Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vladu
    мен и среднио ми палаф ма не стига до педалите баце.
    мойта арчи 5.5-6.5 извън града - зависи от скорост, климатик.
    8-11.5 в града зависи от режимите на десния крак.
    Това е друго. Мерси все пак.

Според мен е по-добре да се общува нормално с нормални хора а не - те си знаят
    ALFA ROMEO 156 1,9 JTD 01г

Comment

Първоначално публикувано от търтей
      ебе колега ти нали не очакваш някой да познае точно колко ще ти харчи колата?
      аз мога да се пробвам ама пусто днес си забравих тарото в къщи

Comment

Първоначално публикувано от DELHY
        Първоначално публикувано от търтей
        Значи чети внимателно и мисли
        я пробвай пак
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

[quote=търтей]
          Първоначално публикувано от "търтей":2i4tq60z
          Значи чети внимателно и мисли
          я пробвай пак [/quote:2i4tq60z]

Това написах преди няколко поста:

По каталога съм видял, но това е за кола в ново състояние.Според мен те се различават с все повече и повече с нарастване на годините и километрите. Знам, че никои неможе да ми даде точен разход на моита кола,но все пак нещо приблизително колкото повече хора пишат за техните коли толкова по точно ще преценя

Comment

Надявам се колегата вече е разбрал, колко е важно да кръщава темите ясно и разбираемо и да задава коректно въпросите за да получи отговори.
            Ясно е че колата като нова има едн разход , като стара друг. Ясно е още че е индивидуално за колата и според натовареността и това колко ти е тежък крака. Правило ми е впечетление обаче че чисто нова кола (дизел) харчи повече като нова и разхода става по-малък като стане на 80-100 хил км. Това не съм съвсем сигурен на какво се дължи , ама показва , че е експлоатирана правилно.
            Иначе за 1,9 при нормално каране 5,5 - 6.5 л/100
            С Петко с 147 -цата 1,9 ЖТД 8 клапана - сме правили и раход до морето(Сл, бряг) 7-8 литра (еярно че се движехме по-бързо от на Михалис поршето 911 кабрио) ама той все пак го разработваше щото му беше на 400 км като тръгвахме и не дигаше повече от 160 -170 км/ч а Петко понастъпваше доста повече На връщане не сме и го чакали
            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

колко да се увеличи - половин литър
              ако се е увеличил двойно - хвърляй колата в някоя морга и си вземи японска малолитражка
              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

само дето темата с разходите дето е 11 страници и уж си я бил чел е точно за това
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Хубава тема се заформи КОлега, без да съм тесен специалист, мога да ти прогнозирам разходът от около 6-7/100 макс и то ако караш бързо, което не ти препоръчвам. Даже и да не ти е наред колата нещо, пак там ше е някъде, иначе трябва и по-малко да е. Погледни в bgmaps.com, направи си маршрут и изчисли колко ше ти трябва.

Аз на дълъг път сипвам до горе и така тръгвам. Ако направиш това, то като стигнеш до морето и допълниш, ще си разбрал вече с голяма точност колко ще ти изгори за целия пробег Не е сложно Приятно прекарване на морето!
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

не мисля, че с годините се качва разхода ... се си мисля, че с повредите се качва. не мое да си в повече от 5-10%(което е в рамките на 300-800 милилитра) отгоре при изправна кола на 5-6 години.

моя градски разход се е качил от чипа и щото карам предимно студена - 2-3 км е от вкъщи до раута и щото я газя напук.
                    Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                    Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Покрай кандидат-студентската кампания два пъти водих сина по маршрут Бургас-Пловдив-София-Бургас. Скорост по магистралата 130-140, иначе мин. 100, включен климатик постоянно - разход 6,03л. нафта, това значи по 50л. нафта, на курс от OMV.
                      156 1.9жтд 2000г.

Comment

Това е моето мнение!

Според мен някои хора се мислят за "голяма работа" и от там се получават неразбирателства също и от прибързани коментари от които никой няма полза от тях освен да си изкарат негативната енергия. Смятам, че това място трябва да обединява хората следователно да си помагат кои с каквото може да се пускат теми да се обсъждат и човек сам да прецени коя информация му е нужна и коя не.От скоро съм във форума и не съм доволен от някои хора. Замислете се.

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!

Comment

Първоначално публикувано от vladu
                          не мисля, че с годините се качва разхода ... се си мисля, че с повредите се качва. не мое да си в повече от 5-10%(което е в рамките на 300-800 милилитра) отгоре при изправна кола на 5-6 години....
                          Именно При дизелите е така
                          _______
                          146 JTD - ex
                          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Ми тук ще се намеся и аз.
                            Значи я се позамисли ти малко колко им е писнало на "старите кучета" да четат през ден теми с едно и също съдържание. И колко такива глупави поста ( я яиж как се разраства темата) Биха били спестени ако един новодошъл се позапознае първо с правилата, поразрови се из форума използва търсачката и така.

А и още нещо - теб тук никой не те познава, а всички който са писали тук се познават и то вече от години. Та я си представи следната ситуация: влез в някой бар пълен с афроамериканци и им кажи черни маймуни примерно.
                            За всяко място си има определен тип поведение което трябва да се спазва, и е нормално човек докато се научи да е малко по тих. А не да се конфронтира на бърза ръка с половината форум
                            Благодаря за разбирането
                            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

и не съм доволен от някои хора. Замислете се.
                              Искаш ли да пробваш да пуснеш по същия начин темата в БМВ форума или в на Хонда. Или в Ланча , може и Фиат.
                              Ще тия пратят в кошчето, а хората които ти отговаряха в тази тема не се мислят за голяма работа а се стремят все пак когато се пише в специализирани раздели ( а не в :Общи приказки") да има някаква прегледност , да е ясно и да може лесно да се намират темите.

Е тези хора (цялата общност която е тук от години - ти явно не си от нея или не искаш да си от нея )дето не си доволен от тях , които споделят информация и са създали форума могат да имат претенции все пак да има някакъв ред и смисленост.
                              Все едно да отидеш на гости и да кажеш , не съм доволен как сте обзавели. И аз не съм доволен - щото в последно време доста хора се регистрират , пишат се по 1200 мнения на ден, нямна подреденост , пускат се теми където падне и както падне и се опитвам да покажа как трябва да е за да е форума полезен , ама има и дървени философи появили се днес , щото нещо им трябва и взели да дават оценки , без да са допринесли с нищо за развитието на форума .
                              Тая тема ще я оставя и ще давам линк за нея на появяващите се потребители философи
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                                ТРЕТО кръщавайте темите смислено
                                147 1.6 TS

Comment

Working...
                                X