Известие

Collapse
No announcement yet.

Ег(б)ати и тъпата държава сме.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Бобка,то да гледаш хората в очите знаеш как е.
    Не само тия дето са стигнали до просешка тояга бегат от тук.
    Примери много..

Comment

Боби, не говоря просто за среден пръст.
      Говоря за хора ( организирани, нищоправещи по цял ден, очевидно платени), с бръснати глави, качулки на главите, видимо в нетрезво или надрусано състояние, който при въпрос на репортера - "може ли да ви попитам за какво по-точно протестирате", той да размахва средни пръсти и крещи " да ви е...а м...та на всички" и т.н.
      Водещите колоната с протестите ( поне в понеделник вечерта), при детелината на Перник бяха няколко G класи с "яки" батки, който не малко електронни сайтове в последствие разобличиха кои са.

Не мога да повярвам, че всички мислите че ще си решите проблемите, просто като се излезне със сопите, без да си отговорите преди това на въпроса какво ще постигна с протеста си и не подкрепям ли с него поредната политическа интрига, която се играе.

Не мога да повярвам, колко лесно се забравят случките само от преди 3-4 години, когато ситуацията беше също толкова бутафорна и използвана от политическите формации да фалират една банка и закопаят държавата още повече.
      Паметта на българина е доста къса, за съжаление.
      Бутафорно ли беше самоизгарянето на живи хора: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D 0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%B2_%D0%91%D 1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_(2013_%E2 %80%93_2015)) или просто помниш колкото маймунките - по 3 минути ...

Има една народна приказка: "Ситият на гладният не вярва".

Ама въпросът не е само до това.

На хората им писна от неуредици, несправедливост и "наши хора" които винаги се пререждат на опашката.

Според мен някои от вас не осъзнават сериозността на ситуацията.

Възможно е и руснаци да "бунят" обществото към протести, но ако хората са доволни който и да ги буни ще им е все едно.

Както се казва "Там където има пушек, има и огън..." - има причини за това недоволство и тези причини са че преди 10-на години ББ им обеща на хората законност, справедливост, доходи...

А то какво излезе - едно "Дрийм тиймове" ограбиха и ошушкаха парите от еврофондовете за България, едно калинковци от Земеделския фонд рекетират и искат пари от земеделците, сменят Ауди S 8-ци на всеки 5 годинки, да не карат много остарели коли, а Руменчо Порожоанов ги "съветвал" да идват с по-стари автомобили които да паркират пред фонда : https://fakti.bg/bulgaria/322490-ska...lno-ot-benchev

В същото време служители на фонд Земеделие си построиха "Къщи за тъщи" -общо над 200-230 такива : https://bivol.bg/kushti-za-tushti-114-mln.html

https://bivol.bg/kushti-za-tushti-2.html

И к'во излиза, че всеки от ГЕРБ краде, а ние сме най-простите или просто оставяме да ни правят на прости ...

А това е само една малка частица от грабежа по време на ГЕРБ и в същото време МенТа, Цвъки, Бъки, БОКО, Шльоко и цялото ГЕРБЕРУнгелско войнство се изредиха да ни обясняват "колко било справедливо увеличението на данъците, винетките, минетките, осигуровките..." и как "те се били погрижили всичко да е законно" ...
      Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 11:42.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Това ,че някой краде не може да те направи по-прост,по-прост си, ако тръгнеш и ти да крадеш.
        За мен тези хора са с недостатъчни способности да задоволят личните си нужди по обичайния начин.
        И го правят по друг начин.
        Явно не е незаконно щом не са осъдени.
        Възможно е и да е незаконно.
        Но ако е така,за да не са осъдени в такъв случай вероятната причина е,че работещите в съответните органи също страдат от остра ментална ретардация и по-тази причина не могат да си изпълняват служебните задължения.
        Остава единствената възможност да са хора страдащи от умствена изостаналост ,кво има да им се ядосвате?
        Last edited by 546; d.m.y г., 22:02.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
          Бобка,то да гледаш хората в очите знаеш как е.
          Не само тия дето са стигнали до просешка тояга бегат от тук.
          Примери много..
          Тия политиците не могат да ме погледанат в очите....образно казано, но аз мога да ги гледам и да ги храня подобаващо....защото не аз обещавам, а те...за да управляват дадени средства....предимно парични....
          Да прав си...не само тези от беднотия бягат от България...доста хора с възможности, интелект, знаещи и можещи да правят бизнес избягаха, защото не се вписват в общата представа за ДАЛАВЕРА......точно миналата седмица седя на една маса с един швед, човек доказал се, с открит бизнес и т.н.....а аз доставчик на пици...и двамата сме пияни на кирка....та човека ми казва...трудно се прави бизнес с вас......споделя...идвам в България преди 15- 20 години, няма да уточнявам.....инвестира с ясната цел, че първите 5-6 години ще работи на загуба, тоез не баш на загуба, а ще инвестира в името на фирмата, създаване на добра среда в нея и добро заплащане....и знаеш ли каво му отговарят наште другари....ами в това няма далавера......и той ми споделя, е това е първата дума, която научих в България....а не знаех и грам български език...а сега си говори перфектно........е коментара е излишен според мен....
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

За пореден път се убеждавам, че трябва да се извинявам, че не съм милионер дето вляза, че бедността или нормалния живот са грях в тази държава, че тук си не желан, ако не си бизнесменче с Touareg.

