Известие

Collapse
No announcement yet.

Петиция в подкрепа на образованието

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

[quote=търтей]
    Първоначално публикувано от "Old Fox":1tbowcpl
    Ти ме убеждаваш на 80%
    аз вярвам че пазара се регулира/контролира сам ти не

та така[/quote:1tbowcpl]
    И ко ся? Пиенето на ром ша ни се размине тъй ли? Тамън се бях подкарал.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от търтей
      а и си проспал смит в училище както и фридман
      Фридман и Смит може и да не съм ги проспал, защото още не съм завършил училище!

ок?

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
      == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

[quote=Слав]
        Първоначално публикувано от "търтей":wr6daa43
        а и си проспал смит в училище както и фридман
        Фридман и Смит може и да не съм ги проспал, защото още не съм завършил училище!

ок? [/quote:wr6daa43]

да те препитам ли?
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Съвсем сериозно ти казвам.Ако го приемаш ма майтап това едруг въпрос.
          Хайде спирам да пиша, че в тази страна всички разбират от политика, икономика, футбол и коли...

Лек ден!

== Lancia Delta == 1.6 ІІ i.e. - тоталка
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

Comment

Първоначално публикувано от Слав
            политика, икономика, футбол и коли
            и жени
            Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

[quote=търтей]
              Първоначално публикувано от "Old Fox":2a16a552
              Ти ме убеждаваш на 80%

та така[/quote:2a16a552]

Под формата на частни уроци
              97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

[quote=Yon]
                Първоначално публикувано от "Old Fox":kaurhfgl
                Ти ме убеждаваш на 80%

та така
                Под формата на частни уроци [/quote:kaurhfgl]

Незацеп

Comment

Вярно това е интересна тема и веднага ми изникнаха няколко въпроса:
                  1.Какъв процент от учителите вадят пари от частни уроци?
                  2.За какви суми става въпрос ( бъдете сигурни че не са малки)?

И сега въпрос номер 3 с ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ.
                  3.Посочете ми имена на 3-ма учители който са декларирали допълнителни приходи от частни уроци и са платили данък върху тези си приходи.
                  А на всички ни е ясно че това си е сенчест бизнес с огромни мащаби
                  Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от JK
                    Първоначално публикувано от milenamr
                    Благодаря ви за подкрепата ,колеги.Наистина образованието е от първостепенна важност за изграждането на един човек като личност.Загърбвайки точно тази сфера управляващите обричат нацията на тотално мозъчно изветряване и един единствен порив на човека -да консумира.(което не е особено обнадеждаващо ...поне така мисля аз)
                    А аз мисля, че от първостепенна важност за изграждането на един човек е семейството ! Затова за деградацията на младите не е виновно само образованието и в частност "гладните" учители ...

Съгласен съм с идеята да се увеличат заплатите на учителите, но както каза един колега по - горе, не само те имат нужда от такива увеличения. Хубаво е да се покаже на политиците и обществото, че не може така да се продължава. Но не покрепям идеята да се проваля учебната година ! Представете си лекарите да не отидат на работа и да измрат сумата му и хора за една седмица, защото лекарите спасяват ежедневно десетки животи ...

100% увеличение на какво и да било е нереално и неизпълнимо. Според мен учителите трябва да се замислят за промяна на исканията си, ако искат да постигнат нещо !
                    Що да е нереално? Как на шофьорите им увеличиха от раз заплатата със 100%. А с учителите даже не преговарят, тва е пълна свинщина!! Те просто не искат да им увеличат заплатите и с 10%, затова не сядат и да преговарят. Аз съм сигурен, че учителите ще се съгласят и на 50% увеличение, но министерството просто показва адско неуважение в момента като си мълчи по тоя въпрос!
                    Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
                      Вярно това е интересна тема и веднага ми изникнаха няколко въпроса:
                      1.Какъв процент от учителите вадят пари от частни уроци?
                      2.За какви суми става въпрос ( бъдете сигурни че не са малки)?

