Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за отнемане на шофьорската книжка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мъжката постъпка в този случай е да си платиш, после да си изтърпиш наказанието, а после си вземи поука или пак нарушавай.
    Останалото е мижитурско. Откога адвокатите започнаха да работят без пари. Ходенето по съдилища да не е безплатно.

Comment

Първоначално публикувано от aav
      ... Откога адвокатите започнаха да работят без пари. Ходенето по съдилища да не е безплатно.
      Те работят pro bono за издънилите се шофьори.
      Глей сеа как ми разваляш далаверата ! Аз убеждавам момчетата да дават пари за адвокати (щот и адвокатите бял хляб обичат да ядат), а ти ги разубеждаваш.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD, 2000 г.

Comment

Първоначално публикувано от Димо
        (щот и адвокатите бял хляб обичат да ядат), а ти ги разубеждаваш.

Бре от кога адвокатите ядат хляб
        Аз мислех че само луканка нагъвате
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

[quote=pr_00f]
          Първоначално публикувано от "Димо":2p7h41at
          (щот и адвокатите бял хляб обичат да ядат), а ти ги разубеждаваш.

Бре от кога адвокатите ядат хляб
          Аз мислех че само луканка нагъвате [/quote:2p7h41at]

Е да, ама с хлебец, щот е по-вкусно. А иначе и кръвчица пием когато някой има повечко. Кръвопускане, демек. Животоспасяваща операция. Щот сите сме самаряни и идеалисти.

Comment

... Откога адвокатите започнаха да работят без пари. Ходенето по съдилища да не е безплатно.
            а така pro bono, да се сещаш, че работиш за смъртността по пътищата и утре този състезател ще нацели теб или по-лошо детето ти.

Comment

а така pro bono, да се сещаш, че работиш за смъртността по пътищата и утре този състезател ще нацели теб или по-лошо детето ти.
              Абе ти, от шега не разбираш ли ?!
              Аз също не одобрявам неспазването на правилата, но не разбирам защо поставяш всички с актове под ездин знаменател и трябва да ги лишаваме от право на защита. Аз знам десетки случаи, в които перфектно написани актове са издавани без да е извършено никакво нарушение. Щот шофера отказал да почерпи например или дори за неща, които не са нарушения. За тези случаи какво ще кажеш, а ?
              Че, то по твоята логика, ако хванеш сифилис докато си изневерявал на жена си не трябва да ходиш на доктор, щот не морално да си го развяваш извнън семейството. Е така е, ама ако не идеш на доктор рискуваш да ти окапе органа на мъжката гордост.

Comment

аз бях на двойно погребение, ти на колко си бил?

П.С. ако това не ти стига, съвсем честно, предпочитам актове съответно наказания за липса на нарушения, отколкото липсата на наказания за нарушения. Повече нямам какво да кажа.

Comment

П.С. ако това не ти стига, съвсем честно, предпочитам актове съответно наказания за липса на нарушения, отколкото липсата на наказания за нарушения. Повече нямам какво да кажа.
                  Абе колега! Я чакай малко. За какви състезатели ми говориш тука Ти какво си представяш? Някакъв екшън с Чък Норис ли
                  В момента съм бързал... преценил съм, че мога да си позволя малко по-висока скорост на въпросния участък и това е. Просто не е бил подходящ момента за това

П.С Нима никой от вас не е превишавал скороста понякога

Засякоха ме с 94км/ч., което ми струваше фиш 1000динара. Извън града е 80км/ч. ограничението. Карай без фарове за мъгла и си обмени динари.
                  И се дръжте с достойнство и без заяждания, защото и международна книжка могат да поискат.
                  ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                  sigpic
                  ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Искрени съболезнования за погребенията ! Но, да ме обвиняваш за повишената смъртност по пътищата не ми изглежда особено коректно.
                    Темата отиде в грешна посока. Колегата попита за съвет, а ти ме изкара по-черен и от дявола.
                    Когато двама спорят обикновено прав е само единия. И ако тези двама (дори и единия да е КАТ) не се разберат с добро, отиват в съда. А там сам трудно би се оправил човек без специални знания. И тогава се появяваме ние. Колкото и да не ти е приятно, без нас не може (за съжаление). От двамата спорещи единият не е прав. И какво излиза, че той няма право на защита, така ли ? Въпросът е риторичен, просто изказвам мнение.

