Известие

Collapse
No announcement yet.

Леко раздвижване на 2.0TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    Нищо не пречи газовата.
    Цък копчето - бензинов вървеж
    Цък пак - газова икономия

А и виж колегата don_pepone кара турбо шестаци по 250 коня на газ, така че едва ли е проблем.
    Лошо нема,радвам се,ако се получава така,но форумът е пълен с:
    Цък копчето - бензинов невървеж
    Цък пак - газова мистерия
    Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

уфф сещам се за ку-вето на Миро ... Срах, като ме вози и не беше умишлено. Случайната среща с дигиталния в София на някакъв паркинг в 1 през ноща. Определено има огромна разлика от стоков туинспарк но не знам дали си струва инвестицията. Лично аз бих предпочел нещо стоково но с повече коне за тези пари
      Успех с проекта ако още не са те разубедили
      sigpic
      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Извинявам се малко за офф-топика, ама да си кажа:
        В София се продава една Делта 2.0 турбо второто купе 96-та...човекът и иска 5к и сигуро ще смъкне още

Парите, които си дал за 156-цата + парите за тунинг ще се вържат сигурно пак толкова, макс 500 или 1000 лв. по-млако....времето и труда инвестирани не ги броиме...

Ама вярвай ми квото и да му правите на тоя ТС просто няма как да върви като сток турбо мотора...

И това пак става дума за кола съвсем пригодна за ежедневна употреба и със всички екстри (рекаро, климатик, АБС, ...) всичко сток 193 магарьока и така...

п.С. Иначе мойте уважения къ 156-цата и ако си те кефи повече, си я карай сток най-добре, динамиката и не е чак толкова зле, аз от турбо-дизел отидох на най-слабия боксер при 145/6 и пак ми е повече кеф, нищо, че не съм мноУ динамичен
        Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
        Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Турбо на предно предаване... или си яко шофер или припадаш от всичко живо...

Comment

Е мися е ясно на повечето хора ,че турбо+ предно далече нее Равно на Драг кола. Това го казвам и от чуто и от видяно, предвид че карам 250 коня на предно..ами старта е ужаст, просто нещата се случват от 80-100км/ч нагоре, там вече се усеща силата на моторя и доускорението е кеф.

човека като го кефи 156 да си кара с кеф и здраве, просто да реши колко пари би отделил и тогава да смята кое е най добре да се подобри/подмени за да му доставя повече кеф колата
            EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
            EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
            NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Гуми,окачване,шпер... и нещата се случват на предно+турбо
              315-320 кс на мотора на предно е колата...
              пс. и няма шпер

Comment

Аз пък бих те посъветвал да сложиш валове и генерация. QV-то ми беше с подобен сет ъп и на мен лично ми доставяше голямо удоволствие със звука и динамиката си.
                Ако газта е сложена както си трябва ще се наложи да отидеш единствено за настройка. Не разбирам тези които си мислят, че като тунинговаш трябва с най-малко пари да си най-бързия.
                Now: 156 2.5 V6 24V
                Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Генерацията е правена, само валове и чип трябват. Шайбичка също.

А газовата са я слагали някакви страшни олигофрени.
                  Отделно че не е настроена както трябва и върви като 90 коня.
                  Ами и монтажа е ужасен. Маркуча на газта от бутилката към изпарителя (не е медна тръба а гумен маркуч) се търкаше в дясната полуоска... Видимо се беше протрил, добре че го видях преди да почне да изпуска. Показанието за нивото на газта също не показва вярно.

Колега don_pepone, мислиш ли че ще можеш да я настроиш?
                  бардолини(бсм) е с изпарител R-UNO.
                  Ще почерпя
                  Last edited by dhtj; d.m.y г., 21:22.
                  156 2.0TS

Comment

Направи няколко снимки и ми ги прати като линк на ЛС, марката нее толкова важна , колкото кадърен монтаж и настройкаа после, но и това е поправимо по принцип.
                    Това дето сее протрило, нее маркуч а термопластична тръба инак тая газ с 10+ бара налягане от бутилкаа щеше отдавна да е заминала в атмоаферата.
                    С удовилствие бих ти я огледал и настроил, та ако има за преправяне леко ше го направим.
                    Last edited by don_pepone; d.m.y г., 23:17.
                    EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                    EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                    NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Супер, добре.
                      И с колегата oem мисля че се разбрахме.
                      Като се прибера в бг след някой месец ще ги направим тея процедури.
                      Беше ми много полезна тая тема и ми се изясни какво ще правя.
                      Само някой с оферта за шайба ако изскочи и всичко ще е перфектно
                      156 2.0TS

Comment

Колега, много мотори като този са страдали от биелни лагери, метни едни нови да ти е мирна главата.

Успех! Чакаме резултати!

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                          Колега, много мотори като този са страдали от биелни лагери, метни едни нови да ти е мирна главата.

Успех! Чакаме резултати!
                          +1Добре се е сетил колегата,ще си спестиш доста неприятности с малка сума.
                          Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                            Турбо на предно предаване... или си яко шофер или припадаш от всичко живо...
                            Не искам да обиждам или да се заяждам със собствениците на ТС, още повече уважавам всички двигатели правени от Алфа Ромео, но не съм сигурен, че има как 2.0 турбо на предно, независимо във Фиат или Ланча да припадне от Туин С(к)рап...
                            Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
                            Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
                              Не искам да обиждам или да се заяждам със собствениците на ТС, още повече уважавам всички двигатели правени от Алфа Ромео, но не съм сигурен, че има как 2.0 турбо на предно, независимо във Фиат или Ланча да припадне от Туин С(к)рап...
                              Ам не можах да разбера като не искаш да обиждаш или да се заяждаш и като уважаваш всички двигатели правени от Алфа не можа ли да напишеш последната дума с правилния правопис, примерно Спарк, вместо С(к)рап...
                              Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                              Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
                                Когато беше живо на Миро КуВето съм виждал с очите си как изпревари Део Ланос с мотор с20лет 280кс на предно..

Comment

Working...
                                X