Известие

Collapse
No announcement yet.

Фиат Брава проект

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
    Интересно ми е дали на 20V turbo мотора буталата са заводски подсилени или са същите като на атмосверката и само е разреден мотора. Ако са подсилени заводски, може да си търси направо нови оригинални колегата
    То за да е разреден мотора, значи буталото не е същото като на атмосферка. Но комплект новички буталца 5 броя не вярвам да са под 1200лв., коета пак са си пари. После калекторр, генерациия, ала бала, турбо пътища и т.н и още поне 1000 лв. без да смятаме самият мотор. И накрая съединител и скорости от атмосферка няма да издържат доникъде. А ако има един донор примерно Купе Турбо, ще има всичко необходимо, че даже и голямата кутия с виско муфа.
    Та извода е щом толкова му се иска на момчето да си направи Бравата (която за мен е непонятно защо я прави, при условие, че Купето е по-кола във всяко отношение) да си вземе цяло Купе 20V Turbo и тогава ще има всичко необходимо, щото конверсия на атмосферен мотор винаги излиза скъпо, ако трябва да стане като хората. Отделно, че аз съм останал с впечатлението, че ни си прави колата изцяло сам, а колата ще ходи в сервиз веднъж за слагане на петак в коша, после главата долу, още веднъж пари за работа и накаря 2000 лв. само за труд в сервиз няма да му стигнат.
    Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от d1am0nd
      Пътно поведение, да си карал такава Брава 2.0 20V (Turbo) разбирам да кажеш, че би била скучна. Ни най-малко се обиждам, просто искам да разбера мнението на хората когато човек се опитва да направи нещо различно, което не е правено до сега и всички му се нахвърлят колко било и какво било.

.... аз споделям проект, който е в процес на развитие и очаквах малко по-позитивни и полезни коментари особено в избора на двигател, но отговорите ми се изясниха от някои добросъвестни колеги на Л.С.
      Ако наистина искаш съвет, не слагай 2.0 20В турбо, не знам какво ти се е изяснило и защо все към него дърпаш.
      5-така е по-тежък от 4 цил 16в турбо от Купе и Делта, а на Брава няма да и се отрази добре тежест в излишък пред предният мост.
      То ако имаше даже как 2.0 16в турбо да е по-лек, ама няма, щото пък щеше да е "чуплив" над 300 коня да речем.

Това е съвет в случай, че искаш някакво добро пътно поведение

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
      YouTube
      evo2 600

Comment

Първоначално публикувано от ICI Покажи съобщение
        Ако наистина искаш съвет, не слагай 2.0 20В турбо, не знам какво ти се е изяснило и защо все към него дърпаш.
        5-така е по-тежък от 4 цил 16в турбо от Купе и Делта, а на Брава няма да и се отрази добре тежест в излишък пред предният мост.
        То ако имаше даже как 2.0 16в турбо да е по-лек, ама няма, щото пък щеше да е "чуплив" над 300 коня да речем.

Това е съвет в случай, че искаш някакво добро пътно поведение
        ICI,пак ли,в браво оригинално го има 2,0 20v в атмосферен вариант и като гледам има добро пътно поведение и не му тежи особенно.

Не съм предерчив какво ще сложи колегата,но като вземете да се изказвате така неподготвени,направо немам думи.
        145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Разлика в килограмите на 20V и на 16V е има няма под 10 кг в полза на 16v (по-лек)

От всички коли на тая типова база, най-лошо поведение има браво с 20V мотор, най-добро боксерите. Бравото се гъне и недозавива класически. Причината е ясна.

Това е мое лично мнение базирано на опит. Най-леки си остават старите Алфови мотори Арезе TC
          Last edited by ne0; d.m.y г., 12:21.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
          Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Абе каква мощност, какво тегло, какво поведение, какви уникати, какви домати
            Напролет за тия пари ще може да се купи '159', баси....
            sigpic

Comment

Значи за двигател има и още един вариант който съм обмислял, но сигурно тука направо ще кажете, че съм тотално отпрал. Двигателя който мернах, че са слагали в Брава е 3.0 V6 от Алфа, но не знам вече там как ще е с коша и какво преправяне ще трябва да се прави. Ако изключим другото поне двигателя се намира сравнително лесно, обаче предполагам наместването няма да е толкова лесно колкото с Fiat-овите мотори. Някакво впечатление от този мотор някой може ли да каже и дали си струва спрямо двигателите на Fiat ?
              Не е важно колко имаш под капака, а колко имаш в главата !

