TBN числото му е нисичко. Доколкото съм чел, това означава, че способността на маслото да отвежда/отмива/поема всякакви гадости в мотора без да си променя останалите качества е намалена спрямо по-високо такова число. (прим. 10 или 11) Иначе с мазането се справя добре явно, но ще трябва да се сменя една идея по-често.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Избор на масло 10w60. Selenia vs The others
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от abs0lu7en Покажи съобщениеTBN числото му е нисичко. Доколкото съм чел, това означава, че способността на маслото да отвежда/отмива/поема всякакви гадости в мотора без да си променя останалите качества е намалена спрямо по-високо такова число. (прим. 10 или 11) Иначе с мазането се справя добре явно, но ще трябва да се сменя една идея по-често.
Comment
-
Батки някой да има опит с тази марка http://xenumshop.com/index.php?id_pr...duct&id_lang=7
Някакво на керамична основа.......................май че това е най-доброто което някога е правено,надвишава всички максимални норми на всички световни производители.40 евро литъра за 5w 40SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеБатки някой да има опит с тази марка http://xenumshop.com/index.php?id_pr...duct&id_lang=7
Някакво на керамична основа.......................май че това е най-доброто което някога е правено,надвишава всички максимални норми на всички световни производители.40 евро литъра за 5w 40
Comment
-
Пиле май че е 7,само не знам какво точно означава 7.Иначе имат разнообразна гама,като напълно синтетично на базата на на микро карбон графит,което е 20 евро литъра,и след около 1500 километра мисля моя матор да са жабурка с такова.http://xenumshop.com/index.php?id_pr...амалява харча на масло с до 80% и повишава мощноста с от 2 до 5%.Разговарях с главната кантора в Белгия доставката до Холандия е 10 евро и ако закупа 4 литра от тях ми дават безплатно M-flush за промивка на маторя което е иначе 15 евро,сипва се в старото масло преди смяна и човека ми каза да карам 100-200км и после още до като е топло да го източа и след това да налея Ксенума.Ето ти 10w 60 http://xenumshop.com/index.php?id_pr...duct&id_lang=7
Ето и сравнение в тубата Ксенум срещу Тотал https://www.youtube.com/watch?v=NoZtl5vR68USAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Ксенума звучи да е добро масло, познавам се с единия от дистируторите в СФ, Лотусчето се кара по ендурансите с 7W40, маслото не е базирано на петролен продукт и естерите в него не се разпадат така както при петролните масла.....
Но аз все още си карам малко по старому и чакам отзиви дето са на поне година и половина......а и цената му си е много фешън някак си....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеКсенума звучи да е добро масло, познавам се с единия от дистируторите в СФ, Лотусчето се кара по ендурансите с 7W40, маслото не е базирано на петролен продукт и естерите в него не се разпадат така както при петролните масла.....
Но аз все още си карам малко по старому и чакам отзиви дето са на поне година и половина......а и цената му си е много фешън някак си.....
Comment
-
Еми аз четох на други хора отизиви от преди 2 или 3 години,доволни са и продължават да карат с него.Керамичното било бяло на цвят в тубата.Цената да и на мен ми идва скъпичко,при положение че шела е 5,50 на литър срещу 20 за графитното и 40 за керамичното,питането е имали смисъл за кошници на по 15 години от това масло?SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеЕми аз четох на други хора отизиви от преди 2 или 3 години,доволни са,керамичното било бяло на цвят в тубата.Цената да и на мен ми идва скъпичко,при положение че шела е 5,50 на литър срещу 20 за графитното и 40 за керамичното,питането е имали смисъл за кошници на по 15 години от това масло?
Comment
-
Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщениеИзключвам дали колите са кошници или не, а конкретно за смазочните свойства.
Ако изгледа клипчето в тубата,виждаш как звучи дизела с него спрямо Тотал.Сега са жабуркам с Кастрол Магнетик C3 5/40 ама 10 минутно карана със 200км/ч става си редичко.SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеАко изгледа клипчето в тубата,виждаш как звучи дизела с него спрямо Тотал.Сега са жабуркам с Кастрол Магнетик C3 5/40 ама 10 минутно карана със 200км/ч става си редичко.
П.С. По темата, скоро ще сменям масло и ще пробвам Gulf Competition 10w60, дано е става..Last edited by pyle; d.m.y г., 23:00.
Comment
-
Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщениеАз преди това бях с Авия 5/40 не виждам разлика в работата на маторя,както че и то след 180км/ч ставаше редичко.Другия месец ми престои смяна и за сега съм се навил на Ксенум 5/40 графитното,керамичното много дебело бе бате,ще фалира фирмата
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеКак установи, че след 180 км/ч става редичко?
Дигам пръчкатаSAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle
Comment
Comment