Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво НЕ трябва да правите с вашата 145-ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
    Ма аз гледам, че и клапаните да ударени!?!? Или така ми се привижда на едната снимка???

П.С. И все пак с какво масло беше колата?

Клапани, свещи, всичко е леш. Парченца буталца и биелки са си играели на спорт тото в цилиндрите. Точно какво е маслото - трябва Радо да каже. Ако се прибере изобщо от сервиза довечера.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
      Клапани, свещи, всичко е леш. Парченца буталца и биелки са си играели на спорт тото в цилиндрите. Точно какво е маслото - трябва Радо да каже. Ако се прибере изобщо от сервиза довечера.
      Оооффф... лоша работа... ам дано с новия мотор само да дава газ и да не му се случват повече такива неприятности на момчето, че е кофти... много кофти
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

От тоя мотор кат гледам са ти останали доста неща за сувенирчета, от буталото например става перфектен клучодържател Майтапа на страна аз кат видях потресаващата гледка още на магистралата и ми стана много гадно за колата на твое място нямаше да ми е до никав фест ама евала
        landikar
        Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......

Comment

И на мен ми се случи нещо подобно тази пролет, но се размина доста по леко от екшъна при колегата, смених само две биели и колянов лагер.Пробвах кога ще изключи на трета и..... КРАЯТ!
          Само че нямах дим и колата даже се мъчеше да запали със зверско тракане отпред....
          После в сервиза ми казаха че всичко тръгнало от лошо работеща маслена помпа.Колата преди това доста тракаше като дизел, а в интерес на истината сега е значително по тиха.
          156 1.8 TS '98

Comment

Уви съвсем нормално сътояние за 16 клапанов ТС . На новия мотор сложете Рейсинг и ако направите качествен чип може и да му се размине такава случка.

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
              Уви съвсем нормално сътояние за 16 клапанов ТС . На новия мотор сложете Рейсинг и ако направите качествен чип може и да му се размине такава случка.
              Преди феста Радо искаше да се срещнат там с Бобо и да говорят за чип. Не толкова да вдига коне, а да подобри някои параметри на мотора. Е, час преди да се срещне с него и да се разберат, стана тази умопомрачителна случка и затова въобще и не говори с Бобо. Надявам се скоро като имаме път към София да минем двамата - и аз с GTV-то, та да побъзикаме малко тия пусти компютри.

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
                класика в жанра..

иди обяснявай за какво си трябва яип тунинг, ДОБЪР ЧИП ТУНИНГ

Това упражнение и аз съм го правил с 145 1,8 ТС

След като 20 минути се движих между 180-220 (по километраж) в един момент тъкмо викам на пътника до мен гледай 230..........и тъкмо да кажа двеста и четери......."ДУМ" тътен отпред и същото състояние (после обаче си купих цял двигател 1,8 ТС 144 к.с и ..смяна в Пловдив - колата запали от първи опит с новия двигател и газ към София.

Та цитирам Нео защото е прав - една от възможните причини това да се случва е бедна горивна смес (при цитираните по горе обстоятелства) а това може да се промени с чипа след като се нагласи на високите да обогатява повече.
                втора възможна причина е маслото след такава експлоатация и достигната температура вече да загуби смазочни свойства- то затова Нео е с масло по над 25 лева литъра (аз бях с някакво Q8 на 2000 км от смяна- нямаше друго в Свищов а там бях чукнал картера в събота две седмици преди това и принудително сменях)

П.П. И на мен ми се случи на най крайния цилиндър. Като гръмна изпуши като формула 1 с гръмнал двигатела най страшното беше че едно метално парче от двигателя мина под задната гума и я спука при скорост над 230км/ч
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                  Това упражнение и аз съм го правил с 145 1,8 ТС

След като 20 минути се движих между 180-220 (по километраж) в един момент тъкмо викам на пътника до мен гледай 230..........и тъкмо да кажа двеста и четери......."ДУМ" тътен отпред и същото състояние (после обаче си купих цял двигател 1,8 ТС 144 к.с и ..смяна в Пловдив - колата запали от първи опит с новия двигател и газ към София.

Та цитирам Нео защото е прав - една от възможните причини това да се случва е бедна горивна смес (при цитираните по горе обстоятелства) а това може да се промени с чипа след като се нагласи на високите да обогатява повече.
                  втора възможна причина е маслото след такава експлоатация и достигната температура вече да загуби смазочни свойства- то затова Нео е с масло по над 25 лева литъра (аз бях с някакво Q8 на 2000 км от смяна- нямаше друго в Свищов а там бях чукнал картера в събота две седмици преди това и принудително сменях)

П.П. И на мен ми се случи на най крайния цилиндър. Като гръмна изпуши като формула 1 с гръмнал двигатела най страшното беше че едно метално парче от двигателя мина под задната гума и я спука при скорост над 230км/ч

Колега как си ги правил тея скорости, мойта на 225 по километраж удря прекъсвач
                  Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

Ужас!!!
                    Вече съм се наплашил с тези 16клапанови Твинспарци!
                    И все пак освен на хубаво масло на какво друго трябва да се обърне внимание,за да не се случват такива работи?
                    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                      Ужас!!!
                      Вече съм се наплашил с тези 16клапанови Твинспарци!
                      И все пак освен на хубаво масло на какво друго трябва да се обърне внимание,за да не се случват такива работи?
                      Основното, на което да се обърне внимание е да не се кара с над 200, повече от 5 минути.
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

чип му е майката ора,тези коли над 200 са бедни,затова се получават такива салатиИначе както каза Гиги нищо необичайно за Т.С.чак толкова помлян не бях виждал,но за всичко си има първи пътУспех с новия мотор,и ако искате да го карате така,задължително му сложете чип
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                          Основното, на което да се обърне внимание е да не се кара с над 200, повече от 5 минути.
                          Това е ясно,макар че мойта едва ли ще стигне до толкова
                          Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                          ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                          ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

малииии верно голяма метална салата се е образувала
                            и аз не бях виждал така добре надробен мотор, ама що сувенири може да станат от частите
                            Успех с новия мотор

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                              малииии верно голяма метална салата се е образувала
                              и аз не бях виждал така добре надробен мотор, ама що сувенири може да станат от частите
                              Успех с новия мотор
                              Вече си гепих буталцето за ключодържател и биелката за отварачка за бира

Comment

Аууу! Баси гледката

Давам левче за разкривената биелка от последната снимка.
                                Alfa 155 2.0TS 8V '93
                                sigpic
                                VW LADAVAGEN '81
                                CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Working...
                                X