Известие

Collapse
No announcement yet.

новия ЗДП?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• новия ЗДП?

на някой да му се намира пълния текст на новия здп?
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Промените ще бъдат публикувани в утрешния брой (26.06.) на Държавен вестник. Сега на файл мога да ти пратя само досегашния тест. Текста с промените - след сряда. Ако те устройва, казвай.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Ако можеш колега прати ми го и на мен....аз ще го кача на ФТПто, да може всеки да си го сваля.
      sigpic
      Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
      " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
      "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

мерси
        ма ДВ утре ще си го получа в офиса
        явно ще чета утре

Comment

това ще е ценна информация....
          Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от KGB
            Ако можеш колега прати ми го и на мен....аз ще го кача на ФТПто, да може всеки да си го сваля.
            Съгласен ! Предлагам след сряда (щото до тогава съм яко зает) да ти изпратя и актуалните варианти на Правилника за приложение на ЗДвП, Наредбата за контролните точки и разни други нормативни актове, пряко свързани с движението по прекрасните ни европейски пътища, а ти да ги качиш на ФТП-то. А при промяна ще ти пращам актуализираните текстове. Разбира се само, ако смяташ, че ще е от полза.
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
              В сила от 01.09.1999 г. Отразена деноминацията от 05.07.1999 г
              .......................................
              изм. ДВ. бр.51 от 26 Юни 2007г.
              http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2134649345
              -Аз си мисля нещо, мисля си .
              -А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
              Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!

Comment

зли станали

Първоначално публикувано от ЗДП
                Чл. 182. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водач, който превиши разрешената максимална скорост в населено място, се наказва, както следва:

1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;

2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;

3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 100 лв.;

4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 150 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

5. за превишаване над 41 км/ч - с глоба 200 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 250 лв. и три месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

(2) Водач, който превиши разрешената скорост извън населено място, се наказва, както следва:

1. за превишаване с 10 км/ч - с глоба 10 лв.;

2. за превишаване от 11 до 20 км/ч - с глоба 30 лв.;

3. за превишаване от 21 до 30 км/ч - с глоба 50 лв.;

4. за превишаване от 31 до 40 км/ч - с глоба 100 лв. и един месец лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

5. за превишаване от 41 до 50 км/ч - с глоба 150 лв. и два месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство;

6. за превишаване над 51 км/ч - с глоба 200 лв. и 3 месеца лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

...

(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 20 лв. водач, който:
                10. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) управлява моторно превозно средство по "ВUS" лента, без да има право на това;

11. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) нарушава правилата за движение назад.

Comment

А какви са наказанията за полицаи, които нрушават закона ? Криещи се с радари примерно ? Не требва ли, да слагат предупредителни знаци и да се показват с голеееми отразителни жилетки ?
                  Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Първоначално публикувано от Naso
                    А какви са наказанията за полицаи, които нрушават закона ? Криещи се с радари примерно ? Не требва ли, да слагат предупредителни знаци и да се показват с голеееми отразителни жилетки ?
                    за тех има специални маскировъчни жилетки
                    и колите с радар ще се боядисват в защитна разцветка

Comment

аз само не разбрах ко ша ме глобат без жилетка

Comment

това за БУС лентата е мноооооого досадно.
                        Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Не бе щото аз тика гледах снощи, как полицая вади един знак "трафик кам ахед" и го слага бая преди да се залости той. После радара му е в едно такова оранжево и големо, та се вижда от на майната си. И накрая той е оставил патрулката в предвидена за тая работа отбивка и седи отвън пак с жилетка, да се вижда ! А като патувах последния път в БГ, ония беха наврели астрата в канавката между ореите, та почти я беха изтаваниле ! И за капак държаха радара към земята и го дигаха, се едно ше те стрелят от упор
                          Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Само конски секс ше ги оправи тея
                            _______
                            146 JTD - ex
                            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                              аз само не разбрах ко ша ме глобат без жилетка
                              Чл. 185. За нарушение на този закон и на издадените въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
                              -Аз си мисля нещо, мисля си .
                              -А защо ?? Не мисли просто се наслаждавай !!!
                              Alfa Romeo-eдинственият начин да бъдеш различен !!!

Comment

Working...
                              X