А бе момчета, отдадохте се на спомени...файда няма...темата беше провокирана от не спазването на законите, от различното им прилагане според зависи и т,н...ама май повече от спорещите не са чели първата страница....а само се ояждате за това, което не им изнася....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ег(б)ати и тъпата държава сме.....
Collapse
X
-
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеИ ромчетата бяха по-малко тогава и повече слушаха.
Ако можеш да намериш смислен отговор на някой от тях, ще спра да се съмнявам в психичесйото ти здраве.
Защо аз да плащам за да може ти да се придвижиш от точка А, до точка Б, по евтино, като при това плащам и дългове и заплати на куп хора, които се мотат из разни офиси? Що да не си платиш ти билетът на частна фирма, която ще плати данъци в нашата държава. С тия данъци можем да ти платим част от цената на билетчето, ако действително не се справяш. Ама само тогава и само на тия като теб. Що да плащам на хора да ме обират и да не бачкат, за да ти е по евтино? Аз като не ползвам БДЖ,като как ми е по евтино?
Как ми е безплатно здравеопазването, след като не му ползвам услугите, пък плащам данъци? Как по настоящем здравната каса ми помага, след като нито веднъж не съм ползвал и стотинка от това което ми е удържано. А ме правят на маймун, да обикалям цяла България и половината Варна за 80ст, както се оказа накрая?
Образованието по напред споделих че беше убразование. То и сега май не цъфти, като гледам какви учебници са одобрили държавните служители(като казвам-държавни, имам предвид моите и на Еко и на още куп хора тук, плащащи данъци).
Кои са най престижните(качествени) университети, те държавни ли са?
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщениеА бе момчета, отдадохте се на спомени...файда няма...темата беше провокирана от не спазването на законите, от различното им прилагане според зависи и т,н...ама май повече от спорещите не са чели първата страница....а само се ояждате за това, което не им изнася....
Може и да не ти се вярва, но темата има съвсем логична развръзка
Като тема за размисъл ти напомням - имаше еди постове, които ме провокираха да ти напомня че тоя форум има правила с които си се съгласил, а не спазваш. Беше ми направо гадно. Многократно писах че всички сме държавата. Няакоко пъти обясних че не законите са проблем а прилагането им, примери давах.....файда.....никаква.
Като пуснеш тема с това заглавие - това получаваш.
Ако пуснеш тема с заглавие - "Ебати и законоприлагането имаме", ще има друг резултат вероятно, но не много по различен. Щото всичко е свързано.Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:20.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Що все повече започвам да си мисля,че Павлин е най-големия противник на соца тук,но го мързи да обяснява сам какви са му били недостатъците и пуска по някой ред уж като подръжник на миналото,а ние после се наемаме задружно да чукаме по клавиатурите колко не е прав.
Това би обяснило и защо е предпочел Флорида пред някое китно кътче от Северна Корея примерно.
И така да е,щом ни е харесал за компания нищо против .Last edited by 546; d.m.y г., 00:30.
Comment
-
Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщениеЩо все повече започвам да си мисля,че Павлин е най-големия противник на соца тук,но го мързи да обяснява сам какви са му били недостатъците и пуска по някой ред уж като подръжник на миналото,а ние после се наемаме задружно да чукаме по клавиатурите колко не е прав.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Иване, не ми пречи развитието на темата, ни най малко.....просто няма смисъл да се връщаме назад, хайде и аз да кажа за миналото....да здрвеопазването беше много по добро от колкото сега.....образованието също,като изключим заложеният политически диктат в някой предмети, за което ти му казваш убразование......български, математика някой технически предмети, който се изучаваха си бяха на ниво, а сега вишистите им куца правописа, изказа, знания и т,н.....
Мразя комунистите, но не съумяхме да запазим и развием доста неща от наследството което ни оставиха..... даже и въпросното БДЖ, за което толкова се палиш.....целият спор е пълна каша, защото никой не слуша това, което му казва събеседника, не се опитва поне малко да разсъждава, а се пали от някоя дума и прави цяла поема от нея, както той си знае..
