Известие

Collapse
No announcement yet.

GTV vs C5

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

кофти са е получило че колегата е подценил Ситроена .....
    П.С. извиняжам се за поста си !
    Ама защо колегата от по горните постове уважава толкова много въпросното купе ?!?!?!?!?!?!
    Fiat Bravo 1.6 16V 103+++hp agresivno e ! ( бивша)
    Fiat Coupe 1.8 16v 1??++hp 97г
    Alfa Romeo 145 2.0 QV 1!?+ 96г
    Може да си разочарован ако не успееш но ще си обречен ако не опиташ !

Comment

Първоначално публикувано от MaLaK`Se4ko0 Покажи съобщение
      кофти са е получило че колегата е подценил Ситроена .....
      П.С. извиняжам се за поста си !
      Ама защо колегата от по горниа пост уважава толкова много въпросното купе ?!?!?!?!?!?!
      Ами често ходим с това Купе по гонки и просто досега не съм видял някой в неговия клас да му се опъне.

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
        Е гати примера 45км.
        Ма то човека поне си е карал на хладно.
        Не разбирам какво толкова странно има. Аз не си падам по драга. За мен една кола върви реално когато върви на пътя или на писта със завои.Какъв е смисъла ежедневна кола да върви много на 400м или 800м и т.н ако на следващия километър подобно каране изплюе и водата и маслото? Не казвам, че съм прав - просто така мисля.

Извинявам се на колегата Connor ,че не съм обърнал внимание на описанието на клипа. И въпреки всичко пак си мисля, че тоя Хюндай не е еталон за вървяща турбо бензинка(ако няма някакви други промени освен генерацията). В неговия клас имаш предвид до 1,6 или до 1,6 с турбо?

П.П.Знам колко тежи КуВе-то и затова зададох въпроса по този начин. 156 не е мн. по-тежка от него.
        Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 23:18.
        Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
        Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Мали мали, как си ги пишете.
          Първо 2.2HDI 170кс си има още от първа генерация С5
          Второ тия Ситроени са такива щайги че сериозно незнам как те е бил, жена ми има такъв и ме е страх да го карам даже. 3.0 със 166-цата го права луд, а 170-ка с чип върви повече от 166-цата от 60 до към 90 и то май заради скоростите, после отича.
          Трето QV-то по каталог е 1260 кг. а мойто с музиката, на кантар беше 1285 кг. и макар да е бая тежко освен астра в тоя клас няма кой да го бие ако е читаво.

Comment

Трето QV-то по каталог е 1260 кг. а мойто с музиката, на кантар беше 1285 кг. и макар да е бая тежко освен астра в тоя клас няма кой да го бие ако е читаво.
            [/QUOTE]
            Alfa Romeo 156 1.9 JTDm sportwagon

Comment

Значи Ку-вето тежи колкото 156 - 2.0 ТС само че е с по-добра аеродинамика ,така ли питам информативно .
              sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
              Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
              Ramstein - Benzin
              https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Първоначално публикувано от SandoOne Покажи съобщение
                Значи Ку-вето тежи колкото 156 - 2.0 ТС само че е с по-добра аеродинамика ,така ли питам информативно .
                156-2.0 е малко по тежка от 145-2.0 ама QV варви повече от 156 вапреки 4е са с едни двигатели.
                Alfa Romeo 156 1.9 JTDm sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                  Извинявам се на колегата Connor ,че не съм обърнал внимание на описанието на клипа. И въпреки всичко пак си мисля, че тоя Хюндай не е еталон за вървяща турбо бензинка(ако няма някакви други промени освен генерацията). В неговия клас имаш предвид до 1,6 или до 1,6 с турбо?

П.П.Знам колко тежи КуВе-то и затова зададох въпроса по този начин. 156 не е мн. по-тежка от него.
                  Няма нужда от извинения. Еми колега не знам за теб какво е еталон за вървяща машина при тези килограми и коне, но уверявам те че тя ми даде повече зор отколкото една 156-а 2.0 Т.С. И подобрението й не е само генерация, както казах ами и спортен филтър. И когато споменах " в неговия клас " говорех вече за Hyundai Coupe 2.0, a не за Hyundai Scoupe 1.5 turbo. Нали правиш разлика между двата модела? Защото не са едно и също нещо.

