Известие

Collapse
No announcement yet.

Стопаджиите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз качвам стопаджии, обаче последния път (не бях с алфа а със служебната елантра- скука ) качвам един и оня обяснява как никой не го качвал и минал пеша поне 100 км за 4 дни. После взе да обяснява как бил болен и трябвало да се прибере че да вземе пари (100 лева) че имал да плаща на болницата във Варна ( а пътуваше за Лом от Търново го качих) През цялото време мрънкаше как много му трябвали 8 лева сега като го оставя да си хване автобуса щото много малко спирали на стоп. Едва ли не - не стига че го качих, ами ми ми намеква ,ако мога и 8 лева да му дам - едвам изтърпях мрънкането му и го стоварих.

Та отсега нататък като съм сам ще избягвам стопаджии (тоя последния беше и доста съмнителен) -от 4 дни на стоп а брадата му не беше 4 дневна.

Или ще качвам само мацки (само по белички)- само да не се объркам, че те махат като стопаджиики , а после викат Бате свирка или нормално
    Last edited by BatVas; d.m.y г., 12:20.
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
      (само по белички)- само да не се объркам, че те махат като стопаджиики , а после
      викат Бате свирка или нормално
      Бе и тия може да са съмнителни, на баща ми на времето /по бай тошево/, един колега качил една и като стигналии софия, тя си скъсала полата и казала-ако не ми дадеш сто лева, казвам, че си ме нападнал и так дале, та оня дал.....
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

В англия като бях преди 6 години втората кола на която махнахме и спря.Толкова лесно возене на стоп не бях виждал.
        Тук в БГ просто му обесняваш с жестове че ще го вземеш на връщане и те така.
        sigpic
        punto GT '96

Comment

Я да видим има ли раздвижване в менията по въпроса.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

както пише в подписа ти - ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш. аз като съм вземал стопаджии всеки път съм бил сам. то и затова ги качвам.всъщност 2 пъти досега. Първият пъ бях със 156-цата още и в Севлиево взех до Търново - свършил работа по-рано младежът и да не чака до вечерта служебния автобус на Видима. Вторият път беше Русе - София, подбрах го на изхода и бях със 159-ката. Разбира се, винаги гледам как изглежда човека и се опитвам да преценя.
            а за стопаджийки... мислите ли че е нормално сама жена на пътя да чака на стоп?!?
            ex Alfa Romeo 156 '02 1.9 JTD
            ex Alfa Romeo 159 '06 1.9 JTDm
            Alfa Romeo Brera Italia Independent '10 3.2 V6 Q4
            Alfa Romeo 4C

Comment

не качвам стопаджии. повечето имат един такъв нездрав и нечистоплътен вид. качвал съм 2 пъти стопаджии и после и двата яъти съм съжалявал. единият път беше някакъв дългокос младеж, който имаше много сериозни психически проблеми, а втория мът две келемета се опитаха да ми преджобят джобовете на задните седалки. не мога да кача някой и през цялото време да гледам дали няма да наярави някое странно джижение или да извади я нож я некой газов пищов. не мИрси!
              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Аз съм качвал няколко пъти. Даже веднъж в Румъния един дядо и после той ми даваше някакви лей. Естествено не ги взех, но до колкото можах да разбера, това е редовна практика там- качваш някой и после ти плаща все едно е взел автобуса.

В общи линии то си личи кога хората са съмнителни и кога не.
                Lexus IS200

Comment

То и тук си е редовна практика в някои дестинации : София-Перник примерно, чакат си хората на Борис III и каквото дойде, я автобус, я маршрутка, я някоя кола ги вземе на стоп на цената на маршрутката.
                  146 1.6 TS '00
                  156 2.4 JTD '01

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                    ... единият път беше някакъв дългокос младеж, който имаше много сериозни психически проблеми...
                    Един приятел скоро направи един дълъг автостоп по маршрут гр. Елена - Бургас - Варна - Разград - село Камен (не спирайте там) - Велико Търново . Та аз бях десетата кола , която го качи от село Самоводене Единия от хората , които са го качили , го питал първо дали не си говори с Бог , че му се случило един път да качи някакъв младеж . Говорили си и като се опознали , стопаджията почнал да си говори сам . Шофьора го попитал и онзи му казал : "говоря си с всевишния" . Следващия , който качил моя приятел , му казал , че често попадал на такива с психични отклонения

Риск има и за двете страни ...
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                    Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                    Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Аз също не качвам на стоп никой, просто времената са такива че не знаеш на какъв човек ще попаднеш. Сигурно 99,9% са свестни хора, но точно заради тоя 0,1% не ми се рискува.Никога не знаеш какво може да ти се случи, пък и аз не съм от най-примерните шофьори(поне така си мисля), с други думи казано "ако ще се трепя поне да съм сам" щото като гледам какво става на пътя всеки ден, УЖАС просто....
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

