Известие

Collapse
No announcement yet.

И пак за Голф 2 vs Alfa 155

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И пак за Голф 2 vs Alfa 155

Да натъртя, че става дума за стандартните (т.е. без доработки) :
    - Alfa 155 1.7 TS 8V
    - VW Golf 2 2.0 GTi
    Единствения "тунинг" по двете коли беше спортен конус-филтър, и че Голфа беше мнооого нисък.
    В крайна сметка на 400 м Алфата беше с половин дължина пред Голфа, а на 1 км ВЕЧЕ Голфа изпревари ... И за да не съм голословен - за който не е гледал вече този клип :

http://free.datacom.bg/browse/alfa_u...155vsGolf2.avi

Знам че разпалвам стари спорове, но не можах да се сдържа да не ви покажа...
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

1.8 трябва да е голфчето че да е GTi. И все пак 140 коня за голфа и 120 за алфата си казват думата, а освен това и разликата в теглото е голяма, а да не говрим и за класа. Golf 2 трябва да ходи да бяга с 33.

Това си е моето мнение де, някой сигурно ще каже че пак има някакво пристрастие ма то без това не може
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Comment

Първоначално публикувано от ALFA CORSE
      1.8 трябва да е голфчето че да е GTi. И все пак 140 коня за голфа и 120 за алфата си казват думата, а освен това и разликата в теглото е голяма, а да не говрим и за класа. Golf 2 трябва да ходи да бяга с 33.

Това си е моето мнение де, някой сигурно ще каже че пак има някакво пристрастие ма то без това не може
      1.7 8в ТС е 115 коня
      '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
      '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
      '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

да дам и голфа не е баш 140 а към 130
        всъщност има няколко варианта
        произведени за различните краища не Европа
        доколкото знам започват от 129 та до 136
        като разбира се най-мощната версия е за Италия :noughty:
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от alfa user
          Да натъртя, че става дума за стандартните (т.е. без доработки) :
          - Alfa 155 1.7 TS 8V
          - VW Golf 2 2.0 GTi
          Единствения "тунинг" по двете коли беше спортен конус-филтър, и че Голфа беше мнооого нисък.
          В крайна сметка на 400 м Алфата беше с половин дължина пред Голфа, а на 1 км ВЕЧЕ Голфа изпревари ... И за да не съм голословен - за който не е гледал вече този клип :
          Аз пък не мога да разбера какъв е смисъла на тоя пост?!?!
          Всички дружно да се наредим и да "припикаем" немското автомобилостроене?....или за някой който го мъчи екзистиалния въпрос "Боже защо си купих Алфа?"

Comment

аммм и друго
            май 155 1,7 ТС може да се сравнява смисъл на пътя де с
            ГОЛФ 3 ГТИ 8клапана той е 115 кончета
            ама е по-лек та не знам

Comment

Аз пък не мога да разбера какъв е смисъла на тоя пост?!?!
              Тук (и само тук!) е мястото за всички дискусии: относно "улични" състезания, мястото за изясняване коя/чия кола е по-бърза/по-хубава/по-здрава/по-всякаква и за Тунинг.
              Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

аз пък немога да сваля филмчето зада го видя, има нещо нередно в линка, незнам що така става
                ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
                ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

http://free.datacom.bg/dwnld/alfa_user/ ... sGolf2.avi
                  този при мен работи
                  Alfa Romeo 155 1.8TS

Comment

да филмчето показва неща които са верни
                    може да ги плюем тези голфове и т.н.
                    ама много пъти са ни правели смешни

Comment

аз искам да добавя може би нещо странно, но факт.Не съм изненадан че колегата се е справил с голфа.до колкото аз знам от приятел ,които кара такъв голф мощноста варира от 130 до 140 к.с в зависимост от годината на производство.Моята алфа е 1.8 тс 8в 129 к.с silverstone и такъв голф го бия с доста.състезавал съм се даже и с голф 3 гти 16 в мойта кола бяхме аз и още двама в фолфа бяха двама и чак на трета към 120-130 почна да ме дърпа много.мисълта ми е че квото и да си говорим голфовете са си печки без да искам да обидя никой))
                      Hyundai Coupe 2.0 16v 03' Facelift 06'

Comment

Съгласен съм с ALFA CORSE, Голф е от класа на Алфа 33 и 145 и може там да се пробва Всички знаеме какви представители има и на двата модела на Алфа Май само G60 на Голф може да премери сили с някоя от Алфите, но пък не е много честно защото G60 е с Турбо
                        А аз предлагам Алфа 155 да премери сили с Пасат, но там нямат шансове VW-тата Доста са тромави "сомовете" и си мисля, че ще падне голямо късане на шорти
                        sigpic

Comment

голф 2 2,0 гти 8 клапана ако е в ред 6те би е и 155 2,0 16 ... не се заблуждавайте ..старите КР- бягат дооста много .... мен голф 1 1,8 гти ме е правил крив и от място и от летящ старт
                          ина4е според ситуацията всякакви резултати са възможни ноо това не зна4и автомати4но 4е еди кои си коли са боклуци или други са големи бега4ки ....

Comment

Първоначално публикувано от Red Devil
                            аз искам да добавя може би нещо странно, но факт.Не съм изненадан че колегата се е справил с голфа.до колкото аз знам от приятел ,които кара такъв голф мощноста варира от 130 до 140 к.с в зависимост от годината на производство.Моята алфа е 1.8 тс 8в 129 к.с silverstone и такъв голф го бия с доста.състезавал съм се даже и с голф 3 гти 16 в мойта кола бяхме аз и още двама в фолфа бяха двама и чак на трета към 120-130 почна да ме дърпа много.мисълта ми е че квото и да си говорим голфовете са си печки без да искам да обидя никой))
                            както го каза колегата ВГЗ ... ако е в ред голфа мое само да си мечтаете аз съм имал 3-ка гти 16в и обикновена даже ... като му фърлиш газ сбира шосето ... а пък съм имал и 155 1.8 8в - 96 година
                            не мое да върви колкото голфа определено

Comment

аз не претендирам че алфата ми е по бърза от голф 3 гти 16в,напротив това ми е цел(не ясно колко постижима).все пак както споменаха колегите голф 3 и алфа 155 далеч не са един клас автомобили.Но лично аз мисля и съм се обеждавал няколко пъти с/у голф 2 гти че не варвят толкова колкото се очаква да вървят.и както казах по горе, имам познат с такъв голф 2 гти за който съм убеден че е в перфектно техническо състояние и ще документирам един доказателствен матераил когато пътните условията се подобрят(тармака да е сух)
                              Hyundai Coupe 2.0 16v 03' Facelift 06'

Comment

Working...
                              X