Благодаря батко,за пореден път се доказа като Човек,освен майстор.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Лисан
Collapse
X
-
Искам да изкажа и моята благодарност към САШО това момче ми доказа че невъзможни неща за него няма а се беше подготвил за голям подвиг с моята алфа.Благодаря за коректноста , бързата и точна намеса ако не се бяхме видяли щях да направя някоя глупост от героизъм.ЕВАЛАAlfa Romeo 156 SW 2.0 TS-155.hp
Аlfa Romeo 33 1.7 i.e
Comment
-
Първоначално публикувано от moniiii Покажи съобщениеИииии....абе нема ли поне 1 недоволен бре...Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003
Comment
-
От 2008 г. съм регистриран и няма да намерите много мои коментари(не обичам да пиша по форуми,а предпочитам само да чета и да правя изводите за себе си).Но реших да ви занимая с моята история
От декември 2007г. имам колата от подписа.Освен нормалните неща по обслужването на една кола(масло,филтри,ролки,накладки,дискове,носачи,би алети и др. за които не се сещам )съм ремонтирал шпонка на разпределителен вал, сменил съм съединител ,сменил съм фаровете и предна лява врата,поради удар.Това ми е първата кола и беше любов от пръв поглед.От тогава съм сляп и глух за другите марки.И аз като всеки друг мечтая за по-нова и по-мощна ,но ALFA.Не ми се смята колко пари съм налял в нея и не искам и да си припомням колко квартални майстори се упражняваха над нея, но човек се учи от грешките си.Лятото на 2008г. отидох до един от прехвалените сервизи във форума за диагностика и подмяна на маркучето за задната чистачка.Запазих час за преди обед(не помня вече точния час,около 11 беше) и бях там в уговореното време.Чаках до 14 часа за да ме приемат .Смяната на маркучето и диагностиката приключиха към 17 часа!!!-към края на работното време.Междувременно с паузи от около 30 мин.,спираха да работят по моята колата,защото викаха момчето ,което я обслужваше,тъй като беше дошъл поредния познат.Бях останал последен ,но пък лично шефа на сервиза ми обърна внимание.Доляха ми и спирачна течност ,свързаха ми кабели ,които не били на правилното място,смениха ми изгорял габарит.Цената беше народна:диагностиката + 20 лв труд и консумативи.
Бях горд,че съм в "клубния" сервиз,нищо че загубих цял ден .Заглуших надигналия се глас,който ми казваше :"Тия те мотаха цял ден ,а можеше и повече ,ако не бяха разбали ,че си градски на приемчика."Накараха те да се чувставаш идиот казвайки на висок глас,че аман от разбирачи ,дето пипат там където не им е ясно.Даже викнаха и други колеги да се посмеят,че видиш ли някой е рязал скоростния лост и правил селски тунинг с къси предавки.Аз само повтарях,че така съм я купил.
Та казах си нищо,важното е че работата е свършена ,за почти никакви пари и че аз съм неблагодарния,защото не разбирам от работата на хората ,а всички ходят при тях.
Тази година(октомври) ми се спука водния радиатор.Купих си 2-ра ръка,но след 1-2 дни отново пилеех антифриз по пътя.Звъннах на "великия" сервиз и запазих час за събота.Отидох и след 2 часа ,когато доиде моя ред се оказа ,че трябва да я оставя.Казаха ,че пластината на картера е ударена и трябва да се види дали не е пукнат.Попитах само кога ще е готова,защото в Понеделник следобед трябва да пътувам и колко пари ориентировъчно ще отидат в най-лошия случай.Около 300 лв . ми отговориха и с насмешка подхвърлиха,че явно няма как да пътувам ,ако не стане колата.
