Известие

Collapse
No announcement yet.

Леко раздвижване на 2.0TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Sm0k Покажи съобщение
    Ам не можах да разбера като не искаш да обиждаш или да се заяждаш и като уважаваш всички двигатели правени от Алфа не можа ли да напишеш последната дума с правилния правопис, примерно Спарк, вместо С(к)рап...
    Не го възприемайте твърде на сериозно...така си го казвам аз на шега...тука във форума го видях тоя израз и ми стана много смешен...

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
    Когато беше живо на Миро КуВето съм виждал с очите си как изпревари Део Ланос с мотор с20лет 280кс на предно..
    Може, в крайна сметка всичко е възможно...не съм ставал пряк свидетел на замерване между вървящ ТС и турбо мотор, но по законите на физиката нещата би трябвало да са едни - вече реалността би могла да е и съвсем друга....
    Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
    Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Когато беше живо на Миро КуВето съм виждал с очите си как изпревари Део Ланос с мотор с20лет 280кс на предно..
      Ако визираш гонките на 202-ра през периода 2010-2012г - Ланоса тогава беше С20ХЕ.

Колкото и да харесваме Италианските автомобили, все пак реално ли ти се струва - 170-180 коня 145-ца да минава нещо, което е поне 100 кила по-леко и 100 коня повече
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        Ако визираш гонките на 202-ра през периода 2010-2012г - Ланоса тогава беше С20ХЕ.

Колкото и да харесваме Италианските автомобили, все пак реално ли ти се струва - 170-180 коня 145-ца да минава нещо, което е поне 100 кила по-леко и 100 коня повече
        Не визирам преди 3-4 години на баумакс враждебна. Гонката се състоя между Саксо 1,6 16в с дросели, Миро с неговата и жълт ланос C20LET (според мен XE турбо). В единия старт Алфата беше първа и зад нея Сакс, втората гонка Сакс беше отпред и последен беше познай..

П.С. Относно дали ми се струва реално не би трябвало... Аз за това казах, че турбо и предно трябва да си яко шофер за да не припадаш от тоя и ония.
        Last edited by pyle; d.m.y г., 12:44.

Comment

ОК. Като се засечем с Миро някой път ще го питам да ми разкаже по-подробно за въпросния ланос и въпросната гонка

Все пак почти ежедневно карам триста и малко коня предняк. С прилични гуми и шпер нещата не са никак зле За 4 години, от както я имам не ми се е случвало да припадам от тоя и ония (разбирай някой с 150-250 коня нормална кола), а не се имам за много добър майстор на драг.

Като си говорим за реалните неща - замисли се кои от всички движещи се в трафика средностатистически коли са в средни до ниски 13-ки на 400м (горе-долу това са времената на форумните около 300к.с. предняци, за които аз знам)

Друг е въпроса, че много от "рацерите" си мислят, че карат ХХХ коня кола, а никога не са правили реално замерване, което да покаже колко ХХХ - YY коня е в същност
          Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 13:21.
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

На предпоследния кондофрей една 145ца 1.4 турбо даде 13.9, сток карантия на 0.9-1 бар налягане,не помня какво беше турбото,някакво малко беше.... Сглобка за 1-2 дена,а времето и е абсурдно и почти невъзможно за стигане от 2.0тс в атмосферен вариант....

Comment

Първоначално публикувано от murdera Покажи съобщение
              На предпоследния кондофрей една 145ца 1.4 турбо даде 13.9, сток карантия на 0.9-1 бар налягане,не помня какво беше турбото,някакво малко беше.... Сглобка за 1-2 дена,а времето и е абсурдно и почти невъзможно за стигане от 2.0тс в атмосферен вариант....
              Тая 45ца на Пешко бе (turboA3), а он има идея как се прави бърза кола, и не само от ТС е невъзможно, а и от Арезе, дори тежко тунинговано JTD трудно ги достига, я има 4-5 JTD та я не.
              Last edited by thecleaner; d.m.y г., 16:17.
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Знам чия е, мисълта ми беше,че атмосферния тунинг в кола , която се кара и по улиците е много неблагодарен. Хипотетично напомпано 2.0 ТС до 190-200кс,ще дава времена,ако е в някоя орязана кошница с тръбна конструкция и тегло от 700-800кг... Но това само по себе си ще струва много пари за резултат от някакво средно до ниско 13....

Comment

Първоначално публикувано от murdera Покажи съобщение
                  Знам чия е, мисълта ми беше,че атмосферния тунинг в кола , която се кара и по улиците е много неблагодарен. Хипотетично напомпано 2.0 ТС до 190-200кс,ще дава времена,ако е в някоя орязана кошница с тръбна конструкция и тегло от 700-800кг... Но това само по себе си ще струва много пари за резултат от някакво средно до ниско 13....
                  Кой к'вот го кефи.. Мен това което ти каза ме кефи. Атмосферен мотор в лека кола и яко обороти. И следващата ми кола ще е подобен тип с подходящ мотор.

Comment

Кой к'вот го кефи.. Мен това което ти каза ме кефи. Атмосферен мотор в лека кола и яко обороти. И следващата ми кола ще е подобен тип с подходящ мотор.
                    Например ?
                    Fiat Punto 1.4GT 1996
                    Hyundai Tucson 2.0 2007
                    Renault Clio 1.5 2019

Comment

И всички тия изброени шуротии за кола която е за писта го разбирам, ма за едни светофарни гонки е безсмислено. Щото идва първия надървен Голф или Сивик и къса шортите.

---------- Post added at 13:27 ---------- Previous post was at 13:23 ----------

И всички тия изброени шуротии за кола която е за писта го разбирам, ма за едни светофарни гонки е безсмислено. Щото идва първия надървен Голф или Сивик и къса шортите.

Пък и Туин Спарка не е нищо повече като мотор от всеки друг 2.0 лира мотор със 16 клапана, на коя да е марка.
                      Например един нисански 2.0 мотор е в пъти о-добър избор,
                      отколкото дългоходивия Туин Спарк. Това са фактите.
                      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                        Много си прав на последното Кондьо имаше едни Хонди по 500-600-700 коня който на въртене на гуми даваха ниски 12ки. И най-якото беше атмосферни М5ци е60, които се опитваха да паднат под 14 хахахаха.
                        Fiat Punto 1.4GT 1996
                        Hyundai Tucson 2.0 2007
                        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          Много си прав на последното Кондьо имаше едни Хонди по 500-600-700 коня който на въртене на гуми даваха ниски 12ки. И най-якото беше атмосферни М5ци е60, които се опитваха да паднат под 14 хахахаха.
                          Ами тиража произведени Голф-ове и Сивици е много различен, има доста упъпкана пътечка за тунинг на тия коли. Това си е индустрия.

И аз искам да имам надървена 33-ка, то има части за такива неща, ма не мога да си го позволя, откъм пари.
                          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                            Например ?
                            Ще ми се Хонда ама много пара...

Comment

Лелее к'ви алфисти сте вие бе...Хонди купувате
                              Alfa Romeo 145 1.6 i.e. Boxer -Ex
                              Alfa Romeo 146 1.3 i.e. Boxer -Ex

Comment

Първоначално публикувано от bobi1997 Покажи съобщение
                                Лелее к'ви алфисти сте вие бе...Хонди купувате
                                Хахахах така си е алфисти няма, само алфажии останаха

Сега се сещам за следния факт - еквивалента на алфовия вечно тракащ "вариатор" на 16в туинспарка е VТEC при онда.

Познай на колко Хонди им лопат моторите поради преебан VTEC

FIAT Coupe 16VT

Comment

Working...
                                X