Ами да файда няма от законите ни....и това ни дърпа яко назад.....просто народа трябва да изисква те да се спазват.....имунитета е много тъпо нещо!По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщениеНе ми се вярва да има нещо общо с Прасчо.
Прасето е социалдемократ,има си кауза и си я защитава съвсем обосновано,за разлика от Павлин.
Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение..просто народа трябва да изисква те да се спазват....
Какво не ти е ясно за БДЖ? За да твърдиш че е ефективен, трябва да докажеш че е печеливш тоя транспорт. В момента БДЖ прелива "от пусто в празно" като прехвърля приходи от товарен в пътнически. И в крайна сметка аз, ти той плащаме, някой да се вози евтино в противни условия.
Ако тая фирма беше частна, щеше да оптимизира организацията и да плаща данък. Да, билетите вероятно ще поскъпнат. Но тия билети в момента, на мен са ми адски скъпи, понеже не ползвам БДЖ. Не ме пращай да ползвам влак, ако това ти минава през умът. Просто се настрой ти да си плащаш по скъпият билет, ако искаш да ползваш "ефективан" транспорт.
Щото Убразованието беше по добро ли в часовете по литература някой автори не се изучаваха? Или щото Енджинер некъв, конструктор главен, не знаеше що е то ток на Фуко? Историята ли се изучаваше в действителност? Може би имаш предвид отношението на даскалите към учениците? Да не би да казваш че ние бяхме "цветя"? Какво? Сега децата не печелят международни награди по математика и информатика ли? Как установи че беше по добро ...онова...дето...?
Да, здравеопазването беше по добро. Затваряме границите за медицинските кадри и им определяме средната заплата като възнаграждение. Ще стане каквото беше. И пак тия с възможности ще бягат да ползват услугите на чуждо здравеопазване.Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:44.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеПрасето прилага такива похвати. От постовете на Павлин нищо не подсказва такива умения. А разликата м/у комунисти, социалисти и социалдемократи е ...... малко реализъм.
Разгеле! Дано разбра че като напишеш че законите ни не струват, не казваш че правоприлагането е проблемът. И пак - крачка назад. Имунитетът не е проблем по закон. Той е измислен за да не може едната власт да "гони" другата нерегламентирано ако не и е удобна. Знаеш ли случай, прокуратурата да е поискала свалянето на имунитета на някого, и той в крайна сметка да не е бил свален? А някой бивш депутат да е бил осъден?
Какво не ти е ясно за БДЖ? За да твърдиш че е ефективен, трябва да докажеш че е печеливш тоя транспорт. В момента БДЖ прелива "от пусто в празно" като прехвърля приходи от товарен в пътнически. И в крайна сметка аз, ти той плащаме, някой да се вози евтино в противни условия.
Ако тая фирма беше частна, щеше да оптимизира организацията и да плаща данък. Да, билетите вероятно ще поскъпнат. Но тия билети в момента, на мен са ми адски скъпи, понеже не ползвам БДЖ. Не ме пращай да ползвам влак, ако това ти минава през умът. Просто се настрой ти да си плащаш по скъпият билет, ако искаш да ползваш "ефективан" транспорт.
Щото Убразованието беше по добро ли в часовете по литература някой автори не се изучаваха? Или щото Енджинер некъв, конструктор главен, не знаеше що е то ток на Фуко? Историята ли се изучаваше в действителност? Може би имаш предвид отношението на даскалите към учениците? Да не би да казваш че ние бяхме "цветя"? Какво? Сега децата не печелят международни награди по математика и информатика ли? Как установи че беше по добро ...онова...дето...?
Да, здравеопазването беше по добро. Затваряме границите за медицинските кадри и им определяме средната заплата като възнаграждение. Ще стане каквото беше. И пак тия с възможности ще бягат да ползват услугите на чуждо здравеопазване.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
Comment
-
Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщениеТова би обяснило и защо е предпочел Флорида пред някое китно кътче от Северна Корея примерно.
И пак, Куба е на 200-на километра южно, с не по-малко палми и слънце...