Случката се развива преди половин час на една бензиностанция Petrol, която ми е на път към селото, което ми е на 10 км. Тук последната седмица така се случват нещата, че имам други занимавания и ходя веднъж дневно и с 10 л. газ карам няколко дни (20 км. на ден се падат, затова). Бензиностанцията ми е на път, познават ме, лоялен клиент съм, зареждам само на Petrol, макар, че от OMV също съм доволен.

Сега е късничко. Управителката, която кара и нощна смяна (що няма касиерка иди разбери) си седи някъде в счетоводството, не идва никой да те обслужи. Майната му, късно е, жената има и друга работа като управител. Ще вляза да и кажа, че искам да заредя. Влязох. Дойде с мен Викам "5 бензин и 5 газ" (лв.). И отговора , видно недоволна , че съм я разкарал за това нещожно количество (ама с тия 5 лв. газ 3 дни ходя до там) беше "бе ти няма ли да се научиш да не зареждаш така по 2-3-5 л. , като ще зареждаш пълни до горе, к'во ме разкарваш за 2 л." (толкова и малко отгоре е А95 за 5лв.). Аз на бензин въртя ключове. Викам "ми ако искате да не идвам повече, да не ви преча...". Точно сега, с тия протести, да ти го кажат ей това...

Мърлава лелка , аз ако имам нужния финанс нямаше ли сам да се заредя до горе и нямаше ли да дойда поне със 159 SW-ка примерно?

Толкова мога да си позволя, толкова си позволявам. Не стига, че вдигнали цени до пълен разрез с това, което може да си позволим, ами и мрънкат, че ги разкарваш. От утре - OMV. Поне никога не съм видял селско отношение от тях. И това управителка.

Хубаво бе, разбрахме, терминала и до там. Като нямаш пари и едва ли не направо отказват да те обслужат. Ми гони си таргетите бе лелка, аз да ти се извиня, че не мога да ти източа цялата колонка ли?

Отвратителна държава, отвратително неуважение, отвратителна липса на обслужване.
            Last edited by Ali.Sali; d.m.y г., 10:51.
            Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Това ми напомня за студентските години.
              Действието се развива през 1980 - та, цената на литър A91 беше 0,80 лв.
              Първокурсник - бедняк, докопал новичката кола на майка си и се фука пред "колегите" ама имам най-много 2 лв. за бензин.
              Бензиностанциите в София се брояха на пръстите на едната ръка.
              Та зареждам на тази на Пирогов за 2 лв. След няколко часа сме решили да ходим някъде, събираме още 2 лв. и пак там......
              Един път бензинджията ми рече:

- Бе ти що не ми я продадеш тази кола? Тази нощ идваш за трети път да зареждаш за 2 лв.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Хм, то и аз зареждах миналият месец посред нощ - околу 3 ч. през 2 дни. Веднъж за 3.95. Верно не са възможно най любезни по това време. Няма червено килимче, няма локум..... Аз обаче съм най любезното същество от 2 до 6. Който не вярва, да дойде да провери. Добре ще е да си напише завещанието предвеарително. А ми се налага да работя по това време, понякога. И НИКОЙ не се е оплакъл......
                На полицаите им давали ....май 20 тина стотинки на час, нощен труд. Очаквам да са свръх любезни, естествено. Нощем. Най вече.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Хубаво, аз като съм бил рецепционист /администратор се води, ама някой го бъркат в ония компютърните, затова си го карам с класическото "рецепционист" / по 12 часа за 500 лв. да съм си го изкарвал на хората? Те какво са ми виновни?!

Плюс това жената е и управителка там. Какво искаш да кажеш, айде като е ниско заплащането и вече и без нормално обслужване да останем. Не, накрая наистина да се разтури тая държава и кой накъде, чужбината и това е.

Тя е управителка там, понякога я виждам и на каса, но е управителка. И явно се дразни, като не може да си направи таргета литри или нещо подобно. Ама аз какво съм виновен? Намалете цените до човешки нормални за стандарта и виж как ще правиш литри...не може по оператори, по магазини и по беизностанции да им траеш номерата и лошото отношение заради някакви таргети и не знам си какво.

Сметка ти държи защо не зареждаш за повече. Щото ако зареждах за повече алфата щеше да е 159, затова. 17-годишен модел карам, видно не съм милионер. И аз искам едно Stelvio...

