Известие

Collapse
No announcement yet.

Качеството на бензин/газ в България

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Баси темата! Резервоарът освен че е плосък най често е и разделен на секции, които се свързват със не баш огрони отвори от долу. при такива количества е възможна ситуация, при която наливате 2-3л и стрелката ви показва по малко от колкото преди да угасите моторът на бензиностанцията. Тоя нивомер никога не е имал за цел да отчита вярно 5л гориво. Това не е резервоар от F1. И принципите и целите са различни.
    Който има съмнения - налива в тубичка и проверява с мензура.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

http://www.damtn.government.bg/index...id=116&lang=bg
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
        Ами приеми, че е някакво съвпадение и това е. Не ти е виновна бензиностанцията а начина ти на наливане, демек количеството и в еьин даден момент нещо се е случило.

Ами не е върха, но си е в норми според техническите изискваня. Като в другите държави.

Друг път.

Да, ама не! Гледай тука!

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
        Аха.
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Еййй, страшни овце сте.
          Един е решил, че горивото ни не става и значи е закон български.
          Една статйка, която показва, че има отклонение и край - горивото ни е със сяра. Смях.
          Ето и независими проби по държави, за да се сравняваме все пак:
          https://www.eea.europa.eu/publicatio...lity-in-the-eu

Ама нали, ние сме Българи и значи сме прецакани винаги.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Еййй, страшни овце сте.
            Един е решил, че горивото ни не става и значи е закон български.
            Една статйка, която показва, че има отклонение и край - горивото ни е със сяра. Смях.
            Ето и независими проби по държави, за да се сравняваме все пак:
            https://www.eea.europa.eu/publicatio...lity-in-the-eu

Ама нали, ние сме Българи и значи сме прецакани винаги.
            Ама ти наистина ли вярваш в това което си постнал с две години назад.....?...преди това каза, че автора на темата е предубеден....е не......момчето просто споделя......излиза, че ти си предубеден......хайде да проследим темата......излиза точно обратното .....интересно мнение, на човек, които кара хибрид и 80% от движението на колата му е ел....))...а сега ми кажи, кои е предубеден...?
            Другият месец ще пътувам...и ще ти донеса по 200мл/л нафта от три различни държави.....а ти ще ходиш в лабораторията, да установиш качеството...е тук пред целият форум да се обзаложим...и тогава да говорим.....ако си навит....просто сподели.....аз не съм го правил тоя експеримент, но го усещам по колата, разхода, вървежа и т.н...

---------- Post added at 17:58 ---------- Previous post was at 17:51 ----------

п.п....хайде овчаря да ходи да върне овцете, а да не ни обижда.....
            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
              ...аз не съм го правил тоя експеримент, но го усещам по колата, разхода, вървежа и т.н...
              Точна рецепта за предубеденост.
              Като усещаш по колата, вървеж, разход и тнт, взимаш ли предвид условията дали са същите? Надморска височина, температура и влажност на въздуха, качество на пътя, даже и организацията на движение е важна.
              Не твърдя че качеството на горивата ни е като в други страни. Това за потребителят е трудно за установяване, за разлика от количеството. Обаче в постнатият линк към материалът от нашенската комисия(който пък е от и 15-та) дават поносими резултати от проверките. Аз очаквах по драстични отклонения.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                Точна рецепта за предубеденост.
                Като усещаш по колата, вървеж, разход и тнт, взимаш ли предвид условията дали са същите? Надморска височина, температура и влажност на въздуха, качество на пътя, даже и организацията на движение е важна.
                Не твърдя че качеството на горивата ни е като в други страни. Това за потребителят е трудно за установяване, за разлика от количеството. Обаче в постнатият линк към материалът от нашенската комисия(който пък е от и 15-та) дават поносими резултати от проверките. Аз очаквах по драстични отклонения.
                Иване...затрудняваш ме...)....не взимам под внимание...пътна настилка, дупки и други препятствия....)....просто споделям и споря.......дали съм прав, или не......е въпрос на доказване.....все пак колкото и да е, не сме баш овце., мразя да ми се изразяват като политици(явно ми е комплекс, ама кой ми го е насади...вземи ми кажи...)...всичко е въпрос на доказване.....а щях да забравя, начин на изказ....в последно време, обръщам внимание на това.....просто следя какво ми се казва....и се чудя, аз ли съм толкова тъп, или ме правят на тъп....

Comment

Все забравям че си млад още. Ще се научиш да не се "връзваш" на епитети сравнения и други вербални атаки. Де да бяхме като овцете - една като тръгне и всичките след нея. А то е така при всички животни живеещи в група. Щом еволюцията го е "измислила" не ще да е нещо лошо.
                  Мисълта ми беше за предубеждението. Както написах - и аз бях, очаквах да е много по зле, обаче....