Comment
-
Проблемите следва да се подредят по следният начин:
1. Лобиране във вреда на обществото, Българският народ, държавата България и отделният български гражданин и приравнените с този статут чужденци.
1А.Некадърно списване на законите поради не вникване в проблематиката която урежда съответният закон, както и поради безхаберие, незаинтересованост от тази проблематика и в една немалка част поради липса на юридическа техника.
2. Неправилно и корупционно прилагане на законите.
За първото трябва дисциплинарно уволение за съдии, прокурори и разследващи при достигане на определен процент от порочни юридически актове, а за второто си трябва изпращане на дългогодишен курорт на издръжка на народа...
За суми над определен размер бих предложил и смъртна присъда, макар и да съм й противник, но за определени държавни служители не би трябвало да има "прошка", тъй като съсипват живота на милиони други хора...
От друга страна към момента дори и да беше юридически възможно налагане на "смъртно наказание", то би било в значителна степен неуместно и рисково предвид състоянието на съдебната система и немалката вероятност да "го отнесе" невинен...
---------- Post added at 12:31 ---------- Previous post was at 12:28 ----------
Оф...с тебе трябва да седнем на маса да се изясним.....споменах, че партията се месеше в образованието, за да изтъкне своята тъпа значимост, но ти го пропусна, и пак запя своята си песен....като цяло народът беше по образован, макар и информационно затъмнен, а сега ако нещо го няма в нета сори......и преди и сега управниците са едни и същи......
А и вече не се заплаща за "обща култура", а за тясно специализирани знания и/или умения които никой друг няма или малко хора има.
По това се различават поколенията на аналоговата телефония от поколенията на цифровата комуникация и интернет...
---------- Post added at 12:36 ---------- Previous post was at 12:31 ----------
Иване, не ми пречи развитието на темата, ни най малко.....просто няма смисъл да се връщаме назад, хайде и аз да кажа за миналото....да здрвеопазването беше много по добро от колкото сега.....образованието също,като изключим заложеният политически диктат в някой предмети, за което ти му казваш убразование......български, математика някой технически предмети, който се изучаваха си бяха на ниво, а сега вишистите им куца правописа, изказа, знания и т,н.....
Изглежда фактите не са такива каквито ги представяш...Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Крайно време е носенето на отговорност да бъде регламентирано със закон.
Сега отсъждат 100К пари обезщетение за Николай Цонев. Кой ще плати тези пари?
Крайно време е, който допуска грешки в работата си да си плаща за това. Недопустимо е, някой друг да плаща за чужди такива.
Политиците с охота обещават какво ли не и при неизпълнение на обещаното не носят никаква отговорност.
Следва да има наказания за такива неща.
https://www.mediapool.bg/okonchateln...ews286804.htmlLast edited by ecotronic; d.m.y г., 12:49.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
180 000 лева досега Цонев е осъдил българският данъкоплатец, заради нелепото прокурорско недоразумение наречено Роман Василев.
Ако не беше направил такава изцепка имаше немалка вероятност Цонев да бъде осъден.
Роман Василе трябваше да му повдигнат три обвинения:
1.Обида от длъжностно лице
2.Клевета от длъжностно лице
3.Престъпление по служба.
Цацата го "помилва" и не му повдигнаха нито едно обвинение.
Отговорност в смисъла в който пишеш има, но държавните органи които носят отговорност за нейната реализация по отношение на виновните държавни служители не я реализират, тоест не упражняват умишлено правомощията си.
Това бездействие(неупражняване) на правомощия също е престъпление ....Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
-
Редовият българин бива наказван за далеч по-малки прегрешения и си плаща като поп.
Крайно време е, устремилият се по стълбата на властта да свикне с мисълта, че там не е само пладнешко лапане.
---------- Post added at 13:07 ---------- Previous post was at 13:00 ----------
Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщениеЦацата го "помилва" и не му повдигнаха нито едно обвинение.
....
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщениеЧовекът си каза, че обича палми и топло време
И пак, Куба е на 200-на километра южно, с не по-малко палми и слънце...Last edited by pavlin; d.m.y г., 16:15.
Comment
Comment