Известие

Collapse
No announcement yet.

Стопаджиите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стопаджиите

Не знам дали често ви се случва докато пътувате с вашите "красавици" да видите край шосето млади хора с опъната встрани ръка и вдигнат палец. Това са наи-вече студенти или ученици, решили не толкова да спестят пари,колкото да разнообразят пътуването с претъпканите мръсни влакове и автобуси като разчитат на толерантността на минаващите шофьори. Твърде вероятно между стопаджиите да има някой запален алфист който все още не може да си позволи да притежава любимата кола (като мен например). За съжаление в сравнително богатия си опит в пътуването на "Експрес палец" не ми се е случвало да ме качи Алфа Ромео, нито дори Фиат или Ланча. Искам да призова почитателите на италиански автомобили като по-интелигентната част от автолюбителите да не подминават използващите "алтернативния транспорт". Знам, че днес не знаеш от кого какво да очакваш, но замислете се, че доста по- чести са случаите на пострадали от фалшиви полицаи отколкото от стопаджии. Пък и нали феновете на Алфа Ромео си падаме малко авантюристи ? Очаквам с интерес да разбера вашето мнение по въпроса както и ваша интересна история със стопаджии.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

то всичко е много хубавко ама един познат така на авто стоп едва не му прерязаха гърлото ... качил момчето някакъв и оня първо със спрей в очите го напръскал и после го халосал ... ама пича имал някакъв гаечен ключ до вратата си и успял някак си да се измъкне
    нищо лично ама сега живеем в едни такива несигурни времена че аз лично не бих качил на стоп даже и 13 годиншно момиче
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Ами ще се опитам да възродя темата, щото зимата нямаше ентуиазъм по нея. Пък и планирам малко пътешествие на автощастие та ми е интересно има ли развитие в мисленето ви по въпроса .
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Първоначално публикувано от koolio
        Ами ще се опитам да възродя темата, щото зимата нямаше ентуиазъм по нея. Пък и планирам малко пътешествие на автощастие та ми е интересно има ли развитие в мисленето ви по въпроса .
        никакво
        100% съгласен със Стефко.
        '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
        '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
        '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

сори , но аз не спирам

Comment

да си кажа чесно и аз неспирам...просто незнаеш на какъв човек ще попаднеш може 100 стопаджий да са свястни хора и един само да не стока и той ти стига така че ъ-ъ
            ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
            ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Като ученик съм пътувал на стоп и може би ще спра, но само ако съм с поне още един в колата , ако съм сам не съм сигурен - ако преценя че не са подозрителни стопаджиите-примерно момче и момиче и момчето не ми изглежда много криминално.
              А иначе си спомням като пътувах преди 9-10 години на стоп от Бургас до Ахтопол-Качиха ме един пич с една мацка-колата беше Корадо. Та пича караше много бързо имах чувството че всеки завой ми е последното нещо в живота. Пича постоянно си подаваха с мацката една бутилка - пластмасова от Тоник- и отпиваха доста-мислех че е тоник до момента в който ми предложиха и след като отпих , какво мислите се оказа-джин с тоник и то може би в съотношение 1:1 за това се хилеха с мацката и караше с такава скорост. Та все пак пристигнах благополучни и то защото по някое време Фау Ве-то загря и като спряхме взе да пуши-та пушека отрезви пича и последните 15-20 км караше по нормално.
              Та понякога даже и за стопаджията е опасно
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                Даже мен ако питаш рискът за стопаджията е по-голям. Имах случай като на БатВас, ама по брутален. Преди две години с един приятел пътуваме на стоп от Созопол за Варна. На отсечката Сарафово- Равда ни качи един изрод с Форд Ескорт- кабрио. Че караше като ненормален- едно на ръка ама по едно време отби и извади една плочка хашиш! Като се напуши яко после правеше два пъти по-малоумни изпреварвания. Ако щете вярвайте, но това беше единственият път, в който ме е било страх да се возя в кола. Но това си е част от тръпката и не можа да ме откаже да пътувам пак на стоп.

Comment

Съжалявам за всички добронамерени стопаджии, но и аз ако съм сам в колата (или със жена...) не качвам махащи по пътя. Имам познати с такива преживявания, дето и на мене не ми дават мира. Иначе ми се е случвало да качвам хора, не съм максималист, но напоследък много се замислям вече.
                  155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                  Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

бах , мноо упойващи в-ва имало в употреба от водачи , дето качват стопаджии ...

Comment

Първоначално публикувано от koolio
                      Първоначално публикувано от BatVas
                      Даже мен ако питаш рискът за стопаджията е по-голям. Имах случай като на БатВас, ама по брутален. Преди две години с един приятел пътуваме на стоп от Созопол за Варна. На отсечката Сарафово- Равда ни качи един изрод с Форд Ескорт- кабрио. Че караше като ненормален- едно на ръка ама по едно време отби и извади една плочка хашиш! Като се напуши яко после правеше два пъти по-малоумни изпреварвания. Ако щете вярвайте, но това беше единственият път, в който ме е било страх да се возя в кола. Но това си е част от тръпката и не можа да ме откаже да пътувам пак на стоп.
                      Ами да бяхте слезли бре пичове Да не коментирам, че по-добре да си изтъркам петите от ходене отколкото да се кача при някой олигофрен, защото само такъв би спрял и да вземе стопаджии
                      Аз също не спирам Единствено качвам възрастни хора, които са безобидни и нямат силица да ходят от едно в друго село пеш Проблема при тях е че могат да гушнат букета в колата, докато ги возиш и после ходи обяснявай, че си искал да помогнеш

п.с. Май и аз съм олигофрен щом взимам някакви стопаджии чат-пат .... Много са яки новите емотикони
                      sigpic

Comment

Абе аз доста съм стопирал и това е случая в който ме возеше пиян, ама как да сляза - колата не спира, пък и задна врата няма - да скоча няма как-рискувах и оцелях
                        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155
                          Ами да бяхте слезли бре пичове
                          А-а-а никога! Аз не се предавам така лесно- нали виждаш какво пише в подписа ми ! А, забравих да кажа, че идиотът разправяше: "Снощи се напих и си загубих документите, иначе щях да ви хвърля до Варна." А иначе съм попадал в повечето случаи на много свестни пичове.

Comment

Кoolio за това
                            "Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш" съм напълно съгласен с теб. Но само информативно да те питам. От къде знаеш какво ти е писано ?
                            Така че по добре умната и това е
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                              Кoolio за това
                              "Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш" съм напълно съгласен с теб. Но само информативно да те питам. От къде знаеш какво ти е писано ?
                              Така че по добре умната и това е

С тия бабини приказки, некога може да има много
                              sigpic

Comment

Working...
                              X