Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно масло за скорости

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колко да е бавно...има няма две минути.

За мен трябра да се сменя,какъвто и да е флуид.Те му дават гаранция 3-5години при положение,че си седи в опаковката,камо ли при експлоатация.
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
      Сменя се сменя се само,че на 120 000 км !
      Не се сменя. Нали ти цитирах упътване за експлоатация на производител. Парадокса е че колкото повече работи става по добро.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
        Не се сменя. Нали ти цитирах упътване за експлоатация на производител. Парадокса е че колкото повече работи става по добро.
        +1
        5-цата е за натоварени скоростни

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
          Тогава защо си го сменил гледам показваш снимка на твоята кола ако не се лъжа ?

---------- Post added at 21:18 ---------- Previous post was at 21:16 ----------

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
          +1
          5-цата е за натоварени скоростни
          Ти май пак се изказваш неподготвен но карай.....
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
          sigpic

Comment

Пак? В коя част, друже. И защо пак?

Comment

Доливам,защо реши, че сменям

Comment

Ако съм си купил колата от магазина, да не го сменям и само да проверявам нивото и да доливам при нужда, както пише в ръководството. Но откъде да знам тези преди мен, какво са правили и какво са сипвали? Затова предпочитам да го сменя с такова, каквото намирам за качествено.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Ако съм си купил колата от магазина, да не го сменям и само да проверявам нивото и да доливам при нужда, както пише в ръководството. Но откъде да знам тези преди мен, какво са правили и какво са сипвали? Затова предпочитам да го сменя с такова, каквото намирам за качествено.
                  Тук си прав

Comment

Ако не се сменяше никой производител на масла нямаше да предлага такива за скоростни кутии.Понеже никой няма да си купува след като веднъж сипано при кола току слязла от конвейера и така докато не се бракува
                    Пак повтарям дайте да сме по сериозни !
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                    sigpic

Comment

Ако не се сменяше никой производител на масла нямаше да предлага такива за скоростни кутии.Понеже никой няма да си купува след като веднъж сипано при кола току слязла от конвейера и така докато не се бракува
                      Напълно сериозен съм.

Comment

В същата тази документация в която ясно и точно са описани всички важни процедури, свързани с подръжката на автомобилите ни (E-learn) за трансмисионното масло пише да се проверява през 80К и при нужда да се долива.

Никъде не пише да се сменя на някакъв пробег.

Това пак ли ти звучи несериозно?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Виж колко си се оплел
                          - масло се долива
                          - правят се ремонти и се налива ново
                          - произвеждат се нови коли
                          ....
                          значи има нужда от производство

Не ми посочи глупостите и кога съм бил неподготвен

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            В същата тази документация в която ясно и точно са описани всички важни процедури, свързани с подръжката на автомобилите ни (E-learn) за трансмисионното масло пише да се проверява през 80К и при нужда да се долива.

Никъде не пише да се сменя на някакъв пробег.

Това пак ли ти звучи несериозно?
                            ДА
                            Понеже няма как да ти повярвам без да ми дадеш основателна информация за написаното от теб .

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:52 ----------

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
                            Виж колко си се оплел
                            - масло се долива
                            - правят се ремонти и се налива ново
                            - произвеждат се нови коли
                            ....
                            значи има нужда от производство

Не ми посочи глупостите и кога съм бил неподготвен
                            Най-мразя лицемерите...знам ли ти такъв ли си ?
                            Само един въпрос ще ти задам ти като доливаш знаеш ли какво масло е било преди теб..,че да сложиш същото ?Или какво сипваш там каквото и да е.Не ми казвай,че като си си взел колата си знаел с какво масло в скороснтата кутия са карали другите 2-3 преди теб
                            Last edited by eproHD; d.m.y г., 22:59.
                            sigpic

Comment

Заготовка за пробка има, но имам чувството че отвора не е пробит до края, опитах да пъхна една стоманизирана дълга тел но не влиза. Малко се пада и под ъгъл за да успея да видя дали е пробито или не. Вижда се нещо като нарези за резба, вероятно за гумения уплътнител на щеката може би? Другата малка пробка мисля че е тази до оста на лагерпомпата, тя като че ли се отвива с шестостен 5-6мм, доколкото мога да преценя на око като че ли се намират в една повърхнина с тази на "щеката", така че на теория може да го играе и контролна. Утре вечер ще се опитам да цъкна 2-3 снимки ако привърша работа по-рано.
                              Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                              Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                              Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Тук имаше и все още има стойностни хора дето ме познават

Comment

Working...
                                X