Първоначално публикувано от drigata
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Megasquirt става ли това нещо на наште бабки :wink:
Collapse
X
-
156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
-
Няма проблем с газта даже си спестявате скъпия компютър който управлява газовите инжектори.Даже може да си го нарпавите турбо с мега и газови инжектори:
Трябва да се сложи AirTemp датчик от форд (14лева нов) и трябва да се види с датчика за запалването как е положението дали е съвсместим.Ако да направо се свързва към датчика и мегата към бобините и директно си шуутва.Пък и инжекторите са високоомни направо супер. Аз съм се замислил понеже ми искаха 680лева за дебитомер за моята направо както на силвията ми и бмв-то да си сложа мега и газови инжектори и да не се занимавам вече с глупости.
Едно бързо примерче което сме направили: http://www.ecarc.eu/gallery/thumbnails.php?album=12Last edited by kocta; d.m.y г., 14:11.Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro
Comment
-
Първоначално публикувано от kocta Покажи съобщениеНяма проблем с газта даже си спестявате скъпия компютър който управлява газовите инжектори.Даже може да си го нарпавите турбо с мега и газови инжектори:
Трябва да се сложи AirTemp датчик от форд (14лева нов) и трябва да се види с датчика за запалването как е положението дали е съвсместим.Ако да направо се свързва към датчика и мегата към бобините и директно си шуутва.Пък и инжекторите са високоомни направо супер. Аз съм се замислил понеже ми искаха 680лева за дебитомер за моята направо както на силвията ми и бмв-то да си сложа мега и газови инжектори и да не се занимавам вече с глупости.
Едно бързо примерче което сме направили: http://www.ecarc.eu/gallery/thumbnails.php?album=12
Comment
-
Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщениеА режимите как се сменят ? С лаптопа в колата ли ? Може ли да се смени режима в движение да речем ?
Настройваш си на едната карта икономична горивна карта и аванс на другата рацинговата и като цъкнеш ключето ти ги сменя.Незнам как ще се погоди само с варятора на TS-а. А мощтността зависи от настройките но е минимум колкото с чип но може да си сменяш настройки имаш лънч контрол,тракшън контрол , буст контрол изход на шифт лампа оправлява и вентилатора на радиатора и кви ли не още глупости.
Мен ми е единствено ,че ще разкарам шибания дебитомер дат и без това неработи,пък и ше си има мвече електрониката ако някоя вечер нерешиме да съсипеме и тая красавицаАбе верно,на TS-а карантията до кво налягане държи сток,че както е черничка и нисичка само едно лъскавичко и липсва отпред и няколко блескави кръгли нещица на таблото.
Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro
Comment
-
Първоначално публикувано от -Kris- Покажи съобщениеПо тази логика, ламбда сондата и тя ли става ненужна ?Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro
Comment
-
Лънч контрол и тракшън ... ако кутията е с Q2 или Q4 диф. Аз сериозно се замислям за Q2 на мойта печка . А за вариатора , не виждам да има какъвто и да е проблем . След като можеш да управляваш толкова много неща , едва ли един вариатор ще е проблем . Но може и да греша , все пак не съм запознат с настройките на въпросната джаджа145 1.6 ТС '97 ех.
145 1.9 JTD '00
307 CC 2.0 '04
Comment
-
коста гледам много ги разбираш вече скуиртовете че и съвети си зел да раздаваша не мислиш ли че един мотроник с чип ще е по добре от умрелия скуирт
дето всеки момент може да та предаде ??? не мислиш знамам земи отвори един мотроник и един скуирт и погледаи може па да ти се проясни коет не е сигурно де
Comment
-
Първоначално публикувано от kalata8 Покажи съобщениеКолега аз мисля че няма Q2 диференциал за 145_______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от 75 turbodelta Покажи съобщениекоста гледам много ги разбираш вече скуиртовете че и съвети си зел да раздаваша не мислиш ли че един мотроник с чип ще е по добре от умрелия скуирт
дето всеки момент може да та предаде ??? не мислиш знамам земи отвори един мотроник и един скуирт и погледаи може па да ти се проясни коет не е сигурно де
Да не мислиш,че горя от желание да се занимавам с мегата... ама то като MAF-а за нищо нестава и е по 700лв какво да правиш? Хондаджийте са си добре с тоя MAP да знаеш а и 1net да им прави турбо чиповете
Абе и тука имало от тая малумна иконка (сектантска):Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro
Comment
-
Първоначално публикувано от kocta Покажи съобщениеИ кво от това като периферята за нищо нестаа.
Да не мислиш,че горя от желание да се занимавам с мегата... ама то като MAF-а за нищо нестава и е по 700лв какво да правиш? Хондаджийте са си добре с тоя MAP да знаеш а и 1net да им прави турбо чиповете
Абе и тука имало от тая малумна иконка (сектантска):въпреки че лично аз имам корито с мега не съм за идеята на нормална кола да се монтирва тая елка
Comment
-
Първоначално публикувано от 75 turbodelta Покажи съобщениевъпреки всичко аз бих заложил на нов МАФ които при алфа е 130-140 лева и чип за 400-500 лева да речем от колкото умрялата мегасмърт дето само нерви и грижи може да ти доведевъпреки че лично аз имам корито с мега не съм за идеята на нормална кола да се монтирва тая елка
Незнам защо но още като чуя думата мега ми иде да повърна.Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro
Comment
Comment