---------- Post added at 00:48 ---------- Previous post was at 00:44 ----------

Първоначално публикувано от ngbauns Покажи съобщение
                  156-2.0 е малко по тежка от 145-2.0 ама QV варви повече от 156 вапреки 4е са с едни двигатели.
                  За мен вървежа е направо, като два различни двигателя. Този по-стария 150 коня ми се струва много по вървежен. Преди време се бях пускал със 155-а на 250-300 метра с този двигател и винаги един и същ резултат: 1 път равен и 1 път ме бие, надявам се след време да направим поне 400 метра и един летящ старт до 160-180 ( По-голяма скорост в Русе става опасно). Докато 156-те направо под ножа лягат. Това са лични наблюдения просто от гонки.
                  Last edited by RoMAN; d.m.y г., 03:51.

Comment

Темата тотално се изметна и загуби смисъл. След няколко страници ще се говори за голфове биещи Ферарита
                    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                    Fiat Bravo II 1.4 90hp
                    sigpic
                    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

нашите служебните баничарки са 1.6 HDi
                      и имайки предвид как вървят за килата
                      и за тоя мотор никак не ме учудва че Ц5 е по-бърз
                      а специално GTV-тата с риск да ми се
                      разсърдят някои от колегите нещо нещо
                      ги нема никъде като вървеж - говоря за 2.0 ТС
                      иначе другите там турбинираните и 3.0 нема
                      кфо да ги коментираме ...
                      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                      Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Сега тука някои сравняват турбо мотори макар и дизелаци със атмосферни бензиновиАми ако GTV-то на колегата които е паднал от Ситроена беше турбо какво щеше да стане?
                        АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                          Сега тука някои сравняват турбо мотори макар и дизелаци със атмосферни бензиновиАми ако GTV-то на колегата които е паднал от Ситроена беше турбо какво щеше да стане?
                          E ако беше...
                          Винаги все това ми казват като мина някоя атмосферка...Ако била турбо бензин, е да ама не е...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                            Турбото е неразделна част от дизела. Мисля, че не можем да сравняваме турбо бензин и турбо дизел. Добре нека бъде по твоята, бензина да беше турбо. Ами ако дизелака пък е би-турбо? Така можем като децата до утре да продължаваме. Кой ако какво имал и тн. Според мен е редно да се гледа горе долу мощността на двигателя и килограми.

Comment

Първоначално публикувано от Connor Покажи съобщение
                              Турбото е неразделна част от дизела. Мисля, че не можем да сравняваме турбо бензин и турбо дизел. Добре нека бъде по твоята, бензина да беше турбо. Ами ако дизелака пък е би-турбо? Така можем като децата до утре да продължаваме. Кой ако какво имал и тн. Според мен е редно да се гледа горе долу мощността на двигателя и килограми.
                              Верно е че може да спорим като децата ама поне като сравнявате два автомобила правете го както трябва не е коректно да сравнявате атмосферен мотор със турбо мотор било то и дизел
                              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                                нашите служебните баничарки са 1.6 HDi
                                и имайки предвид как вървят за килата
                                и за тоя мотор никак не ме учудва че Ц5 е по-бърз
                                а специално GTV-тата с риск да ми се
                                разсърдят някои от колегите нещо нещо
                                ги нема никъде като вървеж - говоря за 2.0 ТС
                                иначе другите там турбинираните и 3.0 нема
                                кфо да ги коментираме ...
                                Хех, аз лично не се обиждам, то няма за какво.
                                GTV с 2.0TS двигател върви горе-долу толкова колкото и всяка друга кола със 150/155к.с. и тежаща 1370кг.

Но специално тези всичките Citroen-и, поне според каталожните си данни са по-бавни от GTV 2.0ТS - тежат твърде много, откъдето въпреки по-голямата мощност, съотношението тегло/мощност е по-лошо от това на алфите => са по-бавни.

Вече, в какво състояние са колите, как се справя задкормилното устройство и т.н., са "външни фактори".

П.П.
                                Аз се опитах да ги обясня тези неща и в други теми, ама къде ти, никакъв шанс.
                                Качил се е народа на 150к.с. кола и вече смятат, че карат "бегачки" и са много бързи!
                                Добре си ни вървят колите, сравнително комфортно и лесно се изпреварва с тях, ама да си мислите, че караме разни самолети, 'айде нЕма нужда!
                                Last edited by Fear; d.m.y г., 14:01.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Working...
                                X