В Понеделник следобед звъннах и отново с високомерие ми отговориха:"когато стане тогава,работим".Съобщиха ми ,че и спирачната помпа и маркучите са за смяна.Заминах в командировка .Вторник ми се обадиха ,че не могат да оправят радиатора и ми препоръчват нов за 250-260 лв.Отказах и помолих да оправят само другите неща.В сряда се обадиха ,че е готова.Попитах дали може да я взема четв. или петък защото съм извън София,но ме посъветваха да пратя някой да я вземе,защото щяла да им пречи.Съобщиха ми 380 лв.тотал
Пратих приятел,който я взе за да не пречи.
Равносметка:
-Сменени спирачна помпа и маркучи
-Изправяне пластината на картер(картера се оказа здрав)
-Доливане на спирачна течност
-Оправяне недобър контакт на ляв халоген
110 лв части
270 лв труд
=380 лв.
И отново си бях със спукан радиатор
Започвах да се замислям за това ,което разправяха "хората" за ALFA-скъпа поддръжка и много проблеми.
Намерих си чисто нов радиатор за 86 лв. и с отчаяние се зарових по форума.Намерих Lisan и звъннах.Обеща че в рамките на деня ще го смени.Трябва да вмъкна ,че колата ми е с климатик,който така и не работеше,и попитах дали ако се махне и радиатора на климатика ще пасне новия радиатор,който е зa коли без клима.Lisan каза ,че няма проблеми.Часът ми беше за Понеделник в 9:00.Веднага прие колата,като отидох и в 16:00 се обади че е готоваЧовек на думата.За труд ми каза 50 лв. и ми взе 50 лв.Не можех да се сдържа и попитах информативно за гореспоменатите операции в предния "велик" сервиз ,заедно с частите колко щеще да ми излезе при него.Каза ми 150 лв.Преглътнах сухо.
Съжелявам ,че толкова се отплеснах и не знам дали поста няма да се сметне за спам.
-Не казвам,че момчетата в предния сервиз(нарочно не казвам името)не разбират.Напротив по моята скромна оценка им личи ,че са доста напред.Но защо трябва да се "дерат" кожи от сервиз претендиращ,че е клубен.Защо с клиентите трябва да се отнасят ,като с идиоти.Работя в сферата на търговията и от там знам едно правило: доволен клиент ще разлаже на 2-ма свои приятели,а недоволен на 4-ма.
Lisan-e БЛАГОДАРЯ ,че все още има коректни и здраво стъпили на земята майстори ,като теб.
Надявам се да не се виждаме скоро,докато си на работаWhen you're talkin' to yourself
And nobody's home
You can fool yourself
You came in this world alone, alone
Comment
-
@guns
Колега,
И при мен така се получи за съжаление. 100% сигурен съм, че сервиза е същия, тъй като сценария се повтори и при мен с разликата, че моята сметка и чакането беше повече. Толкова повече, че дори не ми останаха пари да си доплатя. Не бяха малко парите, които нямах да доплатя(30лв), но на фона на сметката си е просто смешна сума. В крайна сметка, след голям брой майтапи на мой гръб, как в 21 век съм намерил място, което се причислява към местата, на които те "дерат", в многомилионна столица, реших, че няма да ходя до другия край на София да им ги нося.
Аз също не мисля да ги споменавам, най-малкото, защото не си заслужава. Както каза ти, с добро впечатление, биха могли да изкарат много повече от мен, от колкото с такива "хитринки".
Извинявам се за спама в раздела на "Лисан", но видях съмишленик и реших и аз да споделя, за да не се замисли някой ден, да реши, че е единствен и да си направи извода, че е направил грешка.
Колкото до сервиза на "Лисан", аз също имам желанието и веднага щом ми се наложи, той ще е човека, към който ще се обърна.
Успех!
Comment
-
Сашо е уникален човек! Ако имаше повече хора като него и не само майстори на коли ами и в други сфери , който ни заобилят и сме силно зависими от тях , нашата държава щеше да е коренно различна! Радвам се че имам алфа и не се притеснявам за майстори , да не ме измамят или пр. и всички трябва да сме благодарни, че го има този сервиз и че там можем да се доверим за всичко!
Comment
Comment