Известие

Collapse
No announcement yet.

Боксера повече ли върви от ТС?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Crusader
    Първоначално публикувано от BatVas
    Влади ами те ги дръпнаха бе - колегата с 1,4 ТС паднал от 1,6 боксер - ама 1,4 ТС е с газова - иначе имаше преди време една проба и 1,4ТС водеше с половин - до една кола разлика на 1,6 боксер - което значи че са равностойни и зависи от състоянието на колата и от шофера
    Васка, това бях аз, аз се дърпах с една новопристигнала /преди 2 месеца/ 146 боксер, мен ме интерсува резултата от друга гонка...
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Според мен зависи много от състоянието на колата и от водачите.
      Лично съм виждал как 1.4ТС бие 1.6 Боксер с 1 кола на 400 м.

Според мен двете коли са на кантар, а и не са в клас БЕГАЧКИ.
      Но за спорта си се пускайте.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

• Относно “приликите и разликите” м/у 1.4TS и 1.6 боксер, реших малко да помогна, като начертах едни графики за по-голяма яснота. Тези графики представляват външните честотни характеристики на двата двигателя и са построени на база данни:
        -1.4 TS 76kW / 6300об/мин, 124Nm / 4600об/мин.
        -1.6 boxer 76kW / 6000об/мин, 134Nm / 4500об/мин.
        Важното е да се отбележи че тези графики са приблизителни и да не се очаква да отговарят на истинските особено в точките по-далеч от посочените по-горе. От друга страна грешките и при двете графики може да се очакват да са подобни в еднаквите режими така че графиките може да се ползват за сравнение.
        Alfa 145 1.3, 75 TS, 166 2.4 mjet

Comment

• Ето малко данни, които намерих за масите на колите и предавателните отношения на трансмисиите. За скоростните кутии намерих по-два варианта.

1.4TS-930 A3A---------------------------1.6boxer-930 A2

Маса без шофьор: 1135кг----------Маса без шофьор: 1140кг

1-ва: 15.112/15.374-------------------1-ва: 14.676/14.503
          2-ра: 8.652/8.802----------------------2-ра: 8.428/8.378
          3-та: 5.876/5.978----------------------3-та: 5.437/5.412
          4-та: 4.469/4.546----------------------4-та: 4.222/4.201
          5-та: 3.553/3.614----------------------5-та: 3.509/3.494

Ако тези данни са верни, може да се правят груби изводи за поведението на двата автомобила. Вижда че при 1.4TS има средно няколко процента по-големи предавателни отношения, вероятно на 1-ва, 3-та и 4та скорост въртящият момент при колелата ще бъде много близък до този на 1.6-боксер. На 2-ра 1.6-боксер мога да предположа че ще ускорява малко по-бързо.
          Генерално, благодарение на по-изпъкналата графика в областта обороти от максимален въртящ момент до максимална мощност, 1.6-боксера ще отдаде повече енергия на автомобила в процеса на ускорение и следователно би трябвало да ускорява по-бързо.
          За да се каже на хартия по-точно, ще трябва да се направят някой изчисления на база на истинските честотни характеристики и тогава ще стане ясно кой ще пие бира накрая.

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader
            Първоначално публикувано от BatVas
            Влади ами те ги дръпнаха бе - колегата с 1,4 ТС паднал от 1,6 боксер - ама 1,4 ТС е с газова - иначе имаше преди време една проба и 1,4ТС водеше с половин - до една кола разлика на 1,6 боксер - което значи че са равностойни и зависи от състоянието на колата и от шофера
            Васка, това бях аз, аз се дърпах с една новопристигнала /преди 2 месеца/ 146 боксер, мен ме интерсува резултата от друга гонка...
            Смятам аз да ги дам следващите резултати. Само искам да си махна катализатора преди това (с което не намеквам, че ще стана по-бърз а просто съм сигорен, че не му е там мястото щото колата ми е на 148 000 км.) и да навия съседа си да ги дръпнем. И всичко това няма да е в далечно бъдеще
            ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
            sigpic
            ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

• Ами ако пак замерите някой ТС утрепан от газаджийте не очаквайте да бие боксера То и формула 1 с газова немое да бие боксер
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Е то се очакваше да ми натриеш носа де ...
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo
                  Ами ако пак замерите някой ТС утрепан от газаджийте не очаквайте да бие боксера То и формула 1 с газова немое да бие боксер
                  Ти па ко се праиш кат знаеш че боксера бие макар и с малко 1.4 TS
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury
                    Първоначално публикувано от Bobo
                    Ами ако пак замерите някой ТС утрепан от газаджийте не очаквайте да бие боксера То и формула 1 с газова немое да бие боксер
                    Абе де да знам ама, да не стане обратното
                    sigpic
                    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

• Първоначално публикувано от Mury
                      Първоначално публикувано от Bobo
                      Е от къде да знам бе не съм се бегал с такива кошове Бегал съм се с боксер ма не съм с 1.4ТС
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Колеги, днес на Калояново това го проверихме с колегата Спайдър. Направихме три опита. Само първия път паднах, но тръгнах изключително лошо с много въртене на гуми. Останалите два пъти ТС-ка би Не знам точно с колко, но Боксера беше зад мен. Зое направи клипчета. Спора мисля, че е решен
                        sigpic
                        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

• Първоначално публикувано от Nasko_77
                          Колеги, днес на Калояново това го проверихме с колегата Спайдър. Направихме три опита. Само първия път паднах, но тръгнах изключително лошо с много въртене на гуми. Останалите два пъти ТС-ка би Не знам точно с колко, но Боксера беше зад мен. Зое направи клипчета. Спора мисля, че е решен
                          Спийдър Наско, Спийдър! Майтапя се. За спора не знам, но според мен шофьора е главният фактор. (не искам това да звучи като оправдание,че съм паднал) Аз повече се изкефих на завоите мамицата им Ако ме бяхте видяли как се опитвам да остана на седалкатаа. Кеф голям
                          145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

• колеги по повод спора немска кола или алфа ще кажа сменил съм 21 алфи 22рата ми кола пак ще е алфа тоз път надявам се 4исто нова 159
                            по въпроса 1451.4тс срещу боксера боксера дърпа с една кола и малко на 400метра 1.4тс с/у боксер 1.3 1.4 тс с половин кола е напред

Comment

• Първоначално публикувано от solar73
                              колеги по повод спора немска кола или алфа ще кажа сменил съм 21 алфи 22рата ми кола пак ще е алфа тоз път надявам се 4исто нова 159
                              по въпроса 1451.4тс срещу боксера боксера дърпа с една кола и малко на 400метра 1.4тс с/у боксер 1.3 1.4 тс с половин кола е напред
                              Нещо си в голяма грешка Приятел На теория 1.6 Боксер може и да дръпне 1.4 ТС ама на практика НЕ Нали ти казвам, че вчера го проверихме това. А Боксер 1.3.... тихо
                              sigpic
                              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

• Първоначално публикувано от Nasko_77
                                Първоначално публикувано от solar73
                                колеги по повод спора немска кола или алфа ще кажа сменил съм 21 алфи 22рата ми кола пак ще е алфа тоз път надявам се 4исто нова 159
                                Нещо си в голяма грешка Приятел На теория 1.6 Боксер може и да дръпне 1.4 ТС ама на практика НЕ Нали ти казвам, че вчера го проверихме това. А Боксер 1.3.... тихо
                                Как така "ама на практика НЕ", ти сам написа че те е дръпнал веднъж.

Comment

Working...
                                X