Comment

Определено 2.0 16vт ще е най-добре.
                Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Първоначално публикувано от d1am0nd Покажи съобщение
                  Значи за двигател има и още един вариант който съм обмислял, но сигурно тука направо ще кажете, че съм тотално отпрал. Двигателя който мернах, че са слагали в Брава е 3.0 V6 от Алфа, но не знам вече там как ще е с коша и какво преправяне ще трябва да се прави. Ако изключим другото поне двигателя се намира сравнително лесно, обаче предполагам наместването няма да е толкова лесно колкото с Fiat-овите мотори. Някакво впечатление от този мотор някой може ли да каже и дали си струва спрямо двигателите на Fiat ?
                  Тука са ще стане голяма караница, но турбо 2.0 16 и 2.0 20 са по добри от Алфовия V6. A Добри е прав че след като атмосферния петак влиза за 20v. турбо няма да проблем откъм теглото и управлението. И Нено е прав че единия турбо мотор е с 10-15 кила по лек от другия, ма и около мотора има бая неща и оттам някое друго килце може да се сложи в плюс.

П.С. 3.0 v6 24v. тежи таман колко 5 ка на фиат
                  Last edited by thecleaner; d.m.y г., 16:03.
                  Fiat Punto 1.4GT 1996
                  Hyundai Tucson 2.0 2007
                  Renault Clio 1.5 2019

Comment

аз викам направо 2.0 20V 2500cc турбо бензин да го прави.. най-добре

за 5-ка има на добри цени бутала от VW може и стокови даже

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщение
                      ICI,пак ли,в браво оригинално го има 2,0 20v в атмосферен вариант и като гледам има добро пътно поведение и не му тежи особенно.

Не съм предерчив какво ще сложи колегата,но като вземете да се изказвате така неподготвени,направо немам думи.
                      хубаво е да се досетиш, че карам Типо с 2.0 16 мотор дето е на всичкото отгоре и 4х4, тоест има и допълнителна тежест на задния мост, а разпределението на тежестта му е 70% отпред и 30% отзад, не знам кое за теб е добро пътно поведение и от какво зависи
                      А тук в тази тема нещата тръгват към 5-так с турбо, тоест и по-лека задница, нищо че е Брава.
                      Карал съм дооста, че да си позволя да кажа че няма да е добре с 5-така стоенето на колата

А между другото килцата на 5-така идват горе-долу така спрямо 4 цилиндровия, приблизително :

колянов вал + 5 кг
                      маховик + 2 кг
                      още една биела с бутало + 1.2 кг
                      блок + 10 кг
                      глава + 5 кг
                      изп. и всм. колектори + 1.5 кг
                      ...
                      та едни около 25 килца идват в повече, пред предната ос

да не споменаваме и за другата страна която никой не обсъжда - на цените за сервизиране на ангренажите , че на 5-така говорим за около 500+++ лв, а 4-цил е някакви си 200++ лв

отделно и за електрониката им - концепцията МАФ срещу МАП, всичко е на страната на 2.0 16вт мотора, и като сервизиране при евентуален проблем, и като резултати, не вярвам някой да каже че е обратното

Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign 475HP 11,5/1,9/191
                      YouTube
                      evo2 600

Comment

Олекотен маховик и акумолатора отзад и леко се компенсира баланса (разликата между 16v и 20V)

Иначе е факт,че типовата платформа страда от баланса предна-задна ос и то доста.
                        Личното ми мнение е ,че е можело да мръдне едни 10 санта напред предният мост и нещата малко от малко да се пооправят,ама това си е лично мнение както казах
                        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                          Олекотен маховик и акумолатора отзад и леко се компенсира баланса (разликата между 16v и 20V)

Иначе е факт,че типовата платформа страда от баланса предна-задна ос и то доста.
                          Личното ми мнение е ,че е можело да мръдне едни 10 санта напред предният мост и нещата малко от малко да се пооправят,ама това си е лично мнение както казах

То за да се мръднат колелата напред, трябва да е изнесено напред и магарето, а и мотора, и пак ще стане същото. Балансът го докарват други марки още на чертожната дъска с много елементарен трик - мотора вместо да е наведен напред, както е при всички италианки с напречен мотор, е наведен назад към купето и така тежестта се премества зад предна ос, а не пред нея. Например така е във ФВ, в много френски тояги, някои японки и т.н.
                          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Аз като казах мръднат напред,говоря образно,а не просто ей така. То е ясно че си трябват сметки на всичко,не става просто да мръднеш с 10 санта и готово.
                            Това с наклона също е оферта,аз имах VW Corrado и то бе с наклонен "назад" мотор,макар ,че и то страда от недозавиване и тежка предница.
                            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Ъъъъъ... Някой да се сеща, че в багажника на Брава-та има около 100кг музика ?
                              Не е важно колко имаш под капака, а колко имаш в главата !

Comment

Първоначално публикувано от d1am0nd Покажи съобщение
                                Ъъъъъ... Някой да се сеща, че в багажника на Брава-та има около 100кг музика ?
                                Щи мине

Comment

Working...
                                X