Известие

Collapse
No announcement yet.

Проект 147 1.9 JTD 8V Z-Еdition до към 200++

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Dagi Покажи съобщение
    Браво много добре се е получила още малко и 230 коня ще ги има ,междудругото в алфаолнера обсъждаха,че от Q2 диференциала има още 4 % загуби и затова и максималната на колата пада с близо 10км
    Уау пропуснал съм да го прочета това Даги, наистина е адски любопитно, a 4% са ужасно много загуби, интересно как ли са ги установили, благодаря ти...

Надявам се, като оправим дерта с нестабилното налягане в рейла палара да се качи доволно, защото по задание 1650 пост. варира между 1570/80 и 1600...кофти хава
    Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 11:56.
    SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
    SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
    SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

• Първоначално публикувано от Zmeycho Покажи съобщение
      Уау пропуснал съм да го прочета това Даги, наистина е адски любопитно, a 4% са ужасно много загуби, интересно как ли са ги установили, благодаря ти...

Змей, всички дифове с ограничено приплъзване, натоварват повече, логично е да има загуба. В единия случай движиш едно колело, в другия две.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
      Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
        Змей, всички дифове с ограничено приплъзване, натоварват повече, логично е да има загуба. В единия случай движиш едно колело, в другия две.
        Батка мен ми пределно ясно, че има загуби майно, просто незнаех, че са цели 4% и ако се калкулират и те сещай се кво става...
        SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
        SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
        SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Батка мен ми пределно ясно, че има загуби майно, просто незнаех, че са цели 4% и ако се калкулират и те сещай се кво става...
          става че си имаш почти 230 коня
          Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 15:57.
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Браво за положените усилия !!! Колата сигурно е като ракета !
            Успех на Серес.

Мен специално ме интересува кво ще направи на 400м.
            Просто интерес !
            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Евала батка майна негър Да видиш ти сега кво е вървящ дизел Айде и те искам на серес на целата газ не да ми се возиш
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                Евала батка майна негър Да видиш ти сега кво е вървящ дизел Айде и те искам на серес на целата газ не да ми се возиш
                И без чалга, че кърки ще му набия в говорителите на тоя Змей.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Това твърдение написано по този начин е колкото вярно толкова и грешно. Вярно е ако се отнася за движение по крива линия т.е завой, или при движение по настилка с различно сцепление на двете колела. Грешно е ако се отнася за движение по права линия с еднакво сцепление на двете колела а точно такъв вид сцепление примерно има и на диното, т.е като се мери колата на дино дали ще е със или без шпер няма никво значение

---------- Post added at 00:07 ---------- Previous post was at 00:04 ----------

Първоначално публикувано от Zmeycho Покажи съобщение
                  Нищо не става просто защото не е редно да се калкулират такива "загуби"

Comment

• [QUOTE=kelesha;1046303]Това твърдение написано по този начин е колкото вярно толкова и грешно. Вярно е ако се отнася за движение по крива линия т.е завой, или при движение по настилка с различно сцепление на двете колела. Грешно е ако се отнася за движение по права линия с еднакво сцепление на двете колела а точно такъв вид сцепление примерно има и на диното, т.е като се мери колата на дино дали ще е със или без шпер няма никво значение [COLOR="Silver"]

Така е. Но остава въпроса как са замерили загубите в мощността и дали е възможно на различни динота шперовете да се държат по различен начин. Също така дали има значение типа на диференциала.
                    Last edited by ne0; d.m.y г., 10:59.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Така е. Но остава въпроса как са замерили загубите в мощността и дали е възможно на различни динота шперовете да се държат по различен начин. Също така дали има значение типа на диференциала.
                      "загубите" при замерване на ролинг роуд динота като всички в БГ без това в Проспиид(то е хъб дино) представляват най вече триене на гумите на колата с валяците на диното, другите загуби са в кутията и съответно в диференциалите но те са направо незначителни сравнени с тези които поражда триенето на гумите с валяците. Така или иначе на квото и дино да се мери, винаги се "кара" направо или поне така трябва да се кара и когато се кара направо шпера просто стои "свидетел" и не работи т.е не оказва никакво влияние на процесите които протичат и съответно не консумира мощност. За да "заработи" диференциала бил той шпер или не, трябва да имаме разлика в скоростите на ляво и дясно колело, ако нямаме такава разлика диференциала просто не работи т.е няма значение какъв ще е и дали въобще го има или го няма (примерно е заварен)

