Това с дистанционното запалване не е оферта според мен. единствено ако колата е на платен паркинг. щото нали паля си аз колата и след 20 минути като отида ще намеря само бележка мерси много от крадците. ай сиктир! иначе печката е супер оферта ама на тази цена нещо не ме грабва! по добре гараж.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Обичате ли да мръзнете и да стържете замръзнали стъкла?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеТова с дистанционното запалване не е оферта според мен. единствено ако колата е на платен паркинг. щото нали паля си аз колата и след 20 минути като отида ще намеря само бележка мерси много от крадците. ай сиктир! иначе печката е супер оферта ама на тази цена нещо не ме грабва! по добре гараж.
Идеята е, че зимата, където и да отидеш с колата, и тя престои няколко часа на студа (точно колкото да изстине яко и да се заледи), малко преди да тръгнеш към нея цъкаш дистанционното (или пък нагласяваш часовника за предполагаемото време за тръгване, ако е паркирана по-далече от 1 километър) и се качваш в топла кола. Има и вариант да и пращаш един SMS, че за да палне печката.
Гаражът е вариант само сутрин.Last edited by pinko; d.m.y г., 15:52.
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение...Има и вариант да и пращаш един SMS, че за да палне печката..._______
146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex
Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Comment
-
Първоначално публикувано от stelt Покажи съобщениеТова да си загряваш колата на място при минусови температури като я запалиш,според мен е доста излишно.Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеТова с дистанционното запалване не е оферта според мен. единствено ако колата е на платен паркинг. щото нали паля си аз колата и след 20 минути като отида ще намеря само бележка мерси много от крадците. ай сиктир! иначе печката е супер оферта ама на тази цена нещо не ме грабва! по добре гараж.
Напротив колега, аз одеве говорих с моя алармаджия и за 70.00 лв. с монтажа каза, че ще ми сложи дистанционен модул за запалване, НО той няма да обезврежда алармата чаткаш ли...
Comment
-
Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщениеДа, но това си е лично и само твое мнение...
Напротив колега, аз одеве говорих с моя алармаджия и за 70.00 лв. с монтажа каза, че ще ми сложи дистанционен модул за запалване, НО той няма да обезврежда алармата чаткаш ли...sigpic
SCUDERIA ITALIA
BMW 5-er
BMW 7-er
Fiat GP
Comment
-
Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщениеАйде светнете ме моля как точно става това с дистанционното запалване и колко ще ми струва това удоволствие?
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=12499Alfa Romeo Crosswagon Q4 ex ones: Alfa Romeo 166TS, Alfa Romeo 147 1.9JTD & 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщениеНека го направи да работи само при дръпната ръчна, че един познат си запали колата на скорост и БУМ146 1.6 TS '00
156 2.4 JTD '01
Comment
-
аз до колкото разбрах колегата pinko е купил колата си с тази печкавместо това котле да му стои монтирано в колата и само да му тежи,не виждам защо да не се дадат тези 3к. за тази страхотна екстра(ако има възможност разбира се)
мене не ме блазни това че няма да стържа стъклата и че няма да зъзна като куче ами това че двигателчето ще е топло като му врътна ключа
Това за паленето с дистанционно грам не ми се вижда като вариант...единствената алтернатива е гараж+циганско чудо и цяла нощ количката да спи на по-топло и от мен
Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
sigpic
Comment
-
идея
мда за 3000лв ще извадя TS-а и ще сложа 3.0и ще сложа един циганин опс българин от ромски произход да го размразява с печката
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от Stefo Покажи съобщениеА пък зимата на ръчна си е голям кеф като престои една нощ - трябва с горелката отдолу да се завираш. А без ръчна как ще запали колата зимата? Може би ще я остави на нулева без ръчна и подпряна с две трупчета
sigpic
SCUDERIA ITALIA
BMW 5-er
BMW 7-er
Fiat GP
Comment
-
Първоначално публикувано от fnt Покажи съобщениеЗависи от състоянието на жилата на ръчната. Аз винаги съм на ръчна и нямам проблем (все пак гаража ми е с наклон). А без ръчна как ще запали колата зимата? Може би ще я остави на нулева без ръчна и подпряна с две трупчета
На открито е друго.А с алфата чесно казано още не съм минал една зима, но с предишното ми пежо след като видях голям зор със замръзнала ръчна, повече никога не съм я оставял да пренощува с ръчна, особено като отдолу е полепнала полузамръзнала киша. А ако само ще запалваш с ръчна е друго, не е като да пренощува с дръпната. Въпреки че може и да се запали и със спирачката, малко повече трябва да се натисне само че без сервото...
146 1.6 TS '00
156 2.4 JTD '01
Comment
-
Това което е дал колегата Пинко е добра идея, но за хора със свободни пари както каза той. Аз съм с дистанционно запалване вече трета година и нямам забележка. Лятото си сядам на хладно, зимата на топло. Жилата на ръчната ги смених веднъж, защото бронята се беше закъсала и можеше да змръзнат зимата - до сега не са замръзвали. Колата целогодишно я държа на ръчна и нямам проблеми. Алармата е вързана така, че ако свалиш ръчната и не си дал на контакт с ключа се гаси мотора и предупреждава със звуков сигнал, както и ако я забравиш за по-дълго запалена пак се гаси и предупреждава. Също ако ръчната не е дръпната не пали. Освен това сама си вдига стъклата ако си ги забравил и си пали фаровете. По-евтин вариант за хора с по-скромен бюджет.
п.п. Голям майтап пада ако някой се е подпрял или се мотае около колатаAlfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95
Comment
Comment