Известие

Collapse
No announcement yet.

Петиция в подкрепа на образованието

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Очеизвадно е, че всички искания и предлагания са подложени на страшна манипулация.
    Исканията - съзнателно се оповестяват по медиите с контролирани редакции, за да се получи точно това, което става - обща отрицателна реакция сред хората, насочена срещу учителските искания. И да не ми седнете сега да ми обяснявате как това не е вярно - защото още от началото никъде официално не бе оповестено точното искане на учителите. Спомнете си как се шумеше адски недоволно, защото искали били 100% увеличение сега...
    Предоженията - колко пъти вече става дума, че те са съзнателно неясни, изказани с цел провокация на обществото. Да не говорим пък как до преди няколко дена нямаше никакви пари, и изведнъж (след няколко изказвания на съзнателни финансисти...) се оказва че пари има, и то достатъчно. Последните предложения - да ви обясня ли за какво става дума наистина ?
    Правителството предлага от 1.07.2008 средна заплата за сектора 648лв, при това без реформи и съкращения. Т.е. ако искате да ви увеличим заплатата, ще трябва да ви окастрим. Е благодаря, аз това го слушам в армията вече 5 години - окастриха ни много здраво, да не кажа, че направо ни изкорениха, а увеличение на доходите - нъцки. Планираните увеличения от 6-10% на година за бюджетните зе оказват реално -15% поради един простичък факт - ИНФЛАЦИЯ... А за училищата - не знам доколко ви е известно, но само тази учебна година, заради силно намалелия състав на паралелките, на места бяха съкратени до 50% от учителите. Е какво по-голямо съкращение от това??? И сега да ми заявяват, че нямало пари за увеличение ?!? Къде са спестените пари от съкратените учители??? Защо не искат да ги пренасочат тия средства към останалите да се борят с вятърните мелници??? Това са все въпроси, които всички ние, като разумни и мислещи хора, трябва да си зададем. А не като едно овчедушно стадо да вярваме на всяка дума на добрите господа министри
    Освен това, защо наистина не се прие вариант за стимулиране на младите кадри? Тия, дето наистина стачкуват, защото им е непосилно да се издържат с тия заплати? Защото на една леля пред пенсия заплатата заради стажа и класовете за квалификация надхвърля двойно почти заплатата на начинаещия даскал, и нея хич не я е еня дали и с колко ще скочи средната заплата - тя може само да спечели. Не казвам, че учителите на възраст не си заслужават парите - хората са си оставили живота и нервите в касните стаи. Просто трябва по-гъвкав подход ... според мен.
    155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
    Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Първоначално публикувано от търтей
      Първоначално публикувано от milenamr

медийте

мии
      'Мий' се пише
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy
        Първоначално публикувано от търтей
        Първоначално публикувано от milenamr

медийте

мии
        'Мий' се пише
        мий се пише кат та пратат да си мииш ръцети
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• ниски заплати=лошо преподаване=глупави деца=овчо общество=слаби управници с много лъжи...
          високи заплати=хипер инфлация=поставяне под въпрос валутния борд=бедна държава
          Толкова ли е трудно да се погледне мащабно? Преди бяха шофьорите, сега са учителите, после някой друг...поводът различен- причината..една и съща...
          Alfa Romeo GTV 2.0/ 16 1997

Comment

• Искрено с е извинявам от мое и от името на всички колеги за неудобството и неприятностите, които ви създаваме с тези наши стачки.Напълно основателни са и вашите недоволства относно пречките,които (без да желаем) ви създаваме.И много силно се надявам наистина тази стачка да свърши до броени дни.Всички се уморихме ужасно много,както физически, така и психически.Вярвам ,че до няколко дни децата най сетне ще влязат отново в час и ще ги посрещнем с усмивка, както те заявиха неколкократно,че биха искали.А ние искаме същото.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
            Втора национална среща на 155

Comment

• Първоначално публикувано от aya
              ниски заплати=лошо преподаване=глупави деца=овчо общество=слаби управници с много лъжи...
              високи заплати=хипер инфлация=поставяне под въпрос валутния борд=бедна държава
              Толкова ли е трудно да се погледне мащабно? Преди бяха шофьорите, сега са учителите, после някой друг...поводът различен- причината..една и съща...
              Ти кой от двата варианта си избираш?
              Ама ще ти подскажа, че при втория зависимостта не е такава. Знам, че темата е много дълга и на места затлачена, но ако я попрехвърлиш ще видиш, че това с високите заплатите и инфлацията вече е коментирано и те такава пряка зависимост няма
              Не се обиждай ма ти куца логиката мъничко - щот аз като ти чета поста излиза, че като се вдигнат заплатите ще се срине валутния борд. Или не съм схванал правилно?
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Working...
              X