Comment

предпочитам актове съответно наказания за липса на нарушения, отколкото липсата на наказания за нарушения. Повече нямам какво да кажа.
                      Предпочиташ, ама ако на теб ти наложат такова наказание ще опищиш орталъка . На всеки средноинтелигентен човек, и без да е юрист, е ясно, че някакси не е редно самите санкции за нарушаване на закона да са в нарушение на закона. Затова налагащите санкции трябва да си понасят последствията, когато самите те не са спазили нормите.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

така да използвам темичката на колегата и да си задам и аз въпросчето понеже преди 20-тина дена ми взеха книжката за алкохол(0.97) а аз имам 4 точки, да попитам точки вземат ли се и при положение, че написаха че се държа адекватно какво наказание да очаквам като пари и време без книжка ?
                        Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                        ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Първоначално публикувано от WarsteineR
                          така да използвам темичката на колегата и да си задам и аз въпросчето понеже преди 20-тина дена ми взеха книжката за алкохол(0.97) а аз имам 4 точки, да попитам точки вземат ли се и при положение, че написаха че се държа адекватно какво наказание да очаквам като пари и време без книжка ?
                          След като са ти взели веднага „книжката” значи, че най-вероятно са ти наложили принудителна административна мярка „временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство”. Свидетелството ще бъде задържано до решаване на въпроса за отговорността ти, но за не повече от 6 месеца.
                          А относно санкцията:
                          Точки няма да ти вземат.
                          Ако си придобил правоспособност преди повече от 2 г. санкцията ще бъде лишаване от право да управляваш моторно превозно средство за срок от 1 до 12 месеца и глоба от 200 до 500 лв. (и една нощ вързан на площада за назидание).
                          Ако си придобил правоспособност преди не повече от 2 г. санкцията ще бъде лишаване от право да управляваш моторно превозно средство за срок от 2 до 12 месеца и глоба от 300 до 600 лв. (и освен връзването + 20 удара с пръчка на голо).
                          Ако нарушението е извършено повторно, наказанието е лишаване от право да управляваш моторно превозно средство за срок от 1 до 3 години и глоба от 1000 до 2000 лв. (и любовна среща с местния бик).
                          Конкретния размер на наказанието ще зависи от това колко и какви други издънки си имал досега.
                          Това, че си се държал "адекватно" може и да бъде взето предвид при определяне наказанието ти, но е много малко вероятно да се случи.
                          За алкохол наказват яко. И така трябва да бъде.

Comment

е добре де, не беше ли за над 1.2 да ходи на съд ? или бъркам
                            '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                            '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                            '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                              е добре де, не беше ли за над 1.2 да ходи на съд ? или бъркам
                              Санкциите, които съм изброил по-горе са само административни (в случая няма разлика дали те наказва КАТ или те глобяват от общината за това, че си изхвърляш боклука през прозореца). Те са за концентрация на алкохол в кръвта от 0.5 до 1.2 на хиляда. А ходенето на съд в случая не е страшно. Просто оспорваш наложената санкция пред съответния административен съд.

Ако концентрацията на алкохол в кръвта е над 1.2 на хиляда отговорността е наказателна (демек, прокуратура, наказателен съд, затвор, надарени и загорели рецидивисти за съкилийници и други таквиз хубавини ).

Наказателен кодекс:
                              "Чл. 343б. (1) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода до една година.
                              (2) Който управлява моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деянието по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до две години и с глоба от сто до триста лева.
                              (3) Който управлява моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода до две години."

Comment

брей значи като излезе наказателното постановление да го вземам и да ходя при адвокат и да обжалвам присъдата.. нали само тва мога да направя . А че трябват строги санкции за алкохол е неоспоримо това е най-глупавото нещо което шофьор може да направи ама.. всеки греши и си взема поука.. важното е ако си пил да не се правиш на състезател както много правят по простата причина че им идва силата тогава .... ужас ужас
                                Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
                                ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'

Comment

Working...
                                X