Comment

• Първоначално публикувано от kelesha Покажи съобщение
                        "загубите" при замерване на ролинг роуд динота като всички в БГ без това в Проспиид(то е хъб дино) представляват най вече триене на гумите на колата с валяците на диното, другите загуби са в кутията и съответно в диференциалите но те са направо незначителни сравнени с тези които поражда триенето на гумите с валяците. Така или иначе на квото и дино да се мери, винаги се "кара" направо или поне така трябва да се кара и когато се кара направо шпера просто стои "свидетел" и не работи т.е не оказва никакво влияние на процесите които протичат и съответно не консумира мощност. За да "заработи" диференциала бил той шпер или не, трябва да имаме разлика в скоростите на ляво и дясно колело, ако нямаме такава разлика диференциала просто не работи т.е няма значение какъв ще е и дали въобще го има или го няма (примерно е заварен)
                        Добре де , един пример , пунто на валци - 140 коня ,
                        втори опит сядат 2 ма на калниците и ето 30 коня отгоре

тука как точно е измерена мощността ,щото в единия вариант губиш 30 коня от триене ли ?как се решава този проблем ???

и значи ли това че на проспиид диното е най обективно защото няма такива разлики и % от загубите в триене който не е ясен точно колко е
                        Last edited by WhitePower; d.m.y г., 10:33.
                        Volvo S80 2.0 T5 180hp
                        Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                        Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

• Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение

тука как точно е измерена мощността ,щото в единия вариант губиш 30 коня от триене ли ?как се решава този проблем ???

и значи ли това че на проспиид диното е най обективно защото няма такива разлики и % от загубите в триене който не е ясен точно колко е
                          Орлине........пак ли,не в тази тема!

Тези въпроси ги има разисквани ,ако имаше желание да прочетеш, щеше да си фърст.
                          145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

• Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
                            Орлине........пак ли,не в тази тема!

Тези въпроси ги има разисквани ,ако имаше желание да прочетеш, щеше да си фърст.
                            Просто исках отговор лично от човека с диното , ние можем да си пишем каквото си искаме но той е оунъра и той знае най добре
                            Volvo S80 2.0 T5 180hp
                            Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                            Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

• Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение
                              Каде е мерено това, на коя скорост и колко време трае ръна ?

Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение
                              Отговори ми на горния въпрос и ще ти обясня

Първоначално публикувано от WhitePower Покажи съобщение
                              Незнам какво разбираш под "обективно" ? И какво те притесняват загубите ? Когато колата се движи по пътя пак има "загуби" в триене, значи ли това че движението на колата по пътя не е "обективно" ?

Comment

Бе яяяя ми кажи ти как точно определяш теглото на един автомобил...по снимка ли гадаеш или просто квото фърления боб покаже???

Пичалари малко да ви изпусне човек и веднага го обръщате на кварталната лаладжийница майна нищо не става от вас...

Влади не слагай всички на по тон и 400 колко твоя танк брат щот очаквам Змията да е около 1300 кг.
                                Негро, моят танк е 1365 кг по книжка + пълен резервоар + мен = 1520 кг
                                Колата е 150 к.с. ... не знам колко е с чипа, но вЪри повече и грубо се пада х 10 кг/к.с. ... евала
                                btw ... твоята кола е по-мощна, но със сушито от онази вечер, което изяде, е по-тежка вече

п.с. Ела в завода да измерим трактора на кантара за камионите
                                sigpic

Comment

Working...
                                X