If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
мен и среднио ми палаф ма не стига до педалите баце.
мойта арчи 5.5-6.5 извън града - зависи от скорост, климатик.
8-11.5 в града зависи от режимите на десния крак.
Това е друго. Мерси все пак.
Според мен е по-добре да се общува нормално с нормални хора а не - те си знаят
ебе колега ти нали не очакваш някой да познае точно колко ще ти харчи колата?
аз мога да се пробвам ама пусто днес си забравих тарото в къщи
Значи чети внимателно и мисли
я пробвай пак [/quote:2i4tq60z]
Това написах преди няколко поста:
По каталога съм видял, но това е за кола в ново състояние.Според мен те се различават с все повече и повече с нарастване на годините и километрите. Знам, че никои неможе да ми даде точен разход на моита кола,но все пак нещо приблизително колкото повече хора пишат за техните коли толкова по точно ще преценя
Надявам се колегата вече е разбрал, колко е важно да кръщава темите ясно и разбираемо и да задава коректно въпросите за да получи отговори.
Ясно е че колата като нова има едн разход , като стара друг. Ясно е още че е индивидуално за колата и според натовареността и това колко ти е тежък крака. Правило ми е впечетление обаче че чисто нова кола (дизел) харчи повече като нова и разхода става по-малък като стане на 80-100 хил км. Това не съм съвсем сигурен на какво се дължи , ама показва , че е експлоатирана правилно.
Иначе за 1,9 при нормално каране 5,5 - 6.5 л/100
С Петко с 147 -цата 1,9 ЖТД 8 клапана - сме правили и раход до морето(Сл, бряг) 7-8 литра (еярно че се движехме по-бързо от на Михалис поршето 911 кабрио) ама той все пак го разработваше щото му беше на 400 км като тръгвахме и не дигаше повече от 160 -170 км/ч а Петко понастъпваше доста повече На връщане не сме и го чакали
Хубава тема се заформи КОлега, без да съм тесен специалист, мога да ти прогнозирам разходът от около 6-7/100 макс и то ако караш бързо, което не ти препоръчвам. Даже и да не ти е наред колата нещо, пак там ше е някъде, иначе трябва и по-малко да е. Погледни в bgmaps.com, направи си маршрут и изчисли колко ше ти трябва.
Аз на дълъг път сипвам до горе и така тръгвам. Ако направиш това, то като стигнеш до морето и допълниш, ще си разбрал вече с голяма точност колко ще ти изгори за целия пробег Не е сложно Приятно прекарване на морето!
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
не мисля, че с годините се качва разхода ... се си мисля, че с повредите се качва. не мое да си в повече от 5-10%(което е в рамките на 300-800 милилитра) отгоре при изправна кола на 5-6 години.
моя градски разход се е качил от чипа и щото карам предимно студена - 2-3 км е от вкъщи до раута и щото я газя напук.
Покрай кандидат-студентската кампания два пъти водих сина по маршрут Бургас-Пловдив-София-Бургас. Скорост по магистралата 130-140, иначе мин. 100, включен климатик постоянно - разход 6,03л. нафта, това значи по 50л. нафта, на курс от OMV.
156 1.9жтд 2000г.
Според мен някои хора се мислят за "голяма работа" и от там се получават неразбирателства също и от прибързани коментари от които никой няма полза от тях освен да си изкарат негативната енергия. Смятам, че това място трябва да обединява хората следователно да си помагат кои с каквото може да се пускат теми да се обсъждат и човек сам да прецени коя информация му е нужна и коя не.От скоро съм във форума и не съм доволен от някои хора. Замислете се.
не мисля, че с годините се качва разхода ... се си мисля, че с повредите се качва. не мое да си в повече от 5-10%(което е в рамките на 300-800 милилитра) отгоре при изправна кола на 5-6 години....
Именно При дизелите е така
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Ми тук ще се намеся и аз.
Значи я се позамисли ти малко колко им е писнало на "старите кучета" да четат през ден теми с едно и също съдържание. И колко такива глупави поста ( я яиж как се разраства темата) Биха били спестени ако един новодошъл се позапознае първо с правилата, поразрови се из форума използва търсачката и така.
А и още нещо - теб тук никой не те познава, а всички който са писали тук се познават и то вече от години. Та я си представи следната ситуация: влез в някой бар пълен с афроамериканци и им кажи черни маймуни примерно.
За всяко място си има определен тип поведение което трябва да се спазва, и е нормално човек докато се научи да е малко по тих. А не да се конфронтира на бърза ръка с половината форум
Благодаря за разбирането
Искаш ли да пробваш да пуснеш по същия начин темата в БМВ форума или в на Хонда. Или в Ланча , може и Фиат.
Ще тия пратят в кошчето, а хората които ти отговаряха в тази тема не се мислят за голяма работа а се стремят все пак когато се пише в специализирани раздели ( а не в :Общи приказки") да има някаква прегледност , да е ясно и да може лесно да се намират темите.
Е тези хора (цялата общност която е тук от години - ти явно не си от нея или не искаш да си от нея )дето не си доволен от тях , които споделят информация и са създали форума могат да имат претенции все пак да има някакъв ред и смисленост.
Все едно да отидеш на гости и да кажеш , не съм доволен как сте обзавели. И аз не съм доволен - щото в последно време доста хора се регистрират , пишат се по 1200 мнения на ден, нямна подреденост , пускат се теми където падне и както падне и се опитвам да покажа как трябва да е за да е форума полезен , ама има и дървени философи появили се днес , щото нещо им трябва и взели да дават оценки , без да са допринесли с нищо за развитието на форума .
Тая тема ще я оставя и ще давам линк за нея на появяващите се потребители философи
Comment