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Все забравям че си млад още. Ще се научиш да не се "връзваш" на епитети сравнения и други вербални атаки. Де да бяхме като овцете - една като тръгне и всичките след нея. А то е така при всички животни живеещи в група. Щом еволюцията го е "измислила" не ще да е нещо лошо.
                    Мисълта ми беше за предубеждението. Както написах - и аз бях, очаквах да е много по зле, обаче....
                    ))......ще го оставя без коментар... за мен са ласкателство твоите думи....особено първите.....за което Благодаря....;

Comment

Ама ти наистина ли вярваш в това което си постнал с две години назад.....?...преди това каза, че автора на темата е предубеден....е не......момчето просто споделя......излиза, че ти си предубеден......хайде да проследим темата......излиза точно обратното .....интересно мнение, на човек, които кара хибрид и 80% от движението на колата му е ел....))...а сега ми кажи, кои е предубеден...?
                      Другият месец ще пътувам...и ще ти донеса по 200мл/л нафта от три различни държави.....а ти ще ходиш в лабораторията, да установиш качеството...е тук пред целият форум да се обзаложим...и тогава да говорим.....ако си навит....просто сподели.....аз не съм го правил тоя експеримент, но го усещам по колата, разхода, вървежа и т.н...

---------- Post added at 17:58 ---------- Previous post was at 17:51 ----------

п.п....хайде овчаря да ходи да върне овцете, а да не ни обижда.....
                      Аз съм го правил този "експеримент" не за друго, ама поради простата причина, че това ми беше работата. Ама както кажеш. Важното е, че горивото ни е боклук, лъжат ни с литража и това се установява безсъмнено по - а бе усещам си колаа, харчи ми с 2 литра по-малко и всякакви такива пародии.
                      За това аз няма какво да доказвам. Мога да ти кажа и точните причини за отклненията, но те са далеееч несвързани с качеството на горивото. Давай си сам пробите, за да се убеьиш лично ти сам, щом ти се занимава.
                      Last edited by BO; d.m.y г., 00:06.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Аз съм го правил този "експеримент" не за друго, ама поради простата причина, че това ми беше работата. Ама както кажеш. Важното е, че горивото ни е боклук, лъжат ни с литража и това се установява безсъмнено по - а бе усещам си колаа, харчи ми с 2 литра по-малко и всякакви такива пародии.
                        За това аз няма какво да доказвам. Мога да ти кажа и точните причини за отклненията, но те са далеееч несвързани с качеството на горивото. Давай си сам пробите, за да се убеьиш лично ти сам, щом ти се занимава.
                        Аз продължавам да твърдя, че с по качествено гориво, колата ми харчи по малко и върви повече...... 32 години съм зад волана, сипвал съм какви ли не лайна, образно казано особено по време на кризата с горивата и го твърдя това от опит... а не, че си го внушавам.
                        Ти като човек работил в системата, обясни на "овцете", какво правите като установите, че качеството или количеството не са в норми, каква е санкцията за търговеца.....по този начин може да накараш "овцете" да не блеят толкова, а не да се изказваш с недомлъвки....по напред в темата казах, че всичко е бля, бля от наша страна и по точно ще е мнението на някой, който е запознат....но ти тогава си затрая, а сега се хвана за някакви таблици извлечени от нета.......

Comment

Линкът, който постнах е от 2015г.Както забелязахте - имало е малко отклонения, като в единия случай, най-вероятно става въпрос за някое смесване на гориво при доставка!Надали някой от “големите” ще си играе да лъже с количеството и качеството на горивото, тъй като те печелят от оборотите.Който има съмнения винаги може за подаде сигнал, който със сигурност ще доведе до проверка на конкретния обект.Един прост пример- ако някой лъже в количествата, то примерно трябва да на годишна база да приема по 100тона гориво, а да продава 110 тона!?В такъв случай вариантът е да не се издават касови бонове, но спомняте ли си някъде да не са ви издали такъв?
                          Last edited by stu; d.m.y г., 12:06.
                          Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

Аз зареждам предимно на Шел...просто им имам някакво доверие....макар, че преди години бяха напълнили на един автомобил резервоара с вода....как е станало, нека ВО да каже...)).....избягвам малките бензиностации и такива вериги като Марешки....не вярвам на политици...)....което е доказано у нас....предполагам, че това се спазва .https://www.shell.bg/motorists/fuels...n.html....но не при всички...

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                              Линкът, който постнах е от 2015г.Както забелязахте - имало е малко отклонения, като в единия случай, най-вероятно става въпрос за някое смесване на гориво при доставка!Надали някой от “големите” ще си играе да лъже с количеството и качеството на горивото, тъй като те печелят от оборотите.Който има съмнения винаги може за подаде сигнал, който със сигурност ще доведе до проверка на конкретния обект.Един прост пример- ако някой лъже в количествата, то примерно трябва да на годишна база да приема по 100тона гориво, а да продава 110 тона!?В такъв случай вариантът е да не се издават касови бонове, но спомняте ли си някъде да не са ви издали такъв?
                              Да си чувал за черна борса.....случаят с нафтата на Марешки е точно такъв....от рафинерията до склад във Велинград...там кръщаване и преразпределение .....увеличено количество за сметка на качеството.....та по добре да ме излъжат в количеството, от колкото в качеството......и накрая, ни чул, ни видял......
                              Винаги има къде да пласираш гориво.....селско стопанство, фирми със ведомствени бензиностации и т.н....

Comment

Аз продължавам да твърдя, че с по качествено гориво, колата ми харчи по малко и върви повече...
                                Ще ти го напиша по по друг начин, пък белкем ме разбереш:

"Да унищожиш предразсъдъците е по-трудно, отколкото да разделиш атома на частици."
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Working...
                                X