мотори са все за 30% повишение на мощност и въртящ момент, та реших да я ъп-на
Ще съм благодарен на колегите-специалисти, които предлагат тази услуга (било то с платена обява тук или не), да пояснят как точно успяват да вдигнат налягането само със софтуерна намеса или повишението с 30% става без да се пипа налягането и дали са реални тези 30% увеличение за конкретния мотор.
Днес препрочетох отново темата и видях, че отговор как се вдига налягането на 105 коньовите жтд-та още не е бил даден, а съшевременно чип-тунинг офертите за тези мотори са все за 30% повишение на мощност и въртящ момент, та реших да я ъп-на
Ще съм благодарен на колегите-специалисти, които предлагат тази услуга (било то с платена обява тук или не), да пояснят как точно успяват да вдигнат налягането само със софтуерна намеса или повишението с 30% става без да се пипа налягането и дали са реални тези 30% увеличение за конкретния мотор.
Ха сега ще чакаме някой наистина обобщаващ отговор,че и аз се чудя как променят надува на тези турбини които са си автономни-нямат връзка с екуто по електронен път-дори и да бъркам няма значение
Comment