И сега въпрос номер 3 с ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ.
                      3.Посочете ми имена на 3-ма учители който са декларирали допълнителни приходи от частни уроци и са платили данък върху тези си приходи.
                      А на всички ни е ясно че това си е сенчест бизнес с огромни мащаби
                      1) Никой не мож ти каза
                      2) виж 1)
                      3) Мога да ти посоча даже 5. Просто няма смисъл да ги озвучаваме във форума. Едното е на майка ми. Хората си работят във фирма специализирана в това и всичко си е легално. Вярвам че има и други такива.
                      Обаче аз имам контра въпрос. Какво общо има това със заплатите? Ти ако имаш възможност не би ли изкарвал нещо допълнително? Никой не е задължен да ходи на уроци. Хем искаме пазарни принципи, хем после викаме "а частните уроци?"Аз съм ходил само два пъти на уроци и то в университета и то щото бях тъп Ама за това съм си виновен аз и си плащам за което. Това с частните уроци е болна тема - ми недейте да ходите на частни уроци. Доказано е че може и без тях. (Тук говорим до средно образование)
                      За декларирането на допълнителните доходи съм съгласен обаче - грешно е. Обаче далеч не само при учителите нещата са така. Колко софийски и варненски бабички скубят яко наеми и после ревът, че са им ниски пенсийте. Но и те нищо не декларират.

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox
                        Никой не е задължен да ходи на уроци.
                        Да така е НО защото дете в седми клас за да го приемат в елитна гимназия трябва да знае при кого да отиде на уроци.... ? Ей тази работа да отпадне евала им, и на всичките учители 1000 лева заплата

Comment

пенсийте.

Comment

Първоначално публикувано от Yon
                            Да така е НО защото дете в седми клас за да го приемат в елитна гимназия трябва да знае при кого да отиде на уроци.... ? Ей тази работа да отпадне евала им, и на всичките учители 1000 лева заплата
                            еми що
                            щото както казах повечето учители са неграмотни
                            ама то и нема стимул да си добър даскал щото парите се същите ...
                            демек проблемът не е в увеличението на заплатите а в самата система
                            и докато не поискат и създадат нова система аз лично съм против да им се дигат заплатите

не че съм за да се дигат заплатите на шоферите - ама за това конкретно са виновни сите гении дето гласуват за бб, атака, партията майка и прочее подобни формирования

Comment

[quote=търтей]
                              Първоначално публикувано от Yon
                              Първоначално публикувано от "Old Fox":2sl3epnx
                              еми що
                              щото както казах повечето учители са неграмотни
                              ама то и нема стимул да си добър даскал щото парите се същите ...
                              демек проблемът не е в увеличението на заплатите а в самата система
                              и докато не поискат и създадат нова система аз лично съм против да им се дигат заплатите

не че съм за да се дигат заплатите на шоферите - ама за това конкретно са виновни сите гении дето гласуват за бб, атака, партията майка и прочее подобни формирования[/quote:2sl3epnx]

Няма да забравя изказване на неучителски персонал в училище(мед. сестра) от рода: "Тази учителка става другата не става затова не го пиши в този клас защото еди си какво...." и в последствие се оказва жива реалност........
                              Какво правим? - Адекватна атестация през месец два и сеч

И аз съм на мнение ,че трябва да се смени системата в образованието. Неможе един учител да си мисли че е несменяем и да не му пука какво се случва , а в това време друг да се спуква от работа да преживява проблемите на учиниците си и накрая едно и също...

Comment

[ проблемът не е в увеличението на заплатите а в самата система

не че съм за да се дигат заплатите на шоферите - ама за това конкретно са виновни сите гении дето гласуват за бб, атака, партията майка и прочее подобни формирования
                                А това вече е друга приказка и подкрепям на 100 % А не- "кой няма пари да го духа". Лошото е, че на предводителите на тия стачки хич не имдреме за състоянието на образователната система, а си преследват техни си цели.
                                П.С. Все още не мисля, че 300 лева е нормална заплата за учител.
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X