Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Вирджиния - Проект

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
    Много сте го разредили. Фазите на газоразпределението неможеш и не трябва да ги пипаш!
    Предполагам като казваш , че не трябва да ги пипам имаш впредвид , че няма нужда от моята намеса , а не че се страхуваш от въздеиствието което бих нанесъл.
    За информация валовете са стокови но сам дал по един зъб закъснение от стандартната центровка , като целя повече време за работа.

7.8 : 1 защото не съм сигурен в това как ще избегна детонациите .
    Last edited by stratos; d.m.y г., 22:56.

Comment

Нови проблеми...
      Вероятно това са детонации. Осведомих се наскоро , че не е единствен фактор степента на сгъстяване. Детонациите могат да бъдат предизвикани от топла горивна смес( както е при мен защото нямам интерколер), неподходящ аванс на запалването (при принудително пулнене картината на аванса е различна спрямо тази на ЕКУто на вектрата), горивна смес с ниско съдържание на бензин (бедна смес) . Ако някои се сеща още фактори нека добави.
      В моя случаи вероятност за детонационно горене има . Замислил съм пробно поставяне на интерколер и кнок датчик(за детонациите) за да мога га отчитам дали ги има.
      Ще се радвам на вещите по тема турбо да помагат.

Comment

Ами откъм факторите си пропуснал октановото число на бензина. Ти задължително трябва да ползваш възможно най-високооктанов бензин.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

то бенза му е най малкия дерт....
          аз имах детонацийй от свещи
          alfa 164 t.s ex
          tipo 2,0 16v turbo ex
          opel astra amnesia ex
          megane 2 ex
          alfa 159 jtd ех
          audi A6/S TQ 330+
          audi a4 b5 1,8 TQ 500++
          alfa romeo 147 1,9jtdm 16v cadamuro design

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
            то бенза му е най малкия дерт....
            аз имах детонацийй от свещи
            А как ги усети - като чукане на аванса , губене на мощност на по голям буст и високи обороти или...

Comment

чуваше се как пука сложих си с топлинно число 8 и работата заспа
              alfa 164 t.s ex
              tipo 2,0 16v turbo ex
              opel astra amnesia ex
              megane 2 ex
              alfa 159 jtd ех
              audi A6/S TQ 330+
              audi a4 b5 1,8 TQ 500++

Comment

Крачка назад - две напред. Това не е някакъа танц , а личните постижения на неукия... Колко много труд и нерви щеше да си спестя ако разчитах предимно на знания , а не предимно на логика...

И така след неуспешни опити с Г60то , преминахме към компресор от Мерцедес ц200 к . Построихме наново пътищата и отново без интерколер. Повишихме налягането на бензина на 4бар. Най сетне осезаемо трагна да варви. Една от целите - да боксува и на 2ра предавка ,че и на 3та - постигната. Утре живот и здраве ще се тества на летището за издаржливост но вярвам , че няма да устиска. Проблем за мен има в хранителната система и по скоро в инжекторите(дюзите). Сега по мои данни съм с 170cc/min - от вектрата , а вкарвам 2пъти повече въздух. От какво да търся по големи също незнам .
                Е за сега толкова. Отре повече - я някое бутало , я накоя биела се показали извън блока...

Малко снимки на новата визия...
                Attached Files

Comment

тва еку кви инжектори управлява ниско или високоомни?
                  alfa 164 t.s ex
                  tipo 2,0 16v turbo ex
                  opel astra amnesia ex
                  megane 2 ex
                  alfa 159 jtd ех
                  audi A6/S TQ 330+
                  audi a4 b5 1,8 TQ 500++

Comment

Първоначално публикувано от 1912 Покажи съобщение
                    тва еку кви инжектори управлява ниско или високоомни?
                    15 -17 ohm

Comment

Високо.
                      Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Направихме замерване междо другото. Сутринта попритегнахме. Монирахме и механичната система за запалване с центробежен аванс които претарпя модификация ( разгръща се само 15 градуса) и тръгнахме към на летището с ясната мисъл да се върнем или без бензин или с счупен мотор . Там направихме доста тестове .
                        С ECU - 6 старта - имахме възможност за корекция на аванса по чисто мехничен начин с местене на датчика като преминахме през 3 положения : заводски за вектрата , един зъб срещу венеца, един зъб по посока на венеца за коляновия вал (crancshaft position)
                        с третата позиция колата се държа най добре.
                        Проблемите бяха: - препукване и загуба на режим при рязко подавана не гаста на по ниски обороти(2000)
                        -Достига само 5000 оборота и от там нагоре ги дига бавно.

