If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Да, обаче за какво време става всичко това - понянога части от секундата са фатални.
Това си е чиста софистика, но разбирам логиката ти и ще ти отговоря - имаш два варианта:
- натискаш съединител и спирачка и печелиш тези части от секундата
- натискаш яко само спирачка / с тези части от сек. по-рано/ и пак успяваш. разбира се, така стресиращо натоварваш трансмисия и двг с обратно по посока усилие, ама на истнинския рацер не трябва да му пука, а и автомонтьорите требе леб да 'апват...
Като гледам всеобщото "разбиране" на материята, се изпълвам с ново, неподозирано уважение към инженерите, изобретили ABS, ESR, VDC, ASR ... БДС, ДДС, и т.н. а едно огромно мнозинство тук, направо трябва да им целува ръка на тия инженерчета... и това мнозинство се моля никога да не ми е близо до задната броня...
Хах в моя кош няма нито една от тия всичките букви които изреди,и въпреки това не съм тръгнал да целувам ръка на никой
Спирам си на пистата,без да блокирам колелетата,дори и накладките неможах да запаля ( те не са от най-хубавите) Явно нямам силица да се засиля достатъчно Таа,моли се да не съм ти около бронята тогава
това в кръга на шегата,инъче съм съгласен с дългия ти и обяснителен пост като цяло
Това си е чиста софистика, но разбирам логиката ти и ще ти отговоря - имаш два варианта:
- натискаш съединител и спирачка и печелиш тези части от секундата
- натискаш яко само спирачка / с тези части от сек. по-рано/ и пак успяваш. разбира се, така стресиращо натоварваш трансмисия и двг с обратно по посока усилие, ама на истнинския рацер не трябва да му пука, а и автомонтьорите требе леб да 'апват...
Когато става въпрос за сигурност - било то при спиране или изпреварване не трябва да се жали автомобила, но продължавам да твърдя както други колеги, че не става въпрос за икономика, а за спорт/т.е.време/
"...и един мармот...."
Пичове, къде изскача кравата - в Калояново или в Делхи?
Феро започна темата започна с конкретна ситуация и нека се придържаме към нея.
а защо нямя 3-ти варинат: натискаш спирачка,но не бързаш със съединителя?
аз бих заложил на него
Ами виж времената на първите от Калояново и ще си отговориш сам, разликите са в рамките на стотни от секундата, и ако гониш време според мен Ферариста е прав. Аз също като си карам в града натискам спирачка докато съм на скорост, но не бързам за никъде.
а защо нямя 3-ти варинат: натискаш спирачка,но не бързаш със съединителя?
аз бих заложил на него
Дано не ти изкача крава, защото наистина при мен преди една година ми се пръкна една от едни храсти със скорост около 130км/ч и тогава върви разсъждавай да спираш с двигателя.
"...и един мармот...."
Пичове, къде изскача кравата - в Калояново или в Делхи?
Феро започна темата започна с конкретна ситуация и нека се придържаме към нея.
Ами темата май е "Техники на спиране", или аз нещо не мога да чета.
А ти не отговори на въпроса как ще спреш по бързо?
На теория е лесно, ама.....
И пак да ви питам аз, нали правите разлика на потготовка преди завой на по-ниска предавка от използване на моторна спирачка ?
Ами виж времената на първите от Калояново и ще си отговориш сам, разликите са в рамките на стотни от секундата, и ако гониш време според мен Ферариста е прав. Аз също като си карам в града натискам спирачка докато съм на скорост, но не бързам за никъде.
За теб може да е прав,за мен-не ,Нали ?
И времената както си споменал, щяха да са показателни ако всички караха абсолютно еднкви кенефи с абсолютно еднакъв сетъп !! съгласен?
Загледай се видиш колко различни като цяло са колите на първите в класирането
И времената както си споменал, щяха да са показателни ако всички караха абсолютно еднкви кенефи с абсолютно еднакъв сетъп !! съгласен?
Загледай се видиш колко различни като цяло са колите на първите в класирането
За гумите да не отварям тема,че............
Ок, и така да е, не ми се спори...не се обиждайте, но съм склонен да приема теорията на хора които карат по пистите, не е като на драг.
п.с. А на въпроса ти с третия вариянт да не бързаш със съеденителя явно си личи, че нямаш опит по-пистите, защото когато гониш време бързаш с всичко, съеденителя ти трябва бързо да се подготвиш с по-ниска предавка преди завой....
Сега ми кажи като се засилиш по правата на Калояново която е 600 метра преди завоя какво правиш ? Може би на половината отсечка си пущаш колата на скорост да може да отбиеш скоростта и по-бързо да спреш в завоя, или непосредствено преди завоя набиваш съеденител + спирачка и връщаш ниска предавка ? Та за какво си говорехме не мога да те разбера, и къде тука има време да си ползваш и съеденителя, този същия съеденител не го ли пущаш когато вече си отнел от скороста и трябва да дадеш газ... Явно нямаш опит, то всичко става много бързо
Влизането в този завой е все едно ти излязла крава, ама се иска сърце и гъз за такова каране, другото си е градска разходка на скорост.
Сега ми кажи като се засилиш по правата на Калояново която е 600 метра преди завоя какво правиш ? Може би на половината отсечка си пущаш колата на скорост да може да отбиеш скоростта и по-бързо да спреш в завоя, или непосредствено преди завоя набиваш съеденител + спирачка и връщаш ниска предавка ? Та за какво си говорехме не мога да те разбера, и къде тука има време да си ползваш и съеденителя, този същия съеденител не го ли пущаш когато вече си отнел от скороста и трябва да дадеш газ... Явно нямаш опит
Влизането в този завой е все едно ти излязла крава, ама се иска сърце и гъз за такова каране, другото си е градска разходка на скорост.
Извинявай ,засичали ли сме се на Калояново ?!? Или си бил в публиката, и не съм те видял
За какъв опит ми говориш,незнам.......
Това което го описа-хахах дори няма да го коментирам
Comment