Известие

Collapse
No announcement yet.

Кога видяхте за 1-ъв път алфа през живота си ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кога видяхте за 1-ъв път алфа през живота си ?

Значи аз съм 81ви набор. Роден съм в Свищов и баба и дядо са си от там и 90-те години Мама и Тате ме изпращаха при баба в свищов за лятните ваканции и там като в всяко малко градче в махалата като деца си играехме на големи талпи лапета. По онова време 90-те в зората на демокрацията по българските пътища се движеха само Лада и Москвич Жигули Всяка недела в Гр.Свищов се провеждаше Битак идваха търговци от близките градове и ние лапетата и ни там сред захарния памук и петлетата ....... по едно време в далечината между соц. возилата с ремаркета забелязах някакъв тъмен автомобил огромен за онова ти време с тъмни стъкла просто стоеше като НЛО кацнало посредата и някаква суматоха около него тръгваме цялата дружина лапета на татъка и това беше първата Алфа която видях през живота си в детските ми очи вероятно си представяте вече как е изглеждала тази гледка това беше АЛФА РОМЕО 164 изглежда ше ми направо вълшебно толква бях впечатлен от боята таблото копчетата таблото показващо над 200 ...........
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - няма я вече
    Alfa Romeo 155 1,8 8v T.spark - няма я вече
    Alfa Romeo 145 1.4 16v
    BMW 520i E39

aз нямам конкретен спомен, може би на картинка от дъвки турбо бяха много популярни
    но зарибявката дойде от алфата на баща ми преди 10-на години - убийствена 33-ка
    Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

Първата Алфа, която видях и даже многократно съм се возил на нея, беше Алфата Джулия Спринт ГТ на Гунди през 1969-1970 г.

Бежева, номера беше СА 6666

Бях на 4-5 години, живеехме в Лозенец до 4-то районно (на ъгъла на Крум Попов и Добър Юнак), а Гунди живееше със семейството си в милиционерския блок точно над районното.

Със сина му Андрей бяхме приятели и "съученици"в една група в детската градина на ул. Розова Долина и Гунди често идваше да го вземе с колата (въпреки че живееха на 500 метра).

Алфата беше голяма атракция в квартала и често ни е возил - мен и някои други хлапета - по 1 кръгче до хотел Хемус и надолу до канала.

После, през 1985 г., си купих първата лична Алфа - тъмносиня Алфа 1750 Берлина.
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Бре честно нямам спомен но одавна това е сигурно
        1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
        2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
        1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Аз бях на 3-4 годинки. Бяха ми донесли от Гърция една детска количка с батерии. Отваряха се вратите, светеха фаровете...луда работа, но не беше ЖТД де Някъв спайдер, ако не ме лъже паметта
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

За първата не си спомням точно ,но май беше 33 Спортвагон (бат Данчо да не съм видял теб ) и тогава се чудех ,какъв е този странен автомобил Но първата кола ,която знаех че е Алфа беше една Жулиета бордо със затъмнени стопове, мисля че фабрично ,спираща в квартала ми и оттогава се влюбих в този модел
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

На италфест 2007 май....
              sigpic
              === 75 1.8 T '86 ===
              === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Бях мноооого малък и когато бях на село един роднина дойде с някаква много странна кола (за името говоря) ... по памет мога да кажа, че модела беше 75 или 33, не си спомням, но тогава ми направи огромно впечатление ... от тогава не съм се интересувал, но преди 3-4 години започнах да виждам, че алфите също са коли (и то какви ) Но преди 2 години наистина осъзнах какви коли са ...
                Fiat Punto Mk.II 1.2 8v
                Fiat Punto Mk.I GT1

Comment

До колкото си спомням на едно море видях 1-вата, но не си спомням каква беше.Спомням си, че баща ми казваше, че някой ден и ние ще имаме. След години купи 33-ката 1,7 16V (от тогава харесвам 33-ки).
                  Alfa Romeo 145 1.9 JTD
                  http://bendidas.hit.bg/

Comment

Първоначално публикувано от pinko
                    Първата Алфа, която видях и даже многократно съм се возил на нея, беше Алфата Джулия Спринт ГТ на Гунди през 1969-1970 г.

Бежева, номера беше СА 6666 ....
                    Благородно ти завиждам!!!! Ама Многоооооо!!!
                    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Като бях много малък,на 7 години някъде едно приятелско семейство си купи червена 75-ца 2.0,вътре с ел.стъкла,борд компютър и т.н. и пича дето я караше си спомням,че беше ненормален и я въртеше насам натам та и се кефех много...по късно малко по малко осъзнах за какво става на въпрос
                      ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                      BMW e39 facelift

Comment

Re: Кога видяхте за 1-ъв път алфа през живота си ?

Първата която ми направи голямо впечатление беше 164 видях я 1990 година един познат италианец беше дошъл с нея тъкмо взета от магазина.Чудех се това космически кораб ли е? Какво ли е?
                        Alfa Romeo 145 1.6 TS '99 facelift
                        Alfa Romeo 147 1.9 jtd '05 facelift
                        Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

Някъде 90 година,един съсед имаше Жулиета-уникална на 4-5 години беше и един имаше 155 2.5 една две години по-късно
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

90г. ме гониха да ме бият с един Sprint или GTV.(бяхме гепили едни емблеми на едно БМВ на един ден).94г. старите завършват(Аз де) и един съученик с книжка идва с бяла принцеса с климатик и найлон на задните седалки и му викам:-кво е тва бее(със огромна завист) И той:-Алфа Ромео 33 1,7 BOXER на два дни.
                            Тогава май се разболях

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Някъде 80-те години, една Жулиета ми се е запечатала в главата! Цвят бордо, друго не си спомням, ама май е било достатъчно !
                              ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                              ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                              ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                              ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Working...
                              X