По принцип качвам стопаджии само ако съм сигурен че маршрута по който карам ще е лежерен и мързелив, и няма да предполага някакъв риск - щото ако ми гръмне цвичката и се халосам в дръвчето аз може да съм без драскотина, а той да е прибрал чимшира - познавам такъв случай, и предпочитам да взимам впредвид чуждите грешки, отколкото да се уча от свойте.....
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Хайде и аз да си разкажа една случка. Не е точно пътуване на стоп, защото закъсахме за бензин. Та бяхме до Стара Загора с един приятел. Колата е Ланчия и е на метан. Тръгваме си от Стара Загора, но метан станцията не работи. "Имаш ли бензин?" - викам аз на приятеля ми. "Имам." - казва той. Имаш ли бензин бе? Имам бе. Сигурен ли си? Имам 15 литра бе споко. И така 15 литра бензин ни стигнаха точно за 20 км. по магистралата Стара Загора - София. Намерихме връзки в Стара Загора. Чакаха ни с 10 литра бензин на кръговото, за да не стъпват на магистралата, че няма къде да обърнат. И така, пресякохме от другата страна и се почна едно ръкомахане и разни стойки че сме закъсали. Сочехме колата и какво ли още не. След 30 минути спряха 3 момчета от ромски произход. - Бате, знаете ли що ви спрехме? ние - "Не???" . "ми шото сме цигани, бате и никой не ни уважава, а вие българите като много се уважавате и не си спирате." Това бяха думите на едно от момчетата. Колата беше няква калибра, дето не бях виждал до тогава(много стара) на втора вдигна към 140. както и да е. пари не взеха бутнахме им някви дребни там да има. Взехме бензина, хората заминаха по живо по здраво ( много им благодаря, че дойдоха чак до там с бензин) и ние с моя приятел тръгнахме наобратно към колата, която е на 20 км. от нас. За 30 минути с редуване за носене на тубата и 2 км. пеша с тежести накрая спря едно момиче, която пътуваше с кола под наем. Питахме я дали не я е страх така да спира на непознати, все пак бензина може да е прикритие... но смъмри нещо там и вика, само не сядайте отпред и това беше. Говорихме си малко и стигнахме до наща кола. В следващите 50тина км. наистина нямаше бензиностанция и къде да обърнеш посоката на движение... и от тогава мразя метана
                          Алфа Ромео 156 1.8 TS `99

Comment

ето една историа от мен тоест 2-са 1-во бях в китен 4 месеца там бачках.И идва гадйето при мен решихме че ще ходим до АХТОПОЛ да се видим с едно приателче.По пътят 2 момиченца на видима възраст около 19-20г. самички на стоп. Съптветно аз няма как да спра.що то жената до мен шанс
                            2-та случка с бащата патуваме за пловдив (аз нямах книшка тогава) и шок гледаме някакъв човек целиа гипс и бинт на стоп,и решихме да спрем. Оказасе че човека карал женаси до границата с колата и сичко ок стига на границата оставя женаси и тръгва обратно(варна) и тогава прави много тежка катастрофа,и влиза в болница в кома известно време и целиа счупен.Саответно женамо нз щото е в чожбина а блиски нямал щото живеели само те нз по кква причина.И човека го исписват от болницата и няма пари няма кола няма телефони нищо няма. Решава да се пребира на стоп,влизаме вече в пловдив и качваме човека на реиса до варна,и пари мо дадохме и мо копувахме разни неща.Човека расправя да си дадем телефони да ни прати парите като се пребере,но поради секретна информациа ние немо даваме тел. И след известно време с бащата и едни негови приатели оиваме по работа в варна,и сядаме в едно заведение както си трябва сичко това онова и поедно време се появява вапросниа човек, ние в ШОК сичките. и тои почва ти помниш ли така така и се оказа шев на половината заведениа там и недава да плащаме нищо но понеже бяхме направили голяма сметка даваме пари но не недава ня персонала да ги ззимат ШОК. и извода от това сичко е че светът е малак ако има оше някои който не е разбрал. извинявам се за РОМАНА
                            КОИТО Е КАРАЛ АЛФА Е УМРЯЛ ЩАСЛИВ

Comment

За романа няма защо да се извиняваш, само вземи пиши по-грамотно.
                              П.С. Не разбрах защо не си спрял да вземеш момичетата като си бил с жена си? Според теб като вземеш стопаджийки трябва задължително да ги наебеш ли?!?
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                                За романа няма защо да се извиняваш, само вземи пиши по-грамотно.
                                П.С. Не разбрах защо не си спрял да вземеш момичетата като си бил с жена си? Според теб като вземеш стопаджийки трябва задължително да ги наебеш ли?!?
                                Абе има жени , дето само да загледаш някоя и вадят големия чехъл от чантата да те бият с него Образно казано Просто не си попадал на такива явно ...

А колегата piqnica се е убедил лично в задружността на циганите , докато българите (не всички) ....
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                                Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                                Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Working...
                                X