Известие

Collapse
No announcement yet.

Обичате ли да мръзнете и да стържете замръзнали стъкла?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Това с дистанционното запалване не е оферта според мен. единствено ако колата е на платен паркинг. щото нали паля си аз колата и след 20 минути като отида ще намеря само бележка мерси много от крадците. ай сиктир! иначе печката е супер оферта ама на тази цена нещо не ме грабва! по добре гараж.
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
      Това с дистанционното запалване не е оферта според мен. единствено ако колата е на платен паркинг. щото нали паля си аз колата и след 20 минути като отида ще намеря само бележка мерси много от крадците. ай сиктир! иначе печката е супер оферта ама на тази цена нещо не ме грабва! по добре гараж.
      И кво? Като ходиш на работа си носиш гаража? Като отидеш на ски си носиш гаража? Като отидеш на гости си носиш гаража? Като ходиш да ..%"+?... някоя мадама си носиш гаража?

Идеята е, че зимата, където и да отидеш с колата, и тя престои няколко часа на студа (точно колкото да изстине яко и да се заледи), малко преди да тръгнеш към нея цъкаш дистанционното (или пък нагласяваш часовника за предполагаемото време за тръгване, ако е паркирана по-далече от 1 километър) и се качваш в топла кола. Има и вариант да и пращаш един SMS, че за да палне печката.

Гаражът е вариант само сутрин.
      Last edited by pinko; d.m.y г., 15:52.
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
        ...Има и вариант да и пращаш един SMS, че за да палне печката...
        Много се оскъпява отопляването така
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Еххх, на моята кола си имам печка . Това си е супер екстра.
          sigpic
          SCUDERIA ITALIA
          BMW 5-er
          BMW 7-er
          Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщение
            Това да си загряваш колата на място при минусови температури като я запалиш,според мен е доста излишно.
            Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
            Да, но това си е лично и само твое мнение...

Напротив колега, аз одеве говорих с моя алармаджия и за 70.00 лв. с монтажа каза, че ще ми сложи дистанционен модул за запалване, НО той няма да обезврежда алармата чаткаш ли...
            SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
            SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
            SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщение
              Да, но това си е лично и само твое мнение...

Напротив колега, аз одеве говорих с моя алармаджия и за 70.00 лв. с монтажа каза, че ще ми сложи дистанционен модул за запалване, НО той няма да обезврежда алармата чаткаш ли...
              Нека го направи да работи само при дръпната ръчна, че един познат си запали колата на скорост и БУМ
              sigpic
              SCUDERIA ITALIA
              BMW 5-er
              BMW 7-er
              Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщение
                Айде светнете ме моля как точно става това с дистанционното запалване и колко ще ми струва това удоволствие?

eto нещо по въпроса

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=12499
                Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                  Нека го направи да работи само при дръпната ръчна, че един познат си запали колата на скорост и БУМ
                  А пък зимата на ръчна си е голям кеф като престои една нощ - трябва с горелката отдолу да се завираш
                  146 1.6 TS '00
                  156 2.4 JTD '01

Comment

аз до колкото разбрах колегата pinko е купил колата си с тази печка вместо това котле да му стои монтирано в колата и само да му тежи,не виждам защо да не се дадат тези 3к. за тази страхотна екстра(ако има възможност разбира се) мене не ме блазни това че няма да стържа стъклата и че няма да зъзна като куче ами това че двигателчето ще е топло като му врътна ключа
                    Това за паленето с дистанционно грам не ми се вижда като вариант...единствената алтернатива е гараж+циганско чудо и цяла нощ количката да спи на по-топло и от мен
                    Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                    sigpic

Comment

Баварецо си има оригиналдъ и са се смачквам от кеф.

Comment

идея

мда за 3000лв ще извадя TS-а и ще сложа 3.0 и ще сложа един циганин опс българин от ромски произход да го размразява с печката
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщение
                          А пък зимата на ръчна си е голям кеф като престои една нощ - трябва с горелката отдолу да се завираш
                          Зависи от състоянието на жилата на ръчната. Аз винаги съм на ръчна и нямам проблем (все пак гаража ми е с наклон). А без ръчна как ще запали колата зимата? Може би ще я остави на нулева без ръчна и подпряна с две трупчета
                          sigpic
                          SCUDERIA ITALIA
                          BMW 5-er
                          BMW 7-er
                          Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщение
                            Зависи от състоянието на жилата на ръчната. Аз винаги съм на ръчна и нямам проблем (все пак гаража ми е с наклон). А без ръчна как ще запали колата зимата? Може би ще я остави на нулева без ръчна и подпряна с две трупчета
                            Ами ти си с гараж На открито е друго.А с алфата чесно казано още не съм минал една зима, но с предишното ми пежо след като видях голям зор със замръзнала ръчна, повече никога не съм я оставял да пренощува с ръчна, особено като отдолу е полепнала полузамръзнала киша. А ако само ще запалваш с ръчна е друго, не е като да пренощува с дръпната. Въпреки че може и да се запали и със спирачката, малко повече трябва да се натисне само че без сервото...
                            146 1.6 TS '00
                            156 2.4 JTD '01

Comment

аз обичам да мързна и да стържа стъкла
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

Това което е дал колегата Пинко е добра идея, но за хора със свободни пари както каза той. Аз съм с дистанционно запалване вече трета година и нямам забележка. Лятото си сядам на хладно, зимата на топло. Жилата на ръчната ги смених веднъж, защото бронята се беше закъсала и можеше да змръзнат зимата - до сега не са замръзвали. Колата целогодишно я държа на ръчна и нямам проблеми. Алармата е вързана така, че ако свалиш ръчната и не си дал на контакт с ключа се гаси мотора и предупреждава със звуков сигнал, както и ако я забравиш за по-дълго запалена пак се гаси и предупреждава. Също ако ръчната не е дръпната не пали. Освен това сама си вдига стъклата ако си ги забравил и си пали фаровете. По-евтин вариант за хора с по-скромен бюджет.

п.п. Голям майтап пада ако някой се е подпрял или се мотае около колата
                                Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
                                Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
                                Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
                                Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

Working...
                                X