Известие

Collapse
No announcement yet.

Техники на спиране

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
    Значи двигателя в състезателните коли не товари спирачките,щото е с олекотен маховик,а при обикновенните коли си е чист товар за спирачките ?!?
    там отново двигателя е товар, но първо е по-малък и второ спирачките са доста по-силни от тези в нормалните коли.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
      там отново двигателя е товар, но първо е по-малък и второ спирачките са доста по-силни от тези в нормалните коли.
      Добре тогава,обясни ми защо състезателите (или всеки човек който има повече понятие от шофиране) са толкова тъпи да подават ОЩЕ газ,сътоветно развъртат тия железа още повече и виж ги- в тоя момент пускат съеденителя?!!??! докато спират

големи глупаци , товарят си допълнително още повече спирачките ......
      Last edited by abart_; d.m.y г., 16:23.
      146 Turbo

Comment

тък не се споменава и изтърва ролята на серво апарата(нали за обик.коли говорим)във високите той помага доста и е по-ефикасен заради по големия вакум,отколкото на свободна -ниски обороти!
        Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Ако приложим еднакво усилие върху педала - аз......
          Сори батка,ама не съм съгласен
          146 Turbo

Comment

аз също не съм съгласен!

---------- Post added at 16:27 ---------- Previous post was at 16:24 ----------

точно затова твърдя и си е прието че колата спира по-добре и по-бързо на скорост отколкото на свободна-сервото както сам цитираш!
            Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Добре тогава,обясни ми защо състезателите (или всеки човек който има повече понятие от шофиране) са толкова тъпи да подават ОЩЕ газ,сътоветно развъртат тия железа още повече и виж ги- в тоя момент пускат съеденителя?!!??! докато спират

не ме взимай на подбив, защото съм сериозен и това че на теб не ти изглежда нормално не означава че не е така.
              В състезателни условия не е изобщо проблем за спирачките, даже както ти казваш си подават газ и си сменят предавки надолу, но там се търсят вече съвсем други ефекти. Ние говорим за физиката на нещата и тя е неизменна.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Не съм го запомнил много точно , но подаване на газ в момент на спиране и завои е за балансиране тежеста на автомобила и така завоя се вземал с по голяма скорост. Не съм запомнил точно как беше ама нещо такова съм чувал от рали пилот.(може и да не съм чул правилно), а това може и да важи за автомобили 4х4 или само с задно

Иначе аз съм доволен от събитието . Евала на всички.
                Last edited by BatVas; d.m.y г., 16:35.
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Ние говорим за физиката на нещата и тя е неизменна.
                  Абсолютно - а и е съвсем друг въпрос защо т.нр състезателни коли правят така, доколко това е така, и изобщо дали с всички е така.....а и дебело подчертах че говорим за улични коли все пак......

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
                  аз също не съм съгласен!

точно затова твърдя и си е прието че колата спира по-добре и по-бързо на скорост отколкото на свободна-сервото както сам цитираш!
                  Всеки има право на мнение.....

Хората дори му дават ОЩЕ междинна газ(на мотора),докато спират,що така ?
                  П.П
                  Предполагам не мислиш че подават газ докато хем спират, хем превключват, все пак само 2 крака са.......а ако има подаване на газ изобщо, то е възможно да е свързано с факта че имат турбо, което трябва да държи налягане, говоря малко наизуст, има стотици серии и видове състез коли който имат различни характеристики.....а ние говорим за не състезателни коли, на неделен тракдей....
                  Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 16:52.
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Чиста динамика, доста интересна тема.
                    Ако може да я направят отделна, ще излезне хубава дискусия мисля!
                    1986 Alfa Romeo Sprint ex.
                    1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
                    1999 Citroen Saxo 1.0
                    Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

Идеята е че по време на спирането и двигателя се явява товар за спирачките, нищо че ти не му даваш газ.
                      Не пишете глупости и ти и Николай, ще спираш на свободна по бързо, недейте ще Ви се смеят хората Физика момчета физика
                      Готов съм с еднакви коли от 160-0 да направим тест Само от това че вкарам от 4 на 3 ще имам 10-15 м, а след като се вкара и 2 разликата ще е потресаваща
                      Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 17:01.
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        Не пишете глупости и ти и Николай, ще спираш на свободна по бързо, недейте ще Ви се смеят хората Физика момчета физика
                        Готов съм с еднакви коли от 160-0 да направим тест Само от това че вкарам от 4 на 3 ще имам 10-15 м, а след като се вкара и 2 разликата ще е потресаваща
                        разлика може да имаш само с кола като моята с дърто на динозавър серво, което на празен ход няма достатъчно вакуум и по-малко спомага спирането ми!
                        Но това с предавките няма как да вярно и е точно както ти каза - физика!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

разлика може да имаш само с кола като моята с дърто на динозавър серво, което на празен ход няма достатъчно вакуум и по-малко спомага спирането ми!
                          Но това с предавките няма как да вярно и е точно както ти каза - физика!
                          Добре по вашата логика бая ректори в университетите трябва да си подадът оставка щото явно глупости говорят
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Добре по вашата логика бая ректори в университетите трябва да си подадът оставка щото явно глупости говорят
                            Защо - дай пример какво преподавано от тях не е вярно?

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Ако приложим еднакво усилие върху педала - аз......
                              Говорим за стокови коли, а не такива дето са направени за професионалнално ползване, състезания и прочее.....

За това причината е съвсем друга - сервото.....
                              така е наистина мен са ме учили да спирам на скорост,с аргумента че колата спира много по-добре....да не казвам че спиране от рода на свободна ми го забраняваха даже !
                              Alfa 145 1.4 t.s

Comment

П.П
                                Предполагам не мислиш че подават газ докато хем спират, хем превключват, все пак само 2 крака са.......а ако има подаване на газ изобщо, то е възможно да е свързано с факта че имат турбо, което трябва да държи налягане, говоря малко наизуст...
                                Не мисля,ами съм убеден техниката с натискане на 3-те педала едновременно не е някакъв космос - кво му е толкова чудното с двата крака да се натискат 3-те педала ?!?
                                146 Turbo

Comment

Working...
                                X