след това направихме 2 старта с механичния аванс като резултата беше мн по зле , но ние така и не се заиграхме.

Времената от 0до100 са около 10сек , но има изключително много боксуване на 2ра скорост и на първа та ако са гуми би паднала и под 10.
                        Тестовете до тук са с закъснение на газоразпределителнияя механизъм или един зъб на разпределителния вал назад от стандартната центровка - т.е повече високи за сметка на малка мощност в ниски ако мога да се изразя така.

Последва центроване на валовете по белези и пак тестове.
                        Колата стана по слаба и спря да боксува на 2ра както дупката в ниски си остана.
                        Запушихме обратния бензин като с това налягането в реиката стана 5 бара. Ефект имаше - проблема с дупката при рязко подаване на газ зна4ително намаля което ме води до мисълта , че сместа е бедна на гориво...
                        Предприехме възтановяване на първоначалната центровка на валовете , но поради небрежност единия ремък бе скъсан (ремъците от 100 зъба станаха значително по къси като сложихме железните гарнитури от 4мм за да разредим) и тестовете прикючиха за деня.
                        По време на тестовете издухахме гарнитура. При надуф от 0.8бара и обороти над 4000 предпазния клапън на водната система освобождаваше точно в очите ми излишното налягане и така го установихме.
                        При демонтажа се видя че е от 2ри цилиндър към вода.
                        Следва нова конфигурация.
                        Давайте Акъли каква степен на сгъстяване да и оставя - така и така ще се правят гарнитури.
                        Attached Files

Comment

вземи и сложи едни дузи докато не е пукнала
                          стават от типо 2,0 16 мисля че бяха 270цц
                          стават и от турбото ама тама скачаш на 385 от фиат 2,0 16 турбо
                          и 335 от фиат 20 волта турбо и ланча каппа ..
                          също става и от пунто гт 240цц
                          alfa 164 t.s ex
                          tipo 2,0 16v turbo ex
                          opel astra amnesia ex
                          megane 2 ex
                          alfa 159 jtd ех
                          audi A6/S TQ 330+
                          audi a4 b5 1,8 TQ 500++

Comment

Много благодаря за информацията...

В момента коментираме степента на сгъстяване. Имам питане към хората от форума , които са туурбинирани : Каква степен на сгъстяване сте , и какъв буст , и каква електроника ?

Примерно . Аз съм със с.с. 7.5/1 буст - 0.8 , Електроника Бош мотроник 4.1
                            Last edited by stratos; d.m.y г., 22:10.

Comment

ем 2,0 16 турбо фиат ланча алфа са с марели
                              което добре са справя 2.0 20в турбо са с бош
                              а 2.0 в6 турбо и той е с бош
                              иначе имаме и няколко форумни с мега
                              ти що се занимаваш с тия компресори ми направо не минеш на един охъл да подухва ?
                              alfa 164 t.s ex
                              tipo 2,0 16v turbo ex
                              opel astra amnesia ex
                              megane 2 ex
                              alfa 159 jtd ех
                              audi A6/S TQ 330+
                              audi a4 b5 1,8 TQ 500++

Comment

колега щом си със електроника от вектрата сложи си дюзи от ц20хе мотроник 2.8 те са към 240цц но не съм 100сиг , а за придърпването във ниските може да е от дебитомера .. но има още няколко варианта за електроника от опел която е подобна на твоята 1към1 но със друг тип дебитомер !

Comment

Working...
                                X