Comment

Не всеки става за търговец. Добрият търговец, който обикновено е научил занаята от баща си а той - от своя, добре знае, че най-важното не е това, колко даден клиент ще похарчи, а това, дали ще остане доволен. Щото ако остане доволен, ще сподели това с още 20 и в крайна сметка бизнесът му ще върви нагоре.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Ама тая е управителка. Това още по-зле. Тя ако не знае как се отнася към клиент, кой? Щото аз от месеци зареждам само там, но това до вчера. И като имаш предвид, че все нямат карти за отстъпка, и си бях лоялен, зареждах там, колата върви добре и прилично икономично с тяхна газ или бензин. Ама аз и от OMV съм доволен. Като Петрол се чувстват твърде изискани за 2-та литра бензин повече няма да ходя, не знаех, че е милионерка верига. Смисъл, за богати...

Едно е някоя касиерка в цикъл да ми извади това отношение, друго е собствената им управителка. А сиктир... ей това ги показва колко са долни и нагли, сега ще са в продължителен мензис, свалиха някоя стотинка и се гърчат. А лелката поне да се сресваше, като някаква саксия е.

Comment

А ти написа ли някакво оплакване , за да стугне до нейния мениджър това отношение или просто реши да си останеш с обидата и нищо да не се промени ? всички от нас са работили в определен етап от живота си в обсужващия сектор , аз бях в еконт като студент защо са мили там ? защото хората се оплакват при неуважително поведение и заплатата ти от 500 за месеца става 480 с глобата

Comment

По закон нямат право да те глобяват и да ти удържат от заплатата.
                          Но това със зареждането догоре съм го приел като първоначална инвестиция само първия път. Финансово погледнато след това си е едно и също. Колкото караш, толкова си зарежеш. Дали ще заредиш 5 пъти по 10 лв. или веднъж за 50 лв. в месеца, то е абсолютно все тая.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            По закон нямат право да те глобяват и да ти удържат от заплатата..

ебаваш се... по закон нямат право да ти правят договор на минимална заплата и останалото да ти го дават на ръка... а чакай 70% от малкия сектор работи така в бг...

Comment

Първоначално публикувано от Grishata Покажи съобщение
                              ебаваш се... по закон нямат право да ти правят договор на минимална заплата и останалото да ти го дават на ръка... а чакай 70% от малкия сектор работи така в бг...
                              Срещу това тряба протест, а не, че ти увеличили бензина с 20 стотинки. Ама народа си е кукла на конче.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                                Дали ще заредиш 5 пъти по 10 лв. или веднъж за 50 лв. в месеца, то е абсолютно все тая.
                                Ако се хванем за "буквата", би трябвало да не е. В единият вариянт возиш излишно количество гориво, което влияе на разходът. Може да е незабележимо, пренебрежимо и така нататък, но....
                                Друга хипотеза е, че ако днес заредиш до горе и не изразходваш горивото, а утре намалят цената, се возиш със скъпо гориво.
                                Аз често зареждам до горе, защото за 3 дни си заминава това което заредя. А я има и хипотезата че отиването до колонката също е свързано с разход на енергия. В случайят с Варна - по скоро психическа, но все пак....

Първоначално публикувано от Ali.Sali Покажи съобщение
                                Хубаво, аз като съм бил рецепционист /администратор се води, ама някой го бъркат в ония компютърните, затова си го карам с класическото "рецепционист" / по 12 часа за 500 лв. да съм си го изкарвал на хората? Те какво са ми виновни?!

Плюс това жената е и управителка там. Какво искаш да кажеш, айде като е ниско заплащането и вече и без нормално обслужване да останем. Не, накрая наистина да се разтури тая държава и кой накъде, чужбината и това е.

Тя е управителка там, понякога я виждам и на каса, но е управителка. И явно се дразни, като не може да си направи таргета литри или нещо подобно. Ама аз какво съм виновен? Намалете цените до човешки нормални за стандарта и виж как ще правиш литри...не може по оператори, по магазини и по беизностанции да им траеш номерата и лошото отношение заради някакви таргети и не знам си какво.

Сметка ти държи защо не зареждаш за повече. Щото ако зареждах за повече алфата щеше да е 159, затова. 17-годишен модел карам, видно не съм милионер. И аз искам едно Stelvio...
                                Едно е да работиш 12 часа, друго е да си в кондиция когато биологичният ти часовник те е приспал. Ако правилно разбирам, са те обслужили и са ти задали въпрос който не е съвсем лишен от логика. Естествено че ще зареждаш за колкото искаш, и са длъжни да те обслужат. След като си редовен там е разбираемо да ти зададат тоя въпрос. Не разбрах какво очакваш? "Точно сега с тия протести" когато "наказват" работниците по бензиностанциите със зареждане за 1лв, заради високите цени на горивата, да те посрещнат със флагове и фанфари ли? Или очакваш "мърлявата лелка" да ти доведе манекенка да те обслужи.
                                А като се сещам че имаше и тема, пак свързана с това зареждане на 2-3л, имам и някой подозрения.
                                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:38.
                                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                                X